Son Dakika: Süper Kupa'nın sahibi Beşiktaş! Galatasaray derbiyi 5 golle kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Son Dakika: Süper Kupanın sahibi Beşiktaş Galatasaray derbiyi 5 golle kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2024 22:42

Beşiktaş, Süper Kupa'da kozlarını paylaştığı Galatasaray'ı 5-0 mağlup etti ve kupayı müzesine götüren taraf oldu.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz sezonu Süper Lig şampiyonu olarak tamamlayan Galatasaray ve Türkiye Kupası'nı müzesine götüren Beşiktaş, Turkcell Süper Kupa'da kozlarını paylaştı.

Siyah-beyazlılar, henüz ilk dakikada Immobile'nin bulduğu golle öne geçti ve devreyi 1-0 üstün kapattı.

Dakikalar 53'ü gösterdiğinde sahneye ilk golün asistini yapan Svensson çıktı ve skor 2-0'a geldi.

SON DAKİKALARDA 2 GOL BİRDEN

Beşiktaş, 81. dakikada Ciro Immobile'nin penaltı golüyle rahatlarken 90. dakikada Rafa Silva durumu 4-0 yaptı.

Son sözü 90+3. dakikada Mustafa Erhan söyledi ve siyah-beyazlılar 5-0'lık galibiyetle Süper Kupa'nın sahibi oldu.

GALATASARAY 10 KİŞİ TAMAMLADI

Beşiktaş'ın ilk golünde hata yapan Nelsson, 87. dakikada ise gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı.

SÜPER KUPA'NIN SAHİBİ BEŞİKTAŞ
SÜPER KUPANIN SAHİBİ BEŞİKTAŞ

Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda Galatasaray 5-0 mağlup eden Beşiktaş, Süper Kupa'nın sahibi oldu.

UZATMALARDA 2 GOL BİRDEN

Beşiktaş, 90+1. dakikada Rafa Silva ve 90+3. dakikada Mustafa Erhan ile 2 gol daha buldu.

GALATASARAY 10 KİŞİ KALDI

Galatasaray'da Nelsson, 87. dakikada gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı.

BEŞİKTAŞ PENALTIYLA RAHATLADI

Siyah-beyazlılar, Abdülkerim Bardakcı'nın Gedson'a yaptığı müdahale sonrasında penaltı kazandı. Immobile 81. dakikada attığı golle farkı 3'e çıkardı.

BEŞİKTAŞ FARKI 2'YE ÇIKARDI

Rashica'nın yaptığı yerden ortada Rafa topukla topu içeri çevirmek istedi, seken topta Jonas Svensson'un gelişine vuruşu ağlarla buluştu ve skor 2-0'a geldi.

İLK DEVRE SONA ERDİ
İLK DEVRE SONA ERDİ

Beşiktaş, Süper Kupa'nın ilk devresini ilk dakikada Immobile'nin kaydettiği golle 1-0 önde kapattı.

KEREM DE OFSAYTTA KALDI

Sarı-kırmızılılar 14. dakikada bu kez Kerem Aktürkoğlu golü buldu ancak bir kez daha yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırdı.

ICARDI BAYRAĞA TAKILDI

Galatasaray'da Mauro Icardi 12. dakikada ağları havalandırdı. Yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırdı ve gol geçersiz sayıldı.

BEŞİKTAŞ ERKEN ÖNE GEÇTİ

Siyah-beyazlılar, henüz ilk dakikanın içerisinde Nelsson'un yaptığı hatayı Immobile'nin değerlendirmesiyle 1-0 öne geçti.

SÜPER KUPA'DA İLK DÜDÜK
SÜPER KUPADA İLK DÜDÜK

Galatasaray ile Beşiktaş'ı karşı karşıya getiren Süper Kupa'da ilk düdük çaldı.

OKAN BURUK'TAN AÇIKLAMALAR
VAN BRONCKHORST'UN MAÇ ÖNCESİ AÇIKLAMALARI
İLK 11'LER BELLİ OLDU

Galatasaray: Muslera, Kaan, Nelsson, Abdülkerim, Köhn, Torreira, Berkan, Mertens, Ziyech, Kerem Aktürkoğlu, Icardi

Beşiktaş: Mert Günok, Svensson, Paulista, Colley, Masuaku, Al-Musrati, Gedson, Rashica, Rafa Silva, Semih, Immobile

MUHTEMEL 11'LER
MUHTEMEL 11LER

Galatasaray: Muslera, Barış Alper, Nelsson, Abdülkerim, Köhn, Torreira, Kerem, Ziyech, Mertens, Zaha, Icardi

Beşiktaş: Mert, Svensson, Paulista, Colley, Masuaku, Musrati, Gedson, Rashica, Rafa Silva, Semih, Immobile

SÜPER KUPA MAÇI SAAT KAÇTA HANGİ KANALDA?
SÜPER KUPA MAÇI SAAT KAÇTA HANGİ KANALDA

Galatasaray Beşiktaş Süper Kupa Finali, 3 Ağustos Cumartesi günü saat 20.45'te oynanacak. Karşılaşma ATV ekranlarından canlı izlenebilecek.

BEŞİKTAŞ'TA SON DURUM
BEŞİKTAŞTA SON DURUM

Türkiye Kupası'nı müzesine götüren Beşiktaş ise bambaşka bir kimliğe büründü... TD koltuğunda artık, Serdar Topraktepe yerine Giovanni van Bronckhorst oturuyor. Ante Rebic ve Rachid Ghezzal'la yola devam edilmedi. Ajdin Hasic, Cenk Tosun, Umut Meraş, Valentin Rosier serbest bırakıldı. Son olarak da Tayfur Bingöl, Eyüpspor'a kiralandı. Savunmaya Gabriel Paulista ve Emirhan Topçu, kanat bölgesine Can Keleş, hücuma Rafa Silva ve Ciro Immobile takviyeleri yapıldı. 15 günde 10 tane (birçoğu da zayıf rakiplerle) hazırlık maçı oynadılar. Emirhan takıma yeni katıldığı için kadroda olmayacak. Stoperde "Gabriel Paulista & Omar Colley" izleyebiliriz. Immobile'nin en ileride, kanatlarda Milot Rashica ve Semih Kılıçsoy'un olduğu bir hücum düzeni çok olası. Rafa Silva da herkesin merkezinde...

GALATASARAY'DA SON DURUM
GALATASARAYDA SON DURUM

Geçtiğimiz sezon Süper Lig'i şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray, kadrosunu Elias Jelert ve Michy Batshuayi ile güçlendirdi. Tete, Emin Bayram ve Nicolo Zaniolo'dan (kiralık) transfer geliri elde edildi. TD Okan Buruk'un Süper Kupa mücadelesine geçen sezonun son bölümündeki ilk 11 ve oyun planıyla çıkması bekleniyor. Kolombiyalı stoper Davinson Sanchez, Copa America oynayıp kampa geç katıldığı için maç kadrosunda olmayacak. Savunmanın göbeğinde Victor Nelsson ve Abdülkerim Bardakcı görev yapacak. Yeni transfer, Danimarkalı sağ bek Jelert hafif bir sakatlığı bulunduğu için riske edilmeyecek. Hücum merkezinde Mauro Icardi'yi izleyeceğiz; bir diğer yeni transfer Batshuayi kenarda bekleyecek. Orta alanda "Berkan Kutlu & Lucas Torreira" ikilisi, önlerinde Dries Mertens olacak.

SÜPER KUPA ÖNCESİ RAKAMLAR
SÜPER KUPA ÖNCESİ RAKAMLAR

1 · İlk olarak 2006 yılında yapılan ve Almanya’da oynanan Süper Kupa’yı G.Saray’ı 1-0 yenen Beşiktaş kazanmıştı.

5 · Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki son 10 maçta 5-4 sarı kırmızılılar üstün durumda. 1 maçta ise eşitlik bozulmadı.

5 · G.Saray’ın Beşiktaş’a attığı son golü Al Musrati kendi kalesine gönderirken önceki 5 golün tamamını Mauro İcardi kaydetmişti.

7 · Galatasaray; 2008, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019 ve 2024’te olmak üzere Süper Kupa’yı en çok kazanan takım.

3 · Beşiktaş, Süper Kupa’da Galatasaray’ı yendiği üç maça da yabancı teknik direktörler yönetiminde çıktı.

EZELİ REKABETTE 356. MAÇ
EZELİ REKABETTE 356. MAÇ

Okan Buruk yönetiminde son 2 sezonda şampiyonluk yaşayan ve son Süper Kupa’yı da hükmen galibiyetle kazanan Galatasaray yeni sezonu kupa ile açmanın planlarını yapıyor. Kâbus gibi geçen 2023-24 sezonunda Türkiye Kupası şampiyonluğu ile teselli bulan Beşiktaş da yeni hocası Giovanni van Bronckhorst yönetiminde çıkacağı ilk maçtan ezeli rakibi Galatasaray’ı mağlup etmek ve sezona kupayla başlamayı hedefliyor. 2 takım 356. randevuya çıkmaya hazırlanırken ezeli rekabette 127-114 Galatasaray’ın üstünlüğü bulunuyor.

MAÇTAN DAKİKALAR

Haberin Devamı

Beşiktaş, maçın ilk dakikasında öne geçti. Svensson'un ileri şişirdiği topu savunmadaki Nelsson sektirince araya Immobile girdi. Kaleciyle karşı karşıya kalan İtalyan golcü, 23. saniyede meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-1

23. dakikada Rafa Silva'nın sağ taraftan kullandığı kornerde penaltı noktasında topla buluşan Al Musrati'nin vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

34. dakikada Köhn'ün pasında ceza sahası dışı sol çaprazında topla buluşan Kerem Aktürkoğlu, meşin yuvarlağı ceza yayında bulunan Mertens'e aktardı. Belçikalı oyuncunun pasında ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Ziyech, şutunu çekti ancak meşin yuvarlak Colley'den sekerek taca gitti.

45+1. dakikada Rafa Silva'nın sağdan ortasında topla buluşan Immobile, ceza sahası içi sol çaprazından bekletmeden şutunu çekti. Meşin yuvarlak bu pozisyonda üstten auta gitti.

49. dakikada orta sahada aldığı topu derinlemesine Barış Alper Yılmaz'a atan Batshuayi, koşusuna devam etti. Ceza sahası içi sol kanatta meşin yuvarlağı kontrol eden Barış, iki rakibine rağmen pasını yay içinde Batshuayi'ye çıkardı. Bu oyuncunun vuruşunda kaleci Mert, ayaklarıyla topu kornere çeldi.

53. dakikada Beşiktaş farkı ikiye çıkardı. Gedson Fernandes'in pasında sağ kanatta topla buluşan Rashica, ceza sahası içine doğru orta açtı. Abdülkerim Bardakcı'dan seken topu önünde bulan Svensson, altıpas çizgisi önünde şutunu çekti ve fileleri sarstı: 0-2

Haberin Devamı

59. dakikada Gedson Fernandes'in pasında topla buluşan Rashica'nın ceza sahası içi sağ çaprazından şutunda, kaleci Muslera topu çeldi.

63. dakikada Gedson Fernandes'in pasında topla buluşan Rafa Silva'nın ceza sahası içi sağ çaprazından şutunda, kaleci Muslera iki hamlede topu kontrol etti.

81. dakikada Beşiktaş penaltıdan golü buldu. Immobile'nin pasında ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Gedson Fernandes, Abdülkerim Bardakcı'nın müdahalesi sonrası yerde kalınca hakem penaltı noktasını gösterdi.

Aynı dakika içinde penaltı atışını kullanan Immobile, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 0-3

90+1. dakikada Beşiktaş farkı dörde çıkardı. Onur Bulut'un pasında topla buluşan Salih Uçan pasında, Rafa Silva penaltı noktasında dokunduğu meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-4

Haberin Devamı

90+2. dakikada Beşiktaş 5. golü attı. Rafa Silva'nın pasında topla buluşan Mustafa Hekimoğlu, ceza sahası içi sol çaprazından yaptığı vuruşla fileleri sarstı: 0-5

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!