Güncelleme Tarihi:
“Türkiye’yi yüksek mücadeleye dayalı yeni bir spor kavramı olan Ultra Maraton ile tanıştıran “Likya Yolu Ultra Maratonu” ikinci kez “Tarihi Likya Yolu”nda sınırları zorlayacak. Argos Kültür Sanat tarafından düzenlenen ve 24 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek ultra maraton için başvurular başladı, yerli ve yabancı tüm koşuculara Haziran sonuna kadar özel indirim avantajı sunuluyor.”
17 Mayıs 2011, İstanbul; Türkiye’de düzenlenen ilk “Ultra Maraton” olma özelliğine sahip uluslararası bir spor organizasyonu olan Likya Yolu Ultra Maratonu, ikinci kez 24 Eylül – 2 Ekim 2011 tarihleri arasında koşulacak. "Ultra Maraton" 42 km'lik normal maraton mesafesini aşan, patika, dağ, çöl gibi çetin parkur ve değişken zeminlerde düzenleniyor.
Etkileyici tarihi dokusu ve büyüleyici doğal güzelliğiyle “Tarihi Likya Yolu” diğer ultra maraton rotaları arasında öne çıkıyor. Toplam 509 km uzunluğundaki tarihi Likya Yolu’nun yaklaşık 240 km’lik bölümünü kapsayan ve her gün bir etabı koşularak 6 günde tamamlanacak olan Likya Yolu Ultra Maratonu, bu yıl da Fethiye Ölüdeniz’den başlayarak, Phaselis Antik Kentin’de son bulacak. Birçok antik kentten geçecek olan rota, tarihi ve doğasıyla Likya’yı dünyaya tanıtmayı da hedefliyor. Maratonun proje danışmanı ve yarış direktörlüğünü dünyada birçok ultra maratonda koşmuş ve tamamlamış olan Prof. Dr Taner Damcı yapacak.
Likya Yolu Ultra Maraton 2010 Hakkında
Türkiye’nin ilk ultra maratonu olan Likya Yolu Ultra Maratonu 2010 yılında 9-17 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirildi.
Rota 11 Ekim’de Fethiye Ölüdeniz’den başladı ve 16 Ekim Phaselis Antik Kenti’nde son buldu. Toplam 509 km uzunluğundaki Tarihi Likya Yolu’nun yaklaşık 240 km’si 6 günde koşuldu. Yarışmacılar yaklaşık 240 km boyunca yiyeceklerini sırt çantalarında taşıdılar. Su ve çadır desteği organizasyon tarafından karşılandı. Etapların uzunluğu her gün için farklılık göstermekle birlikte, yarışmacılar her etap için belirlenen süreyi aşmadan, bir sonraki hedef noktasına ulaşmaya çalıştı. Bu hedef noktaları arasında da, koşuculara su ve gerekli hallerde tıbbi yardım sağlamak amacıyla, yaklaşık olarak 10 km’de bir kontrol noktaları kuruldu.
Maratonu 10 yarışmacı tamamladı. Farklı amaç ve hikaye ile yola çıkan yarışmacılardan ikisi “Adım Adım Oluşumu” aracılığı ile, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği yararına 6 tekerlekli sandalye için koştu. Danimarka’dan katılan tip 1 diyabetli yarışmacı, spor ile şeker hastalığını kontrol edebileceğini ve bir diyabetlinin de ultra maraton gibi ekstrem bir sporu başarabileceğini gösterdi. Kendisi bütün dünyada şeker hastalarına örnek olmak adına koşulara katıldı.