Kuzey Kore'den ilginç yasak

Güncelleme Tarihi:

Kuzey Koreden ilginç yasak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2017 17:19

Kuzey Kore'nin, İtalya'da futbol yaşamını sürdüren 19 yaşındaki santrfor Han Kwang-Song'a konuşma yasağı getirdiği ifade edildi. Han, geçen sezon Cagliari formasıyla İtalya'da gol atan ilk Kuzey Koreli oyuncu olmuştu.

Haberin Devamı

Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere birçok ülkeyle diplomatik kriz halinde olan Kuzey Kore ilginç bir karara imza attı. İtalya Serie B'de Perugia takımında forma giyen Kuzey Koreli forvet Han Kwang-Song'un, İtalya televizyonlarında boy göstermesi yasaklandı.

La Stampa Gazetesi'nde yer alan habere göre, 19 yaşındaki forvet Kuzey Kore'nin başkenti Pyongyang'dan bir uyarı telefonu aldı. Genç oyuncunun bu konuşmadan oldukça etkilendiği ve ağladığı belirtildi.

Kuzey Kore'nin futbolculara genel olarak konuşma yasağı koyduğu belirtilirken, Çizme'de futbol yaşamını sürdüren genç forvetin ülkesine geri dönderilme riski ile karşı karşıya olduğu kaydedildi.

Kuzey Kore Milli Takımı'nda da forma giyen Han'ın ailesi hala Kuzey Kore'de yaşıyor. Bunun için Han'ın İtalya'dan ülkesine dönmeyi reddetmesi, daha büyük problemlerin çıkmasına yol açabilir.

Haberin Devamı

Öte yandan İtalya'da Kuzey Koreli oyuncuların transfer edilmesi tartışma konusu yapmılmıştı. Fiorentina Kuzey Koreli oyuncu Choe Song Hyok'u transfer etse de, oyuncunun maaşının yüzde 70'ini Pyongyang'a gönderildiği ortaya çıkınca sözleşmesi 2016 yaz ayında feshedildi.

Kuzey Koreden ilginç yasak

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!