Koronavirüs sonrası Formula 1 başlangıcı için önemli açıklama

Güncelleme Tarihi:

Koronavirüs sonrası Formula 1 başlangıcı için önemli açıklama
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2020 11:05

Formula 1'in efsane isimlerinden Ross Brawn, corona virüsün Formula 1 üzerindeki etkisi üzerine bir açıklama yaptı. Brawn sezonu başlatmak için Formula 1 yönetimi olarak gerekeni yapacaklarını ifade etti.

Haberin Devamı

Formula 1'in efsane isimlerinden Ross Brawn, dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün Formula 1 üzerindeki etkileriyle ilgili bir açıklama yaptı. Brawn, sezonu başlatmak için Formula 1 yönetimi olarak gerekeni yapacaklarını ifade etti.

SKY Sports'a konuşan Ross Brawn, Formula 1 sezonunu başlatmak için farklı senaryolar üzerinde durduklarını ifade ederken "Tarih verecek olursam Ekim ayı diyebilirim. Ekim ayına kadar sezona başlayabileceğimizi düşünüyorum ama kesin konuşmak lazım Yarışlar için 2021 yılını da beklemek zorunda kalabiliriz." şeklinde konuştu.

MİLYONLARCA İNSANI MUTLU EDEBİLİRİZ

Formula 1 ekiplerinin sağlık sorunlarıyla ilgili de konuşan Brawn, “Lojistik tarafı çok iyi planlamalıyız. Ekiplerin sağlık sorunu yaşamadan bu yarışlara dahil olması şart. Şunu da biliyoruz ki; şekilde sezonu başlatırsak yarışları takip edecek evlerinde kalan milyonlarca insanı mutlu edebiliriz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Formula 1 Dünya Şampiyonasında 2020 sezonunun ilk yarışı olan Avustralya Grand Prix'sinin ardından Bahreyn ve Vietnam GP'leri de ertelenmişti. Daha önce ertelenen Çin GP'siyle birlikte toplam 4 yarış ertelenmiş oldu.

15 Mart Pazar günü Melbourne'de bulunan Albert Park'ta yapılması beklenen sezonun ilk yarışı, sürücülerden gelen yoğun talep sonrası FIA ve F1 yönetimi tarafından iptal edilmişti. Bilindiği üzere McLaren takımı, bir çalışanının koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından yarıştan çekilmişti. 


İlk 100 TL'lik iddaa oyununa 10 TL hediye Misli.com'da, katılmak için buraya tıklayın!

BAKMADAN GEÇME!