Kırkpınar güreşleri hangi kanalda saat kaçta? Başpehlivan belli oluyor

Güncelleme Tarihi:

Kırkpınar güreşleri hangi kanalda saat kaçta Başpehlivan belli oluyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2018 18:48

Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde heyecan devam ediyor. Her sene olduğu gibi bu yıl da binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirilen Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde başpehlivan 15 Temmuz günü belli olacak. Mücadeleler canlı yayınla ekranlarda yer alacak. Peki, Kırkpınar güreşleri hangi kanalda saat kaçta canlı izlenebilecek? İşte, konuyla ilgili detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri başladı. Bu yıl rekor düzeyde katılımın olduğu organizasyonda 2 bin 228 pehlivan, rakibinin sırtını yere getirmek için mücadele verecek. Heyecanla organizasyonu takip eden vatandaşlar da Kırkpınar'da başpehlivanlık karşılaşmalarının ne zaman oynanacağını merak ediyor. Peki, Kırkpınar başpehlivanlık karşılaşmaları ne zaman?

13 Temmuz Cuma günü, 657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri kapsamında Sarayiçi Er Meydanı'nda kule hakemlerinin çağrısıyla sahaya gelen minik 1 boy pehlivanları, rakipleriyle kol bağlamaları sonrası peşreve çıktı. Böylece geleneksel Kırkpınar Yağlı Güreşleri de başlamış oldu. Kırkpınar güreşlerinin son günü, 15 Temmuz Pazar günü saat 12.30 itibariyle D-Max ekranlarında yer alacak.

BAŞPEHLİVANLIK İKİNCİ TURU TAMAMLANDI

Haberin Devamı

Sarayiçi Er Meydanı’nda birinci turu geçen pehlivanlar ikinci tur kuralarını çekti. Geçen yılın başpehlivanı İsmail Balaban, erken final olarak değerlendirilen Mehmet Yeşil Yeşil ile eşleşti. Favori pehlivanlardan Orhan Okulu, Hasan Cengiz’in rakibi oldu. Başpehlivan Recep Kara ise Hasan Tuna’ya rakip oldu. Kurallar gereği son 16’yı belirlemek için Ali Gürbüz, İsmail Koç ve Faruk Akkoyun bay olarak üst tura çıktı.

Oldukça zorlu geçen ikinci tur müsabakalarında 30 dakikalık normal sürede Şaban Yılmaz, rakibi Ali Altun’u, Serhat Balcı, Ali Rıza Kaya’yı, Recep Kara ise güreşi bırakan ve yaş haddinden emekliye ayrılan Hasan Tuna’yı yenerek üst tura çıktı. Cazgır Şükrü Kayabaş, pehlivan Hasan Tuna’nın son güreşini yaptığını ve güreşi bıraktığını duyurdu. Ardından Recep Kara ve Hasan Tuna el ele tribünleri selamladı.

Kırkpınar Yağlı Güreşleri ikinci tur karşılaşmasında normal sürede yenişemeyen diğer pehlivanların müsabakası ise puanlama bölümüne kaldı. Erken final olarak nitelendirilen güreşte geçen yılın başpehlivanı İsmail Balaban, normal sürede yenemediği Mehmet Yeşil Yeşil’i puanlamada yenerek üçüncü tura adını yazdırdı. Puanlama bölümünde Nedim Gürel, güreşi bırakan Süleyman Aykırı’yı geçti. Pehlivanlardan Hüseyin Gümüşalan rakibi Ramazan Bircan’ı Hamza Köseoğlu Şahali Kurt’u, Mustafa Kemal Karaboğa ise Ali Yanatmaya’yı yendi. Ünal Karaman, rakibi Okan Alican’ı yenerken, Salih Erinç, Mustafa Batu’yu, Orhan Okulu ise zorlu mücadele de Hasan Cengiz’i yenerek adını son 16’ya yazdırdı.

Haberin Devamı

İkinci tur müsabakalarının ardından Ali Gürbüz, İsmail Koç, Faruk Akkoyun, Hüseyin Gümüşalan, Fatih Atlı, Recep Kara, Şaban Yılmaz, Serhat Balcı, Osman Aynur, Nedim Gürel, Hamza Köseoğlu, Orhan Okulu, İsmail Balaban, Mustafa Batu, Ünal Karaman ve Ali Yanatma, üçüncü turda güreşmeye hak kazandı.

BAŞPEHLİVANLIK ÜÇÜNCÜ TUR KURA ÇEKİMİ

657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin ikinci gününde başpehlivanlık üçüncü tur kura çekimleri yapıldı. 16 başpehlivanın katıldığı kura çekiminde, 16 başpehlivan birbiri ile eşleşti. Güreş severler tarafından favori gösterilen Orhan Okulu, Nedim Gürel ile Fatih Atlı İsmail Koç ile, Şaban Yılmaz Ünal Karaman ile Serhat Balcı, Mustafa Batu ile eşleşti. Öte yandan; Ali Yanatma, Hüseyin Gümüşalan ile Hamza Köseoğlu da Faruk Akkoyun ile eşleşti. Altın kemer yolunda iddialı iki isim Ali Gürbüz ve Recep Kara ile eşleşmesine ‘Erken final’ yorumları yapıldı.

Haberin Devamı

Öte yandan 15 Temmuz Pazar günü organizasyonun çeyrek final ve yarı finali yapılacak. Organizasyon, 15 Temmuz'da saat 17.30'da yapılacak başpehlivanlık final güreşiyle tamamlanacak.

Kırkpınar güreşleri hangi kanalda saat kaçta Başpehlivan belli oluyor

BAKMADAN GEÇME!