'Kayakta hedef, dünyada 10 ülke arasına girmek'

Güncelleme Tarihi:

Kayakta hedef, dünyada 10 ülke arasına girmek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2014 11:39

Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, kayak sporunda Türkiye'nin dünyada ilk 10 ülke arasında yer almasını hedeflediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Kısa bir süre önce Kayak Federasyonu 3. Olağan Genel Kurulu'nda başkanlığa seçilen eski MÜSİAD kurucu başkanı da olan Yarar, yaptığı açıklamada, yeni yönetimin kayak sporunu daha iyi noktalara getirmek için çalışacaklarını belirtti.

"Türkiye'nin kalkınması için kayağın öneminin farkındayız"

Ülke genelindeki kayak merkezlerini belli bir standarda getirmeyi amaçladıklarını ifade eden Yarar, şunları kaydetti:

"Pistlerin güvenliği en önemli konularımızdan biri. Pist güvenliği konusunda mevzuatlarımız çıkacak. Güvenli olmayan pistlerde kayılmamasını temin edeceğiz. Karsızlık sorununun ortadan kalması için asgari standartları yakalayacağız. A bölge dediğimiz yerlerde bu sıkıntı mutlaka ortadan kalkacak. Biz bunun teminatı olacağız. Bütün belediye başkanlarıyla konuştuk. Bu sorunlar bitecek artık Türkiye'de. Yani standartlaşacak. Çünkü biz buralarda dünya çapında organizasyonlar yapacağız. Allah'ın izniyle gerçekten büyük hedeflerimiz var. Bu büyük hedeflere ciddi bir ekiple, iyi bir bütçeyle ve kaynaklarımızı efektif kullanarak, milletin emanet ettiği kaynakları en güzel şekilde değerlendireceğiz. Kayakta Türkiye'de yeni bir milat oluşturmayı arzu ediyoruz. Kayak Federasyonuna yeni bir sayfa açmak istiyoruz. Türkiye'nin kalkınması için kayağın öneminin farkındayız"

"Kayakta Türkiye büyük atılımlar yapacak"

Türkiye'ye büyük organizasyonlar getireceklerini dile getiren Yarar, şöyle devam etti:

"Bizim hedefimiz 5 Avrupa ve 1 dünya şampiyonasını Türkiye'ye almak. Avrupa Şampiyonasının bir ayağının Kayseri'de yapılması için çalışacağız. Ana amacımız, Türkiye'de kayak sporunun gelişmesi, iyi bir noktaya getirilmesidir. Kayak sporunda Türkiye'nin dünyada ilk 10 ülke arasında yer almasını hedefliyoruz. Uluslararası turizmde de bu büyük pastadan yaz turizminin yanında Türkiye'ye kış turizmini de getirmek. Bunda 4, 8, 12, ve 25 yıl diye 4 ayrı planımız var. Bu planları zamanla uygulamaya koyacağız ve hedefimize adım adım ilerleyeceğiz. Avusturya nasıl kış turizminden 44 milyar avro gelir elde ediyorsa Türkiye de kış sporunda hak ettiği yeri almalı. Biz yönetim olarak bunun bilincindeyiz. İnşallah kayakta Türkiye büyük atılımlar yapacak.

"Hedef 2018 Kore"

2018 yılında Kore'de yapılacak Kış Olimpiyatlarına şimdiden hazırlanarak, orada büyük başarılar hedeflediklerini vurgulayan Yarar, "Kısa vadede Olimpik başarı için kolları sıvıyoruz. Hızlı bir şekilde olimpik sporcularımızı seçerek, hedefimiz olan 2018 Kore Kış Olimpiyatlarına en iyi şekilde hazırlanmak. Türkiye, 2014 Soçi Kış Olimpiyatlarına Kayak Federasyonu olarak 4 kişi ile katıldı. Bu, Türkiye'nin kayağa ayırdığı bütçeye bakınca çok kötü bir sonuç. 2018'de Kore'deki Kış Olimpiyatları'na çok yüksek rakamda sporcu ile katılmayı arzu ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kayak akademisi kurulacak

Bazı illere kayak akademisi kuracaklarını ifade eden Yarar, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kayak akademisi yoluyla kayak liselerinde yetiştirdiğimiz çocukların dünya çapında sporcu olmalarını sağlayacağız. Orada çocuklarımıza dil eğitimi vereceğiz. Bunlar bu akademi sayesinde 22-23 yaşında mastır ve doktorasını yaparken uluslararası çapta da kayakçı olacak. Ülkemizi gururla temsil edecek şampiyon kayakçıları bu akademi içerisinden yetiştireceğiz. Antrenörleri oralarda yetiştireceğiz. Ülkemizin kalkınmasını kayak olarak biz de katkı vereceğiz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!