Jose Mourinho'dan hakem övgüsü ve Sofyan Amrabat sözleri

Güncelleme Tarihi:

Jose Mourinhodan hakem övgüsü ve Sofyan Amrabat sözleri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2024 23:32

Fenerbahçe teknik direktörü Jose Mourinho, 3-0'lık Alanyaspor galibiyeti sonrası açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Süper Lig'in 4. haftasında Alanyaspor'u 3-0 mağlup eden Fenerbahçe'de teknik direktör Jose Mourinho, maçı değerlendirdi.

"ZAFER BAYRAMI'NI KUTLUYORUM"

Türk halkının 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum. Bizler, Türk olmayanlar da saygıyla kutluyoruz.

"İKİNCİ YARININ BAŞINI BEĞENMEDİM"

Galibiyeti hak ettik. İkinci yarının ilk 15 dakikası hoşuma gitmedi. İlk yarıdaki baskıyı sürdüremeyeceğimizi biliyordum. Topu tutmayı seven bir takıma karşı bu düşüşü yaşarsanız onlara hayatta kalma şansı veriyorsunuz ama ikinci golü atınca maçı bitirdik.

"DAHA FAZLA ATAMAMIŞ OLMAK ÜZÜCÜ"

Takımın taktiksel futbol kültürünün geliştiğini görüyoruz. Başakşehir maçında rakibimizi izlemiştim. Oyun kurmayı, topu tutmayı ne kadar sevdiğini gördüm. Hafta boyunca bu baskıya çalıştık. Savunma hattında adam adama oynadık. İlk yarıda daha fazla gol atamamış olmak üzücü, maç ilk yarıda bitirebilirdik.

Haberin Devamı

"AMRABAT'LA İLGİLİ BİLGİ ALACAĞIM"

Amrabat konusuna gelince... Başkanımız, direktörümüz nasıl biri olduğumu biliyor. Maçtan önce bana transferle ilgili bilgi vermediler çünkü tamamen maça konsantre durumdaydım. Şimdi bana bilgi verecekler.

"ÇOK İYİ BİR HAKEM VARDI"

Bir önceki maçımız hakem kararları açısından kritik bir maçtı. Keyifle söylüyorum ki bugün sahada iyi bir hakem vardı. Genç bir hakem, ikinci sezonu sanırım. Sahada çok iyi bir hakem vardı. Gereken yerlerde sarı kartları gösterdi. İletişimi çok iyiydi.

"2. YARIDA AYNI TEMPOMUZ YOKTU"

"Benzin problemiydi. İlk yarıda çok benzin harcadık. 2. yarıda aynı tempomuz yoktu. Çok fazla top kaptık. O anlarda maçı öldürmemiz gerekiyordu. 2. gol aslında bizim için çok zor diyeceğimiz periyotta geldi. İkinci yarıda çok fazla risk aldık. Djiku, orta saha olarak oynadı. Çok fazla risk aldık. Bu riskleri aldığımızda maçı hızlı çözeceğini düşünüyordum ama olmadı"

“HARİKA BİR OYUNCU (FERDİ KADIOĞLU) KAYBETTİK”

“Birlikte yapıyoruz. Futbolcular başkanın oyuncuları değil, Mario Branco'nun oyuncuları değil, Acun'un oyuncular değil. Bunlar Fenerbahçe'nin oyuncuları. Sportif Direktörün de fikri var. Ondan sonra işi yürütme kısmı başlıyor. Herkes sözünü belirtiyor. Aramızda iyi bir ilişki var. Eğer bana soruyorsanız, herhangi isteğim bölgeye oyuncu alındı mı diye; Hayır. Bana saygı duyuyorlar. Yönetimden talepte bulunuyor musunuz diye sorarsanız; Hayır. Harika bir oyuncu (Ferdi Kadıoğlu) kaybettik. Kulüp satmak istemedi. Oyuncu kabul etseydi Avrupa'da en çok kazanan bek oyuncularından olacaktı. Vücut olarak buradaydı ama ruhu burada değildi. Burada kalması için her şey yapıldı. Zeki bir karar verildi. Bizim yolumuza devam etmemiz gerekiyor. 1 tane daha orta saha oyuncusu almamız iyi olacaktı o transfer de henüz tamamlanmadı. Sağlık kontrollerinden sonra olumlu tamamlanırsa mutlu olacağım. Kotamız az olacak. Kulüp alt yapısında yetişmiş 2 oyuncu vardı bunlar Ferdi ve 2. kalecimizdi. Bazı oyuncular dışarıda kalacak. İyi bir kadro kurabilmesi için başkan ve yönetimimiz iyi efor sarf etti.”
Portekizli teknik adam bugün kura çekimiyle rakiplerinin belli olduğu Avrupa Ligi ile ilgili, “Şansımız VAR'a bağlı"

“NESYRİ YAVAŞ YAVAŞ GELİYOR”

Haberin Devamı

"Nesryi harika oyuncu. Sakat şekilde geldi. Gelmiş olduğu takımımız da yoğun çalışmalar yaptı. O gelmeden önce çalışmalarını sürdüren oyuncular daha hazırdı. Yavaş yavaş geliyor. Takımda Dzeko ve Cenk Tosun gibi oyuncular var"

“KRUNİC VE ZAJC OYNAMAK İSTEDİĞİMİZ SİSTEME UYMUYOR”

"Umarım bu sezon 50'den fazla maç oynarız. Umuyorum ve öyle olacağını düşünüyorum. Öyle olunca takıma ve tüm oyunculara ihtiyacınız var. Sezon içinde sakatlık ve kart cezaları oluyor. Türkiye'de sadece Galatasaray kart görmüyor ama onun dışındaki takımlar görüyor. Milli aralar olacak ve genelde oyuncular buralardan kötü döner. Bunları korumanın en iyi yolu rotasyondur. Ön bölgede Tadic, Dzeko ve Maximin ile maça başladık ama sonra İrfan Can, Nesyri ve Cenk oynadı. Bu çeşitliliklerimiz var ama orta sahada eksiklerimiz vardı. Krunic ve Zajc benim fikirlerime uymadığı için orada eksiğimiz vardı. Şimdi oraya oyuncu alıyoruz. Amrabat için İsmail ya da Fred'in pozisyonu diyemeyiz, biz 3 orta saha oynuyoruz. İyi bir kadromuz olacak."

Haberin Devamı

Mourinho son olarak hakemle ilgili de, “Hakem 30 yaşında gerçekten üst seviye, kendisini tebrik ediyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!