İstanbul'da Akdeniz tadı

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda Akdeniz tadı
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 04, 2001 00:00

Akdeniz mutfak kültürü, Ä°stanbul'da düzenlenecek Akdeniz Bereket ÅženliÄŸi'yle tanıtılacak. ÅženliÄŸe yedi ülke katılıyor. Kültür Bakanlığı ile Akdeniz Mutfakları Konservatuvarı-Türkiye tarafından organize edilen Akdeniz Bereket ÅženliÄŸi, 7, 8 ve 9 Eylül tarihlerinde Yıldız Sarayı, Topkapı Sarayı, Pera Palas ve Armada Oteli'nde gerçekleÅŸtirilecek. Åženlikte, sempozyumlar, sergiler, dia gösterileri, demostrasyonlar, tadımlar ve öğle yemekleriyle Akdeniz'in mutfak kültürü, ''a'dan z'ye'' katılımcılara tanıtılacak.Åženlik boyunca, Türkiye'nin yanı sıra Fransa, Ä°talya, Yunanistan, Tunus, Ä°srail ve Ä°spanya'dan gelen konuklar, üzümden ÅŸaraba, ekmekten peynire kadar, Akdeniz'in mutfak kültürü üzerine bilgiler verecekler.Aşçılar ise yapacakları yemeklerle Akdeniz'in deÄŸiÅŸik köşelerinden eÅŸsiz lezzetleri katılımcılara sunacaklar.Akdeniz Bereketi ÅženliÄŸi, 7 Eylül'de Yıldız Sarayında ''Mutfak ve Sofra Gereçleri Sergisi''yle baÅŸlayacak, Türkiye, Ä°talya, Tunus, Yunanistan, Ä°spanya, Ä°srail, Fransa mutfaklarından sunumlarla devam edecek.Gün içerisinde yapılacak panelin ardından Topkapı Sarayında gala gecesi düzenlenecek. Burada düzenlenecek kokteylin ardından konuklar Osmanlı Saray MüziÄŸi eÅŸliÄŸinde aşçıbaşı Osman Uysal'ın "Osmanlı Banketi"ni tadacaklar.Pera Palas'taki 8 Eylül etkinlikleri "Akdeniz'in Otları" dia gösterisi ile baÅŸlayacak ve Fransız, Ä°spanyol ve Türk aşçıbaşıların maharetleriyle sürecek. Yine bu ülke aşçılarının hazırlayacağı açık büfeden öğle yemeÄŸini yiyecek olan konuklar, ertesi gün de "Akdeniz'de Mutfak YaÅŸamı" dia gösterisini izleyecek.Pazar günü de Tunus, Ä°talya ve Yunanistan damak tadını inceleyecek olan davetliler, Zeytinyağı ile Åžarap, Peynir ve Ekmek Tadımı ve sohbetine de katılacak. Â
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!