İpler böyle koptu

Güncelleme Tarihi:

İpler böyle koptu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2006 00:00

Başarısızlığın gerçek ve en önemli nedeni Nevzat Demir Tesisleri’ndeki soğukluktu. Asbaşkan Kıvanç Oktay ile futbolcular arasında diyalog kuracak yetkili isim olmaması işleri arap saçına çevirdi.

BEŞİKTAŞın sezon başından bu yana yaşadığı sıkıntıların ve aldığı başarısız sonuçların ardından birçok nedenler yatıyor.

Ancak, olayların bir de perde arkası var... Böylesine zengin bir kadro, neden başarılı olamıyor?... Neden bazı futbolcular Beşiktaş gibi büyük bir takımdan kaçmak istiyor?...

Yönetim, özellikle teknik adam konusunda duyarlı davranmasına ve Del Bosque, Tigana gibi dünyaca ünlü isimleri getirmesine karşın, neden Beşiktaş son iki sezon tarihinin en kötü günlerini yaşıyor... İşte bütün bu sorular, perde arkasında gizli.

Tribünleri ateşledi

1-
Her şey Rıza Çalımbay ile başladı. Çalımbay, her başarısız sonucun ardından bazı futbolcuları hedef göstererek, takımdaki bütünlüğü bozdu. Ve o günden sonra futbolcularda bir özgüven noksanlığı hissedildi.

2- Çalımbay’ın futbolculara yönelik suçlamaları tribünleri de ateşledi. Ve küfür olayı işte o zaman başladı. İlk etkilenen futbolcu Youla oldu. Ve gitmek istediğini yönetime bildirdi. Ardından Adem Dursun konuşmaya başladı ve çorap ipliği gibi geri geldi. Pancu, Veysel, Emre Aşık, Tayfun ve Okan Koç kulüp değiştirdi.

3- Sezon sonu sözleşmesi bitecek olan Tümer yurt dışında oynamak istediğini yönetime bildirdi ve bonservis bedelinde indirim talep etti. Milli akımda başarı sağlayıp, Beşiktaş’ta istenilen düzeye ulaşamaması tribünlerden tepki almasına neden oldu. Ve Tümer de morali bozulanlar kervanına katıldı. Hatta, İnönü’deki Rizespor maçında sakatlığını ileri sürerek oynamadı.

Futbolcular şaşırdı

4-
Ama başarısızlığın gerçek ve en önemli nedeni Nevzat Demir Tesisleri’ndeki soğukluktu. Asbaşkan Kıvanç Oktay ile futbolcular arasında diyalog kuracak yetkili isim olmaması işleri arap saçına çevirdi. Futbolcu kendini yalnız hissediyordu. Ve bu da moralleri büyük ölçüde etkiliyordu. Futbolcular Sinan Engin döneminde daha diri ve daha disiplinli olduklarını belirterek "Onun bakması bize yetiyordu. Sinan Engin olsaydı bu duruma düşmezdik" demeleri dikkat çekiyordu.

5- İdmanlarda Tigana’nın 2 yardımcısı ile birlikte antrenör Zeki Önatlı, Erdinç ve tercüman Sinan’ın olması futbolcuları şaşırtıyor.

6- Tigana devre arasında yönetime 5 kişilik bir transfer listesi sundu. Ama değeri 25 milyon doları buluyordu. İstenilen isimler alınamadı. Sadece istediği bir yerli futbolcu olan Gökhan Güleç transfer edildi. Buna karşılık, Bobo ve Jun’un kiralanması Tigana’yı kızdırdı. Fransız hoca, devre arası kampına bile çağırmadığı Kenan ve Rıza’yı Rizespor maçı kadrosuna aldı.

7- Ailton’un gitmesinden sonra Kleberson da isyan bayrağını açtı. Ve gitmek ister gibi bir tavır içine girdi. Yönetim bonservis ücreti isteyince, Brezilyalı geri adım attı.

8- Savunmanın güçlü isimlerinden Gökhan Zan’ın, yurdışına doktor Wolfart’a tedavi için gitmek istemesi kulüp doktorlarını harekete geçirdi. Ve burada tedavi olabileceği söylendi. Ancak, Gökhan, Tümer ve Ailton’u örnek göstererek; ’Onlar gidiyor da ben niye gidemiyorum’ diyerek tepkisini koydu. Bu da başka huzursuzluğa neden oldu.

9- Tigana’nın bir davranışı da bir başka huzursuzluğu peşinden getirdi. Fransız hoca sezon sonunda kapı-kalmayacağı konusunda kesin bir yaklaşıma girmeyince, yönetim B planını devreye sokabileceğini ima eder bir tavır takındı. Tigana’nın, PSG ile diyalog kurması futbolcular arasında bir rehavet yarattı. Devre arasında fizik açıdan güçlenen Beşiktaş’ın idmanlardaki umursamaz tavırları, saha içi performanslarını da etkilemeye başladı. İdari menajerliğe getirilen Mehmet Ekşi’nin, Tigana tarafından istenmemesi....
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!