Hedefi olimpiyat şampiyonu yetiştirmek

Güncelleme Tarihi:

Hedefi olimpiyat şampiyonu yetiştirmek
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2014 15:54

Boksun başarılı ismi Fenerbahçe Kulübü'nde antrenörlüğe başlayan Atagün Yalçınkaya, olimpiyat şampiyonu yetiştirmek için kolları sıvadı.

Haberin Devamı

2004 Atina Olimpiyatları'nda 17 yaşında boksta gümüş madalya kazanan, sporculuk hayatına erken veda ettikten sonra Fenerbahçe Kulübü'nde antrenörlüğe başlayan Atagün Yalçınkaya, olimpiyat şampiyonu yetiştirmek için kolları sıvadı.

Fenerbahçe Kulübü, Boks Federasyonu ve Kadıköy Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğü'nün desteğiyle "Okulumdan olimpiyatlara" projesi kapsamında pilot okul seçilen Esatpaşa'daki Sosyal Meskenler İlköğretim Okulu'nda belirlediği 30 öğrenciyle sarı-lacivertli kulübün Fenerbahçe Lefter Küçükandonyadis Kamp Tesisleri'nde çalışmalara başlayan Atagün Yalçınkaya, projeyi ve hedeflerini anlattı.

Sporcu olarak Türk sporuna hizmet ettiğini hatırlatan Atagün, "Bundan sonra antrenörlük kısmında, 'nasıl hizmet edebilirimin' peşindeyiz. 'Okulumdan olimpiyatlara' adı altında bir proje geliştirdik. Çocuklarımızı okullarından aldık, buraya getirdik. İçlerinden yetenekli sporcular da çıkacaktır. Ancak hepsinin sporcu, şampiyon olabilmesi mümkün değil. Ailesine, vatanına, milletine, Fenerbahçe Kulübü'ne hayırlı bir evlat, ahlaklı birer insan olması daha önemli" diye konuştu.

Atagün Yalçınkaya, çocukların arasından şampiyon sporcuların da çıkacağını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Olimpiyat şampiyonluğu sözüm vardı, ancak ikinci olmuştum. 2008 olimpiyatlarında da söz vermiştim ama şansızlıklar, kısmet diyelim gerçekleşmedi. Boks tarihimizde ilk defa, bir olimpiyat şampiyonu sporcu çıkartarak, sporculuk tarihimizde ilk defa olduğu gibi inşallah antrenörlük çalışmalarımızda bir tarih yazarak, boksta olimpiyat şampiyonu ilk sporcuyu çıkarmak tek hedefim. Hedef öncelikle 2020, sonra 2024 olimpiyatlarında madalya almak."

Haberin Devamı

"Yol gösterici olacağım"

Sporculuk döneminde kendisinin yaptığı hataları, yetiştireceği gençlerin yapmaması için yol gösterici olacağını anlatan Atagün Yalçınkaya, "Yaptığım yanlışlıklardan, yaşadıklarımdan dolayı bu konularda herhalde benden daha tecrübeli biri yoktur. Bu çocukların benim yaptığım yanlışlıkları yapmaması için yol gösterici olacağım" dedi.

Sporculuk döneminde Fenerbahçe Boks Şube Kaptanı Mert Öztemel'in kendisini çok uyardığını kaydeden Yalçınkaya, "Başkanımız Mert Öztemel bana çok söyledi, 'oğlum yapma, etme' dedi. Yaşımız itibarıyla cahillik oldu, kanımız kaynadı ve gittik sonunu düşünmedik profesyonel olduk. Sonra geri dönüş olmadı ve spordan erken kopmak zorunda kaldık. Gençlerimize bu konuda da tecrübelerimizi aktaracağız" ifadelerini kullandı.

Projede yer alan çocuklardan hiçbir ücret talep etmediklerini vurgulayan Atagün, "Başkanımız Aziz Yıldırım'a bize bu imkanı sağladığı için teşekkür ediyoruz. Salonumuz, tesisimiz her şeyimiz 5 yıldızlı. Servis imkanımız var. Çocuklar evlerinden servisle alınıp, getiriliyor. Tamamen sosyal katkı projesi" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Öztemel: "Atagün'e çok inanıyorum"

Boks Federasyonu Asbaşkanı ve Fenerbahçe Kulubü Boks Şube Kaptanı Mert Öztemel de Atagün Yalçınkaya'nın olimpiyatlarda derece alacak sporcular yetiştireceğine inandığını söyledi.

Öztemel, Fenerbahçe Boks Şubesi olarak her zaman yaptıkları sosyal sorumluluk projelerinden birisi olan "Okulumdan olimpiyata" ismiyle ve antrenörleri Atagün Yalçınkaya ile bu projeyi başlattıklarını dile getirerek, "Atagün'den çok şey bekliyoruz. İnşallah kendisi gibi olimpiyatta derece alacak çocuklar yetiştirir. Atagün'e çok inanıyorum. Hedef 2020 olimpiyatlarına sporcu yetiştirmek. Çocuklar arasında eleme yapacağız. Başarılı olanlar Fenerbahçe Kulübü'nün lisansı sporcuları olacak. Biz maddi ve manevi onların arkasında olacağız" diye konuştu.

Atagün'ü 15 yaşında Ankara'da keşfettiklerini anlatan Mert Öztemel, "Mahallede misket oynuyordu, sonra boksa başladı. 17 yaşında 2004 yılında Atina Olimpiyatları'nda gümüş madalya aldı. Biz bu işi biliyoruz. Atagün ve diğer antrenörlerimiz de biliyor. Olimpiyatlarda madalya alacak sporcular çıkaracaklar" dedi.

Olimpiyatlarda çok başarılı olan Atagün'ün sporu biraz erken bıraktığını kaydeden Öztemel, "Biz bu yeteneği antrenör olarak değerlendirmek istedik. Devlet de Atagün'e sahip çıkıyor. Kendisi spor akademisini bitirdi ve devletin kadrolu elemanı oldu. O, yeteneği gözünden anlar. Biraz çalıştıktan sonra onların devam edip edemeyeceğine, en iyi karar verecek antrenörlerden biri. Ona inanıyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Kadıköy Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Zafer Batar ise bu projeyi kurum olarak desteklediklerini anlatarak, "Fenerbahçe yönetimine teşekkür ediyoruz. Bu çocukları okullarından alıp buralara getirmek, ileride Avrupa, dünya şampiyonlarına ve olimpiyatlara hazırlamak çok büyük özveridir. Ekonomik olarak bir harcamadır. Bize düşen ne varsa kurum olarak yanlarındayız. Atagün'ü olimpiyatta gururla izledik. Kendisini sporcu olarak bağrımıza bastık. Şimdi antrenör olarak kendisinden beklentimiz var" diye konuştu.

Sosyal Meskenler İlköğretim Okulu öğrencilerinden 10 yaşındaki Metin Rençber, efsane boksör Muhammed Ali'i çok izlediğini, o nedenle boksör olmak istediğini belirterek, "Okulumuza geldiler. Ben de boksör olmak istiyordum. Anneme de söyledim ve buraya geldim" dedi.

Galatasaraylı olduğunu belirten 13 yaşındaki Bünyamin Durmaz da ailesinden izin alarak bu projeye katıldığını kaydederek, "Galatasaraylıyım ama Fenerbahçe'ye geldim. Okula gelip, boksa katılmak isteyenleri sordular. Ben de katıldım. Ailem de izin verdi, ön yargılı değiller, karşı çıkmadılar. Hedefim boksör olmak. Belli olmaz belki takımımı da değiştiririm. 12 sene Fikirtepe'de oturdum ama Fenerbahçeli olmadığım için maçlara gitmiyordum. Artık Fenerbahçe maçlarına giderim" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!