Güncelleme Tarihi:
Hasan Doğan Spor Kompleksi, Muhsin Yazıcıoğlu Spor Kompleksi, Fevzi Şeker Spor Kompleksi, Siyavuşpaşa Spor komplekslerini vatandaşların hizmetine açan Bahçelievler Belediyesi 9 yılda lisanslı sporcu sayısını 800'den 24 bine çıkardı.
Başkan Osman Develioğlu lisanslı sporcu sayısında “Hedefimiz 40 bin lisanslı sporcuya ulaşmak” diyor
AVRUPA'YA AÇILAN KAPIYIZ
Bahçelievler'i, İstanbul'un Avrupa'ya açılan kapısı haline getirmek istediklerini belirten Osman Develioğlu, bunun için eğitimden spora, sağlıktan sanata kadar her alanda kentsel dönüşüm projelerine hız verdiklerini söyledi. Sağlıklı nesillerin oluşmasının ancak spor yapmaktan geçtiğini düşünen Bahçelievler Belediyesi, bu görüşten hareketle spor yatırımlarına ağırlık verdi.
Başkan Develioğlu, belediyenin parasına sahip olmayı başardıklarını belirterek, “Bu ülkenin kaynakları aslında fakir değil. Önemli olan kaynaklara sahip çıkmak ve onların belediye kasasına girmesini sağlamaktı. Tek bir tane havuz yapabilecektik, bu yolla 5 havuzu birden projelendirdik. Bunlardan ilki olan Hasan Doğan Spor Kompleksi'ni Başbakanımız açtı. Bunlar lüks tesisler. 5 yıldızlı otellerde neler varsa onlarda var. Gençlerimizin geleceğine yatırım yaptık, bundan da gurur duyuyoruz” dedi.
YAZARLAR ÖLÜMSÜZLEŞTİ
Sporun duayenlerini ölümsüzleştirmek isteyen Bahçelievler Belediyesi bunun için park ve bahçelere spor yazarlarının isimlerini verdi. Namık Sevik, İslam Çupi, Kenan Onuk, Atilla Gökçe, Cem Atabeyoğlu, Nezih Alkış, Orhan Ayhan, Sami Özey, Turgay Şeren, Kazım Kanat, Doğan Koloğlu, Necmi Tanyolaç, Togay Bayatlı, Kahraman Bapçum'un isimlerini parklara veren başkan Develioğlu, duayenlerin Bahçelievler'de unutulmayacağını belirtti.
Spor Salonlarına isimleri verilen spor adamları da şöyle:
Rıdvan Dilmen (Fenerbahçe), Şenol Güneş (Trabzon), Ziya Doğan (Beşiktaş), Hakan Şükür (Galatasaray), İbrahim Kutluay (Basketbol), Harun Erdenay (Basketbol), Hasan Doğan (TFFB eski Başkanı merhum), Muhsin Yazıcıoğlu (merhum), Fevzi Şeker Milli Güreşçi ve Milli Takım Antrenörü(merhum).