Hakem konusunda açıklama yapılmaz, eylem yapılır

Güncelleme Tarihi:

Hakem konusunda açıklama yapılmaz, eylem yapılır
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2022 07:00

Hürriyet yazarlarından Ayhan Turgut, Cüneyt Çakır ve Fırat Aydınus dahil 13 hakemi liste dışı bırakan MHK'nin kararını değerlendirdi.

Haberin Devamı

Merkez Hakem Komitesi’nin “HAKEM OPERASYONU” gündemi sarstı. Ortada şimdi iki ayrı görüş var: Hakemler mi haklı? Merkez Hakem Komitesi mi? Hakemlerin bakış açısını Murat Fevzi Tanırlı’nın yazısında okudunuz. Olaya bir de TFF açısından bakalım. Federasyona yakın pek çok kaynakla konuştuk. En çarpıcı ifadeleri şu oldu: Hakemlerle ilgili açıklama yapılmaz, eylem yapılır. Bunun ne anlama geldiğini sorduğumuzda da ortaya oldukça çarpıcı sonuçlar çıktı.

Bu hakemler maç mı sattılar: Hayır

Hakemler herhangi bir usulsüzlük mü yaptılar: Hayır.

Ahlaka aykırı bir davranışta mı bulundular: Hayır.

Bu isimler maç mı sattılar: Hayır

O zaman neden böyle bir karar alındı. Neden gerekçeler açıklanmadı. Bu hakemlerin görevden alınması sadece performansla açıklanabilir mi? Kaynağımızın ifadeleri Türk hakemliğinde birtakım sorunların bulunduğunu çok açık bir şekilde ortaya serdi.

Haberin Devamı

İyi para kazanıyorlar

Çok eski dönemlerde hakemler ve kulüpler arasında bu tür kirli ilişkiler yaşanmış olabilir. O dönemde hakemlerin kazançları belki onları bu yola itiyordu. Şimdi artık iyi para kazanıyorlar. Dolayısıyla bu tür bir kirli ilişki içinde olan hakemimiz yok. Ama bu kazancın da bir takım yan etkileri oluştu. Bazı isimler kamuoyunda etki alanını genişlettiler. Görev alabilmek ve daha çok kazanabilmek için etki alanını kullanmaya başladılar.

GÖREV ALABİLMEK İÇİN TORPİL DEVREDE

· Kaynağımızın anlatmaya çalıştığı çok açık.

· Bazı hakemler görev alabilmek için birtakım isimleri devreye sokuyorlar. Bu tehlikeli bir yol. Hakem müessesesinin ‘yozlaşmasına’ sebep olabilecek, genç hakemleri etkileyecek tehlikeli bir gelişme. Eğer bunun önünü alamazsak, yeni ve genç hakemler içinde aynı yöntemi kullanmaya çalışacak isimler çıkacaktır. Dolayısıyla bu operasyon yapılmak zorundaydı

HASAN DOĞAN DA BUNU YAPMIŞTI

Zamanını tartışabilirsiniz. Ama gerekçelerini sormayın. Çünkü hakemler konusunda bir karar alacaksanız, açıklama yapmazsınız, eylem yaparsınız. Bu operasyonun bu boyutta olmasa bile, benzerleri geçmişte yapıldı. Rahmetli Hasan Doğan, TFF Başkanı olduğu dönemde de bir takım hakemlere görev vermedi. O zaman o da bir açıklama yapmamıştı, eylem yapmıştı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!