Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu: "Lisanslı sporcu sayısı 12 milyona yükseldi"

Güncelleme Tarihi:

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu: Lisanslı sporcu sayısı 12 milyona yükseldi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2022 07:00

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, sporda son 20 yılda yaşanan gelişimi rakamlarla açıkladı. 

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2002’de 278 bin olan lisanslı sporcu sayısının 12 milyona yükseldiğini söyledi. Bakan Kasapoğlu, İstanbul Beykoz Spor Ormanı’nda bulunan Liva Köşk’te Beykoz Belediyespor bünyesindeki sporcularla bir araya geldi. Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın’ın da eşlik ettiği Kasapoğlu, gençlerle sohbet etti. “Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak tüm imkanlarımızla, spora gönül verenlerin yanındayız” diyen Kasapoğlu, Türk sporunun son 20 yıldaki gelişimine dikkat çekerek şunları söyledi:

Kulüp sayısı 6 binden 20 bine çıktı

“Bir yanda tesis envanterini büyütürken, diğer yanda tüm branşlar için son derece modern, dünyanın en kaliteli spor altyapısını inşa ettik. Sporun tabana yayılması ve 81 ilimizin tamamında tüm vatandaşlarımızın spora erişimi, profesyonel sporun gelişimini sağladı. 2002 yılında 278 bin olan lisanslı sporcu sayısı, bugün 12 milyona yükseldi. Lisanslı sporcu sayımızın yüzde 40’ı kadın sporculardan oluşuyor ve bu oran her geçen gün artıyor. 2002 yılında 6 bin civarında olan spor kulübü sayısı, bugün 20 bini geçti.”

Haberin Devamı

3 bin sporcumuz eğitim görüyor

Cumhuriyet tarihinin en geniş kapsamlı sportif taramalarının gerçekleştirildiğini belirten Kasapoğlu, “İlkokul 3. sınıfta okuyan çocuklarımızın yeteneklerini değerlendirerek ilgili spor branşlarına yönlendirilmelerini sağladık. Bugüne kadar 5 milyondan fazla gencimizin yetenek taramasını yaptık. Üstün yetenekli gençleri, sporcu eğitim merkezlerimizde yetiştirme programlarına dahil ettik. Halihazırda 49 Sporcu Eğitim Merkezimizde 3 bine yakın sporcumuz eğitim görüyor” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!