Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu: Her branşta olduğu gibi futbolda da hedef zirve

Güncelleme Tarihi:

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu: Her branşta olduğu gibi futbolda da hedef zirve
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2022 07:00

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, ‘Türkiye’nin lokomotif branşı’ dediği futbola desteği sürdüreceklerini açıkladı.

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, son 21 yılda sporda çok büyük adımların atıldığına dikkat çekerken Türkiye’nin büyük bir futbol potansiyeline sahip olduğunu ve bunu güçlü bir şekilde kullanmaya devam edeceklerini söyledi. Uluslararası Futbol Ekonomi Forumu’na katılan Kasapoğlu sporda adeta bir devrimi gerçekleştirdiklerini belirtirken futbolla ilgi de şu değerlendirmeleri yaptı:

iLGiMiZ iLERi SEViYEDE

Futbol, Türkiye’de lokomotif branşlardan biri. Milletimizin bu branşa ilgisi, altyapımız, potansiyelimiz ileri seviyede. Ülkemizde çok önemli bir futbol DNA’sı var. Önemli bir futbol birikimiz, önemli bir futbol tarihimiz var. 1954 yılında katıldığımız ilk Dünya Kupası bile, bu ülkenin gönlünde çok önemli bir yerde. Metin Oktaylar, Lefterler, Baba Hakkılar bu ülkedeki tüm sporseverlerin hafızasındadır. Bu potansiyeli en güçlü şekilde kullanmaya devam edeceğiz.

Haberin Devamı

ASLA GERi DURMAMALIYIZ

Futbol sadece sahada oynanmıyor. Markalaşmaya özen göstermemiz gerek. Bu global sistemin ne kadar parçasısınız. Bunlar önemli etkenler. Sportif yatırımlarda, finansal konularda, sahada oynanan oyunla ilgili durumda asla geri durmamamız gerekiyor. Her branşta olduğu gibi futbolda da hedefimiz zirve olmalı. Bundan asla vazgeçmemiz gerek.

BiRLiKTE GELECEĞE TAŞIYACAĞIZ

Bütün paydaşlarla birlikte emek verip, bugünlere getirdiğimiz ekosistemi güçlü bir şekilde geleceğe taşıyacağız. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da üzerimize düşeni en iyi şekilde yerine getirmeye devam edeceğiz.

LiSANSLI SPORCU SAYISI 12 MiLYON

“2002 yılında 300 bin bile olmayan lisanslı sporcu sayımız şu an 12 milyon. 8 bin 393 adet basketbol potası, 610 adet yüzme havuzu inşa ettik. Pek çok spor branşında başarıda sürdürülebilirliği sağladık.”

BAKMADAN GEÇME!