Güncelleme Tarihi:
Uluslararası platformda başarılı olmak isteyen 15-18 yaş kuşağı genç tenisçilerin yılda ortalama 70 tane tek maç oynamaları gerekmektedir. Antrenör ve veliler, 15 yaşlarına gelen bir sporcunun yıllık programını yaparken, hedeflerini çok realist bir şekilde belirlemeliler. Oyuncunun (istisnai bir kabiliyeti yok ise) öncelikle kendi yaş grubunda şampiyon olması; bunu başarabiliyorsa bir üst yaş grubunda da iddialı olması durumunda, uluslararası turnuva programını gündeme getirmekte fayda vardır.
Ülkemizde birkaç yıldır profesyonel tenisin ilkokulu dediğimiz birçok düşük para ödüllü (Satellite) turnuvalar düzenlenmekte. Bu tür turnuvalara katılan 15-17 yaş kuşağı tenisçilerimiz muhakkak ki, kazanma stresi olmadan tecrübe kazanmaktadırlar. Fakat, bu yaş kuşağı tenisçilerin asıl oynamaları gereken, ulusal ve uluslararası 18 yaş altı turnuvalarıdır. Gençlerimiz, dünya gençler sıralamasında puan toplamak ve yaşıtlarına karşı oynayarak kendi ÖZGÜVENLERİNİ sağlayacaklardır. Bugünkü istatistikler şunu göstermekte: 1993 yılında dünya gençler sıralamasında ilk 30'a giren kız ve erkeklerin yüzde 25'i 1997 yılında (dört yıllık profesyonel deneyimden sonra) dünya profesyonel sıralamasında (ATP, WTA), ilk 100'e; yüzde 51'i 150'ye; yüzde 70'i ilk 200'e girmiştir. Bizde de ITF dünya sıralamasında Gülberk Gültekin, Esat Tanık, Yalın Bilgin gibi oyuncularımız yer almışlardır. Bu konuda tavsiyem, TÜTEGEV ve Tenis Federasyonu'nun muhakkak bir tane uluslararası 18 yaş altı turnuvasını ülkemizde organize etmesi.
Tütegev’de yeni dönem
Türk Tenisini Geliştirme Vakfı (TÜTEGEV) daha etkin bir çalışma dönemine giriyor. 31 olan üye sayısının en az on misli artarak 300'ü aşması amaçlanmış. 500'ü bulacak bir üye gücü ile TÜTEGEV'in Türk Tenisine çok daha yararlı olacağı ümit ediliyor. Genel kurul toplantısında başvuruda bulunan 19 asli, 4 onur üyesinin kabulu gerçekleşti. Onur üyeleri arasında tenis sevgileriyle tanınan Çevik Bir ve Nejat Müldür paşalar da bulunuyor. Genel Kurul Toplantısı'nda dikkati çeken önemli konulardan biri de vakfın, üniversitelerle iletişim kurarak işbirliğini sağlamak istemesi.
TÜTEGEV 1999 yılı içinde iki adet dörder haftalık 25 bin dolarlık Satellite, iki adet üçer haftalık, Türkiye'de ilk defa organize edilecek ‘‘Future’’ (gelecek) turnuvaları, bir haftalık 100 bin dolarlık Challenger serisi turnuva ve bunun yanında beş adet 10 bin dolarlık, bir tane 25 bin dolarlık bayanlar turnuvaları olmak üzere 21 haftalık bir turnuva planlamış ve bununla ilgili ön anlaşmaları yapmış bulunuyor. 21 haftalık uluslararası etkinlik Türk tenisi için önemli bir aşama olarak görülüyor.
Genel Kurul'da başkanlığa yeniden Ahmet Gülçelik seçilirken, Yönetim Kurulu da şu isimlerden oluştu: Oktay Yavuz, Prof.Dr. Mehmet Tınaz, Yavuz Kocaömer, Prof.Dr. Celal Göle, Oktay Berberoğlu, Azmi Kumova, Giray Ertuğrul, Ali Rıza Bağlan.