Gazi Koşusu provası nefes kesti, Call To Victory 9'da 9 yaptı

Güncelleme Tarihi:

Gazi Koşusu provası nefes kesti, Call To Victory 9da 9 yaptı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2020 18:34

 Call To Victory ve Luna Lovegood'dan gövde gösterisi...

Haberin Devamı

Türk At Yarışçılığı'nın klasiklerinden olan Gazi Koşusu öncesi en önemli provalardan Erkek ve Dişi Tay Deneme Koşuları, pazar günü Veliefendi Hiporomunda gerçekleştirildi.

600 bin lira birincilik ikramiyesi olan yarışların ilkinde Erkek Tay Deneme Koşusu'nu jokeyi Ahmet Çelik ile Call To Victory birinci bitirdi. Bu safkan üst üste 9. yarışını kazandı.

Dişi Tay Deneme Koşusu'nda ise zafer, geçilmezliğini sürdüren jokeyi Halis Karataş ile Luna Lovegood'un oldu.

AHMET ÇELİK: CALL TO VİCTORY KAZANMAYI ÇOK İYİ BİLİYOR

Erkek tay deneme Koşusu sonrası jokey Ahmet Çelik yaptığı açıklamada: “Call To Victory ile birbirinden güzel yarışlar kazandık. Koşu kazandıkça bir sonraki yarışa çok daha moralli geliyor ve kazanmayı çok iyi biliyor. Önümüzdeki süreçte uzun mesafede de neler yapabileceğini göreceğiz. 2016 yılında da bu önemli koşuyu Graystorm ile kazanmıştım ve ikisi de farklı şampiyonlar ve farklı karakterli safkanlar.” şeklinde konuştu.

HALİS KARATAŞ: KALİTESİNİ FARK ETMİŞTİM

Dişi tay deneme koşusu sonrası Jokey Halis Karataş yapmış olduğu açıklamada: “Luna Lovegood ile 4 yarıştır kazanıyoruz. Kumda muhteşemdi ve henüz ilk bindiğim yarışta kalitesini fark etmiştim. Dişi Tay Deneme’de de kazanacağımıza çok inanıyordum. Çim pist konusunda tereddütleri olanlar vardı ancak benim olmadı. Umarım sağlıklı, uzun bir yarış hayatı olur. Atçılığımızın böyle değerli safkanlara ihtiyacı var.” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!