Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk: Ligde ve Avrupa'da kupa kazanmak istiyoruz | Mourinho'ya cevap

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk: Ligde ve Avrupada kupa kazanmak istiyoruz | Mourinhoya cevap
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2024 22:45

Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk, 5-0 kazandıkları Rizespor maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Süper Lig'in 5. haftasında Rizespor'u 5-0 mağlup eden Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk maç sonrası konuştu.

 "POZİSYON VERMEMEK SEVİNDİRİCİ"

Bu maçlara hazırlık milli takım sonrası zor oluyor. Çok fazla oyuncumuzla çalışamadık. Devamında sadece 2 gün birlikte çalıştık. Rakibimiz 5'li savunmayla bizi karşıladı. Bunu bir duran topla çözdük. Oyunun devamında rakibimizin çok açılmadığını gördük. Girdiğimiz pozisyonlar ve attığımız golle bizim için önemli. Ayrıca çok fazla pozisyon vermedik. Bu bizim için sevindirici.

"AMACIMIZ LİGDE VE AVRUPA'DA KUPA KAZANMAK"

Amacımız Türkiye'de ve Avrupa'da kupa kazanmak. Transfer dönemi bittikten sonra oyuncuların kafası ve bizim kafamız daha çok rahatlıyor. Takım ve taraftar birleşerek iyi bir gövde gösteri yaptı.

Haberin Devamı

SARA SÖZLERİ: YA ÖLDÜRÜYORUZ YA ÇOK YUKARI ÇIKARIYORUZ

Oyuncular yeni bir ülkeye geliyor. Sezon başı, bu hazırlık süreci önemli. Bizde iki türlü şey var. Ya öldürüyoruz ya da fazla yukarı çıkarıyoruz. Yukarı çıkarmamıza da gerek yok. İyi bir oyun ortaya çıkardı. Bunu ondan hep isteyeceğiz. Lucas ile birlikte çok iyi iş yaptılar. Savunmamızın performansı orta sahanın iyi olmasını da sağladı. Savunmamızın önemi yüksekti. Takımımız genel olarak iyi oynadı. Çok fazla abartmamak lazım. Çok fazla öldürmemek de lazım. 3 gün sonra bir maçımız daha var.

"ICARDI'NİN İKİ HAFTASI DAHA VAR"

"Mauro Icardi'nin tedavisi Arjantin'de sürüyor. 2-3 gün içerisinde burada bizim kontrolümüzde devam edecek. Şu an 2 haftalık bir süresi daha var gibi gözüküyor.

ORTA SAHAYA TRANSFER İSTEDİ Mİ?

Çok beğendiğimiz 2-3 orta saha oyuncusuna tekliflerimiz oldu. Victor Osimhen sonrası sistem değişikliği üzerinden de çok konuştuk, konuşuldu. Farklı tip oyuncular düşündük. Elimizde iyi oyuncular var, 3-5-2, 3-4-1-2 için oyuncu olur mu diye düşündük. Sonuç olarak bu olmadı. Çok önemli oyuncularımız var. Kadromuzu tamamladık, artık yarış başlayacak. Oyuna giren çok iyi oyuncular vardı. Mauro Icardi, Roland Sallai ve Hakim Ziyech yoktu. İyi gençlerimiz var, iyi bir kadromuz var. Gayet mutluyum. Bu takımla çok büyük başarılar elde edeceğimizi düşünüyorum.

Haberin Devamı

Bundan sonra çift forveti düşüneceğiz. Oyuncu yapısı olarak 3 sisteme uygunuz."

MOURINHO'NUN SÖZLERİNE CEVAP

Soru: Jose Mourinho'nun 'Galatasaray'a pozitif ayrımcılık yapılıyor' sözü için ne diyeceksiniz?

"Geçen hafta negatif ayrımcılık yapıldı, aleyhimize iki penaltı verildi. Ondan önceki hafta golümüz verilmedi. Bence negatif derken, pozitif demek istedi."

KEREM AKTÜRKOĞLU SÖZLERİ

Milli arada Kerem Aktürkoğlu'na 'Rahatlaman çok yaradı, Benfica'da da kendini göstereceğini düşünüyorum' dedim. Kerem gibi cesur bir oyuncun üzerinde baskı olmadan yapacaklarını göstermesi çok önemli. Bir Türk oyuncunun Avrupa'da kendini göstermesi sevindirici.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!