Galatasaray Benfica maçı için yol uyarısı! Galatasaray Benfica maçı saat kaçta hangi kanalda?

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray Benfica maçı için yol uyarısı Galatasaray Benfica maçı saat kaçta hangi kanalda
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2019 10:45

Bir üst tura çıkabilmek için Benfica karşısında gollü galibiyet elde etmeyi amaçlayacak olan Galatasaray, Türk Telekom Stadyumu'nda rakibi üzerinde üstünlük kurmaya çalışacak. En son 2015/2016 sezonunda Şampiyonlar Ligi 1. Tur mücadelesi kapsamında karşılaştığı rakibi karşısında bir galibiyet ve bir mağlubiyet alan Galatasaray, ev sahibi olmanın avantajını kullanacak. Peki, Galatasaray Benfica maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda canlı izlenebilecek? İşte, karşılaşma öncesi yol uyarısı ve bazı detaylar

Haberin Devamı

Portekiz ekibi Benfica karşısında tur avantajı için mücadele edecek olan Galatasaray, Türk Telekom Stadyumu'nda en iyi ilk 11'i ile sahaya çıkacak. Evinde alacağı galibiyetle deplasmanda işini kolaylaştırmak isteyen Galatasaray, Benfica önünde gol yemeden farklı skor elde etmeye çabalayacak. Peki, Galatasaray Benfica maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda canlı izlenebilecek? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler

GALATASARAY BENFİCA MAÇI NE ZAMAN SAAT KAÇTA HANGİ KANALDA?

Galatasaray, Türk Telekom Stadyumu'nda Portekiz takımı Benfica'yı ağırlayacak. UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu ilk karşılaşması kapsamında oynanacak olan bu mücadele 14 Şubat Perşembe günü 20.55'te Bein Sports HD1 ekranlarında olacak.

Galatasaray Benfica maçı için yol uyarısı Galatasaray Benfica maçı saat kaçta hangi kanalda

Haberin Devamı

BAZI YOLLAR TRAFİĞE KAPATILACAK

UEFA Avrupa Ligi'nde Galatasaray ile Benfica arasında oynanacak maç nedeniyle bazı yollar trafiğe kapalı olacak.

İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bugün 20.55'te, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu'nda Galatasaray ile Portekiz temsilcisi Benfica arasında oynanacak futbol müsabakası sebebiyle alınan emniyet tedbirleri kapsamında bazı yollar trafiğe kapatılacak.

Bu kapsamda, saat 16.00'dan itibaren güney yan yolda bulunan İSPARK otopark alanı dolana kadar, TEM kuzey yan yoldan güney yan yola dönüş varyantı araç trafiğine açık olacak. Otopark dolduktan sonra dönüş varyantı araç trafiğine kapatılacak ve alternatif olarak sürücüler, TEM kuzey yan yol Okmeydanı dönüşleri-TEM güney yan yol bağlantı yolunu kullanacak.

Maç başladığında TEM kuzey yan yolu araç trafiğine kapatılacak, TEM kuzeye doğrudan ve TEM kuzeyden güney varyantına akım verilecek. TEM kuzey yan yol araç trafiği kesildiği zaman TEM kuzeyden güneye bağlantı varyantı araç trafiğine açılacak.

TERİM: "BENFİCA PORTO'DAN DAHA İYİ BİR TAKIM"

UEFA Avrupa Ligi son 32 turunun ilk maçında bugün Portekiz’in Benfica takımını ağırlayacak olan Galatasaray’da teknik direktör Fatih Terim Florya Metin Oktay Tesisleri’nde Brezilyalı oyuncu Fernando ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Haberin Devamı

Benfica’nın Porto’dan daha iyi durumda olduğunu söyleyen deneyimli çalıştırıcı, "İki Porto maçı bizim Şampiyonlar Ligi’ndeki önemli maçlardı. Çok fazla pozisyonlar bulduğumuz, penaltı kaçırdığımız maçlar. O iki maçı dışarıda seyretseniz kaybetmeniz mümkün değil. O performansı sergilersek tur için daha avantajlı oluruz. Benfica şu anda Porto’dan daha iyi bir durumda. Biz Porto performanslarını sergilersek tur için rahat bir şekilde ümitlenebiliriz" dedi.

"İNŞALLAH, UEFA AVRUPA LİGİ’NDE SONUNA KADAR GİDERİZ"

Niyetlerinin Şampiyonlar Ligi’nde devam etmek olduğunu ancak bunun olmadığını dile getiren Terim şöyle konuştu; "Niyetimiz Şampiyonlar Ligi’nde devam etmekti ama orada sadece santrfor değil bazı eksiklerle oynadık. Buna rağmen iki Porto maçından birini kazansak daha farklı olabilirdi. İnşallah UEFA Avrupa Ligi’nde sonuna kadar gideriz. Bunun konuşulabilmesi için Benfica’yı geçmemiz lazım. Bu durumda çok daha net ileriye hedef gösteren konuşmalar yapabiliriz."

Haberin Devamı

"GALATASARAY RAKİP TAKIMA KENDİ OYUNUNU KABUL ETTİRMEK İSTER"

UEFA’ya bildirdikleri takım listesiyle ilgili gelen bir soruya yanıt veren Fatih Terim, "Oyuncu olarak takviyemiz var. Yazamadığımız oyuncular da var maalesef. Ancak 3 değişiklik yapabildik. Gelen takviyelerle daha iyiyiz. Aslında son 1 senedir bu kadar takviyeye alışık değiliz. O gün de bir bahane söylemedik, bugün hiç söylemeyiz. Muhakkak, Galatasaray oyun anlayışında özellikle kendi sahasında, aynı anlayışla yakın zamanda her yerde oynayacağız, rakip takıma kendi oyununu kabul ettirmek ister. Öyle oynayacağımızdan emin olabilirsiniz. Maç içinde neler gelişir bilinmez ama maç öncesi düşüncemiz bu" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"OCAK’TA İLK ADIMIMIZI ATTIK, NASİPSE HAZİRAN’DA DA TAMAMLAYACAĞIZ PLANIMIZI"

Fatih Terim, Galatasaray taraftarının kendisine her zaman anlayış gösterdiğini belirtti. Tecrübeli çalıştırıcı, "Galatasaray taraftarı sabırsızdır ama bizim olduğumuz yerde sabrı sınırsızdır. Birtakım değişimler olacağını ifade ettik ve iki hedef göstermiştim, Ocak ve Haziran ayı diye. Ocak’ta ilk adımımızı attık, nasipse Haziran’da da tamamlayacağız planımızı. Galatasaray’ın ne istediğini en iyi bilenlerdenim. Bu oyun tarzını 1996-2000 arasında 1999’dan itibaren ben ve ekibim yerleştirdik. Ondan sonra hiç geriye gitmedik. Seyirci hep bu oyunu istedi. Böyle baktığımızda, devre arasındaki küçük bir değişikliğin bizi nerelere götüreceğini açıkça Trabzonspor maçında gördük. Onun üzerine koymaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

"MÜMKÜNSE PORTEKİZ’E GOL YEMEDEN GİTMEK İSTİYORUZ"

Ligde Trabzonspor’u 3-1 mağlup ettikleri müsabakada çok pozisyon ürettiklerini kaydeden Terim, "Bu, seyircinin uzun müddet yerine oturmaması demektir. Bizim de istediğimiz budur. Sonuç ne olursa olsun, zevk veren hem de oynadığından zevk alan bir oyun anlayışı oturtmaya çalışıyoruz. Benfica maçına da böyle başlayacağız. İkili maçların planları farklı olabilir ama kendi saha ve seyirci avantajınız hiç değişmez. Bunu kullanmak istiyoruz. Mümkünse Portekiz’e gol yemeden gitmek istiyoruz. Devre arası transferleri kolay değildir. Bunların hepsini, kaybetmeden aşmamız lazım. İnşallah başaracağız" dedi ve sözlerini noktaladı.

FERNANDO: DERSİMİZE İYİ ÇALIŞTIK

Galatasaray’ın Brezilyalı orta sahası Fernando ise şu ifadeleri kullandı; "Benfica zor bir takım. Dersimize iyi çalıştık. İyi hazırlanıyoruz. Perşembe günü taraftarımızın da desteğiyle çok iyi bir maç geçireceğiz. Biz neler yapabileceğimizi ve gücümüzü biliyoruz. En büyük artımızı, perşembe akşamı muhteşem bir taraftar önünde oynayacak olmamız olarak görüyorum. İyi bir skorla ayrılmaya çalışacağız."

BRUNO LAGE: "BU TARZ DURUMLARA ALIŞIĞIZ"

UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında bugün Galatasaray’a konuk olacak Benfica’da teknik direktör Bruno Lage ve oyunculardan Haris Seferovic, Türk Telekom Stadyumu’nda düzenlenen basın toplantısına katıldı.

Maça hazırlanmak için gerekli sürenin olmadığını belirten Lage şöyle konuştu: "Bu maça hazırlanmak için istenilen süre yoktu. Rakibi iyi analiz ettiğimizi ve buradan istediğimiz sonucu alacağımızı düşünüyoruz. Maça hazır ve motive durumdayız. Hafta sonu kendi sahamızda oynadık. Orada da ateşli bir ambiyans vardı. Bu ambiyansa hazırız. Galatasaray büyük bir kulüp ve tecrübeli teknik direktörleri var. Bizde de büyük maçlara hazır oyuncular bulunuyor. Bu tarz durumlara alışığız."

"HAYATTA ANİ DEĞİŞİKLİKLER OLUYOR"

Son maçlarda form grafiklerinin yükselmesine değinen Portekizli çalıştırıcı "Bu durumun bizi rehavete sokmayacak. Gerekli konsantrasyonumuz var. Yeterli kazanma isteği ve konsantrasyonumuz bulundukça bu durum sorun teşkil etmeyecek" dedi.

Pizzi ve Grimaldo gibi önemli oyuncularını İstanbul’a getirmeyen Lage bu konuyla ilgili olarak, "Önümüzde uzun bir maraton var. Aralık, Ocak, Şubat ayları yoğun geçiyor. Yaşları, performansları gibi çeşitli durumları göz önüne alınarak bu kararı verdik. Oynayacak her oyuncuya güveniyorum" yorumunu yaptı.

Portekizli çalıştırıcı, "Kısa bir süre önce ikinci lig takımı çalıştırırken şimdi UEFA Avrupa Ligi’nde maça çıkıyorsunuz, bu nasıl bir his" sorusuna "Hayatta ani değişiklikler oluyor. Bunun için çalışma ve başarma azmi önemli. Büyük bir ekibimiz var. Bu motivasyon ve güvenle her işin üstesinden gelinebilir" yanıtını verdi.

SEFEROVIC: GALATASARAY’A BÜYÜK SAYGI DUYUYORUZ

İsviçreli futbolcu Haris Seferovic ise şu ifadeleri kullandı: "Perşembe akşamı iyi bir skor bekliyoruz. Ateşli bir atmosfer olacak ama kendimize güveniyoruz. İyi bir formumuz var. Galatasaray’a büyük saygı duyuyoruz. İyi bir oyun ortaya koyacağız. Zor bir maç olacak. Buraya kazanmak için geldik. En iyi performansımızı sergileyerek burada kazanmak istiyoruz. Karşımızda da bizim gibi düşünen bir takım var. Bu yüzden büyük bir maç olacak. İyi bir maç bizi bekliyor. Şimdilik sadece bu eşleşmeyi düşünüyoruz."

Öte yandan Portekiz ekibi Türk Telekom Stadyumu’nda yaptığı çalışma ile Galatasaray maçının hazırlıklarını tamamladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!