Futbol zirvesinde kritik teşhisler

Güncelleme Tarihi:

Futbol zirvesinde kritik teşhisler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2014 10:59

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) 51. Sporun Zirvesi Semineri "Türk Futbolu Nereye Koşuyor" oturumu ile devam etti. Antalya Belek'te yapılan seminerin ikinci gününün ilk oturumuna Ümit Aktan başkanlık yaparken; Teknik direktörler Yılmaz Vural, Samet Aybaba ve spor yazarları Atilla Gökçe, Mehmet Arslan, Tayfun Bayındır ile Halil Özer konuşmacı olarak yer aldı.

Haberin Devamı

300'ün üzerinde ve seçkin panelistlere Türk Futbolunun geleceğinden bahseden ve ilk sözü alan Samet Aybaba, "Olduğumuz yerde sayıyoruz. Sadece konuşuyoruz. Artık reform bile yetmez satırı vurmalıyız" dedi.
Köklü bir revizyona ihtiyaç olduğunu söyleyen Aybaba; "Ama her sene böyle toplanıp, sadece keyif yaparsak, sadece Antalya'nın güzelliklerinden bahsedersek bir yere varamayız" dedi.

"ALMANYA'DA 250 BİN TÜRK FUTBOLCU, BİZDE 350 BİN LISANSLI FUTBOLCU VAR SADECE"

Almanya'daki 5 milyon Türk arasında 250 bin, 70 milyonluk Türkiye'de 350 bin lisanslı futbolcu olduğuna dikkat çeken Samet Aybaba, "Profesyonel takımlarımızın durumu rezalet, Karabükspor maçını oynarken hiçbir şey göremedim, kulübeyi güneşe doğru yapmışlar. –20 derecede Doğu'da maç oynanıyor. Oralardaki futbolcuların gelişmeleri için ne yapıyoruz?

Haberin Devamı

"FUTBOLUMUZU HALA MÜTAHİTLER, TURİZİMCİLER YÖNETİYOR"
Bir şey yapıyor muyuz arkadaşlar. Sadece konuşuyoruz. Nereye koşuyoruz. Reform yetmez artık, köklü çözüm gerekli. Satırı vurmalıyız. Zaman kaybetmeden Türk Futbolunun geleceğini kurtarmalıyız. Futbolumuzu hala mütahitler. Turizmciler yönetiyor" şeklinde konuştu.

YILMAZ VURAL'IN AÇIKLAMALARI

Yılmaz Vural ise Türk futbolundaki gelişim eksikliğinin çok daha derinlerde olduğunu belirterek; "Devlet futbolun büyük bir toplumsal olay olduğunun farkında değil. En altından en üst tabakasına kadar, başından sonuna kadar bunu ıslah etmeli" dedi.

Eğitim konusuna da değinen Vural, "Ayrıca milyonlarca gencin var. Eğitimi nasıl spora asimile edemiyorsun ? Demek ki ya bunun öneminin farkında değilsin ya da eksik görüyorsun. Toplumun büyük bir kesimini ilgilendiren spor için Devlet, Hükumet, kulüpler, yöneticiler, Milli Eğitim Bakanlığı, Spor Bakanlığı herkes alt yapıdan başlayarak, eğitimli toplum yaratmak zorunda. Futbolun, sporun öneminin ve geleceğimize neler katacağının farkında olmak lazım.
Bu işin bir de halk boyutu var. Halkı ihmal edemezsin. Adrenallerini boşaltamazsan tehlike boyutu büyür. Bu kadar gönülden bağlı oldukları futbolun içinde olumlu tutacaksın.

Haberin Devamı

"KULÜPLER BİRLİĞİ DİYE BİR FREKEŞTAYN YARATILDI"

Samet'in dediği gibi rönesans ile olacak şey değil. Bu yeterli değil. Yeterli eğitimli kadro lazım. Tek başına olacak iş değil. Futbolda delegasyon sürekli değişiyor. Hep birileri kazansın diye orası tutuluyor. Kulüpler birliği diye bir frekeştayn yaratıldı. Kulüpler birliği işine gelmediğinde seni tehdit ediyor. Büyük kulüplerimizin artık şunu kabul etmesi lazım. Artık misyonlarını tamamladılar yani futbolu bize sevdirdiler. Hepimizin bir takım tutmamızı sağladılar. Keyif verdiler, üzdüler. Artık Anadolu takımları diye bir gerçek var. Eşit şatlar sağlanmalı. Avrupa futbolunda büyük ülkeler arasına girmeliyiz. İngiltere, İtalya, Almanya, İspanya, Fransa bu işi nasıl yapıyor ona bakmalıyız." şeklinde konuştu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!