Fredrik Midtsjö kimdir? Fredrik Midtsjö kaç yaşında ve nereli? İşte futbolcunun biyografisi

Güncelleme Tarihi:

Fredrik Midtsjö kimdir Fredrik Midtsjö kaç yaşında ve nereli İşte futbolcunun biyografisi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2022 23:59

Galatasaray'dan yapılan açıklamada "Profesyonel futbolcu Fredrik Midtsjö'nun transferi konusunda AZ Alkmaar ile resmi görüşmelere başlanmıştır.'' ifadelerine yer verildi. Bu gelişmenin ardından Fredrik Midtsjö hakkındaki araştırmalar hız kazandı. Peki, Fredrik Midtsjö kimdir?

Haberin Devamı

Galatasaray, AZ Alkmaar forması giyen 28 yaşındaki Norveçli orta saha oyuncusu Fredrik Midtsjö'nün transferini KAP'a bildirdi. Galatasaray her konuda anlaşma sağlayan Norveçli oyuncu, sağlık kontrollerinden geçmek ve resmi sözleşmeyi imzalamak için İstanbul'a geldii. İşte, Fredrik Midtsjö hakkında bilinmesi gerekenler...

MİDTSJÖ'NÜN BİYOGRAFİSİ

Fredrik Midtsjö, 11 Ağustos 1993'te Norveç'in Trøndelag ilinde bulunan Stjørdal bölgesinde dünyaya geldi. Futbola da Stjørdals-Blink'in altyapısında başladı. Kasım 2017'de Stjørdals-Blink'ten Rosenborg'un altyapısına katıldı. Rosenborg formasıyla ilk maçına ise 16 yaşında Norveç Kupası'nda eski takımı Stjørdals-Blink karşısında çıktı.

Tippeligaen'de ilk maçına Sarpsborg, Avrupa'da ilk maçına ise 2011-12'de Şampiyonlar Ligi elemelerinde Breidablik karşısında çıkmıştı.

Haberin Devamı

28 Ağustos 2011'de Midtsjö, Rosenborg'un A takımı ile resmî sözleşme imzaladı. İlk golünü de 2011'de Odd karşısında uzaktan bir vuruş ile buldu. Rosenborg'un yeni transferleri sonrası 2012'de ikinci lig ekibi Ranheim'a kiralandı.

Ranheim macerası sonrası Rosenborg'a dönen Midtsjö, ikinci takımla ile çıktığı maçta bacağını kırdı ve bu sakatlık onu 7 ay sahalardan uzak tuttu. Sakatlıktan kurtulduktan sonra da 2014'te Sandnes Ulf'a kiralık gönderildi.

Midtsjö, Rosenborg forması altında 2010'dan 2017'ye kardar toplam 148 resmî maçta forma giydi ve 21 de gol attı.

26 Ağustos 2017'de ise Norveçli oyuncu Hollanda Eredivisie ekiplerinden AZ Alkmaar'a transfer oldu. O dönem bonservisi tam olarak açıklanmasa da 2.2 milyon Euro şeklinde belirtilmekte. Midtsjö, Hollanda ekibiyle 5 yıllık sözleşme imzalamıştı.

Midtsjö, takım kaptanlığına kadar yükseldiği AZ Alkmaar ile toplam 191 maça çıkarken 7 de gol atmayı başardı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!