Güncelleme Tarihi:
Gastromoni Birliği Rotisörler Zinciri Derneği, Paris'te yapılacak Genç Aşçılar Dünya Finali'ne katılacak adayı seçti. Dernek, kendi üyesi lokantalarda çalışan genç aşçılar arasında Swissotel mutfağında bir yarışma yaptı. Bu yıl üçüncüsü yapılan ve sekiz adayın katıldığı yarışmada Four Seans Oteli'nde çalışmakta olan Mustafa Baylan en başarılı genç aşçı seçildi. Paris'te 1 Ekim'de yapılacak dünya finaline katılmaya hak kazandı.
Yarışmanın profesyonel jürisi Swissotel'in aşçısı Rudof van Nussen, Four Seans'dan Ciaran Hickay ve Crowne Plaza'dan Maximillian Thomae, amatör jürisi ise Atok İlhan, Güven Osma ve Güngör Uras’tan oluşuyordu.
Türkiye'deki derneğin bir üyesi olduğu Uluslararası Rotesörler Zinciri Derneği'nin kökü, Ortaçağ loncalarına kadar uzanıyor. Fransa'da 1248'de kurulan lonca (et kızartma ustaları loncası) Fransız Devrimi’nde diğer loncalar gibi kapatıldı.