Güncelleme Tarihi:
İngiltere Galatasaray Taraftarlar Derneği öncülüğünde başlayan 'Galatasaray Futbol Okulu' projesi, dün akşam düzenlenen bir törenle hayata geçti.
Galatarasaray Futbol Okulları Yöneticisi Savaş Çam'ın Londra'ya gelerek yaptığı incelemelerin ardından verdiği onayla dün akşam Southgate Hockey Center tesislerinde gerçekleştirilen açılışa Türkiye'nin Londra Başkonsolosu Ahmet Demirok, KKTC Londra Konsolosu Mustafa Kemal Beyazbayram ve İngiliz İşçi Partisi Türkiye Dostları Grubu Başkanı Nilgün Canver, Galatarasaray Futbol Okulları Yöneticisi Savaş Çam ve Cihat Aksu'nun yanı sıra Muhafazakar Parti Milletvekili David Burrowes katıldı.
İNGİLİZ VEKİL VE BAŞKONSOLOS'A GALATASARAY FORMASI
Galatasaray Taraftarlar Derneği Başkanı Metin Arslan, açılışa katılan İngiliz Milletvekili David Burrowes ve Başkonsolos Ahmet Demirok'a birer Galatarasaray forması hediye etti. İkilinin küçük beden formaları giyerken zorlanmaları ise davetlileri gülmekten kırdı geçirdi.
İNGİLİZ VEKİL: "TEBRİKLER CİM BOM BOM"
İngiliz Milletvekili Burrowes ve Başkonsolos Demirok, okulun resmi açılışını yapmak üzere Galatasaray Futbol Okulu yöneticileri ve öğrencileriyle biraraya geldi.
Burrowes, sarı kırmızı kurdeleyi kesmeden önce yaptı açıklamada, "Öncelikle herkese hoşgeldiniz diyorum. Galatasaray Futbol Okulu'nun resmi açılışını yapmak benim için büyük bir onur. Özellikle benim seçim bölgemde olması çok sevindirici. Bir maç yapıcı olarak Galatasaray ve Southgate Hokey kulüplerini biraraya getirdim. Bir yıl önce bu trübünde otururken bu sahaların daha farklı amaçlar içinde kullanılabileceğini düşündüm. Gençlerin futbol oynayabileceği bir alan yarattık" dedi.
Sarı kırmızı olan bütün renkleri çok sevdiğini ve kendisinin de bir Arsenal taraftarı olduğunu söyleyen Burrowes'in sarı kırmızı kurdeleyi keserken Türkçe olarak "Tebrik ederim, Cim Bom Bom" demesi uzun süre alkışlandı.
"TÜRK GENÇLERİNİN DURUMU PEK İÇ AÇICI DEĞİL"
Başkonsolos Ahmet Demirok, burada yaptığı konuşmasına, "Böyle bir tesisi açmış oldukları için GS Futbol Okulu yöneticilerine teşekkür ediyorum" diyerek başladı.
İngiltere ve dünya çapında bu tür tesislerin artmasını istediklerini söyleyen Başkonsolos Demirok, "Spor, toplumlarla kaynaçmayı sağlayan en büyük özelliklerden birtanesidir.Çocuklara disiplin ve terbiye verirken takım halinde hareket etmeyi öğreten bir spor dalı futbol. Dünya'daki en popüler spor dallarıın başında geliyor."
Başkonsolos Demirok, şöyle devam etti:
"Çünkü bildiğiniz gibi İngiltere'de yaşayan Türk toplumundan gençlerin durumu pek iç açıcı değil maalesef. Çeşitli kötü alışkanlıklar. İşte bu çetelerdir, başka kötü durumlardır. Bu tür spor okullarıyla çocuklarımızın o kötü yerlerden, sokaklardan futbol sahalarına, spor alanlarına gelmelerinin teşvik edici olduğunu düşünüyorum. İngiltere futbolun beşiği olan bir ülke.Çok gelimiş ve rekabetin yoğun olduğu bir lige sahip. Türklerin futbol kabiliyetini hepimiz biliyoruz. İşte son zamanlarda dünyanın en ünlü kulüplerin transfer olan Türklerimiz var. Özellikle Almanya ve İsviçre'den. 'Neden İngiltere'den de olmasın' diyoruz. Çünkü dünyanın futbol beşiği olan ülkeden de genç Türk futbolcularımızın yetişmesi ve futbol dünyasında Türkiye'nin sesiniz duyurulmasının büyük bir avantaj olacağını düşünüyorum. Bu futbol okulununda Türkiye'nin tanıtımına katkısı olacağını düşünüyorum" dedi.
"AMACIMIZ GENÇLERİ SOKAKTAN ALMAK"
Galatasaray Taraftarlar Derneği Başkanı Metin Arslan da dernek olarak bu fikri oluşturduklarını ve yola çıktıktıklarını söyledi.
Arslan "Derneğimizin bu görevi bana vermesi dolayısıyla bu günlere geldik. Bütün amacımız gençlerimizi sokaktan almak, özgüvenlerini kazanmalarını sağlamak; çetelerdi, alkoldü, silahtı...Belirli bir dönem bunlarda uzak tutumak. Ve birinci amacımız Türkiye'deki Galatasarayımıza futbolcu göndemek. O yetenekleri bulup. Bunun haricinde, Almanya'da örneğini çok görüyoruz. Türk futbolcularımız Almaya'ya oynuyor. Tabi Türkiye Futbol Federsyonu her tarafa yetişemiyor. Bizlerde gönüllü olarak bazı şeyler yapıp bu konularda yardımcı olmak istiyoruz" dedi.
Mevcut 50'den fazla öğrencilerinin bulunduğunu, ancak okullar başlayınca bu rakamın 100'ün üzerine çıkacağını kaydeden Arslan, "Neden kız futbol takımı kurulmuyor?" şeklinde sitemlerle karşılaştıklarını ve bu yönde çalışmalarının bulunduğunu ifade etti.