Fenerbahçe'nin yeni transferi Simon Falette kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçenin yeni transferi Simon Falette kimdir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2020 16:29

Fenerbahçe, Simon Falette transferini resmen açıkladı. Aradığı stoperi Bundesliga'da bulan sarı lacivertli yönetim, Simon Falette'yi satın alma opsiyonuyla birlikte kiraladı. Peki Fenerbahçe'nin transfer ettiği Simon Falette kimdir? İşte Simon Falette'nin kariyeri ve hakkında bilinmeyenler...

Haberin Devamı

Ligin ikinci yarısında şampiyonluk yolunda iddialı bir kadro kurmak için transferde düğmeye basan Fenerbahçe, aradığı stoperi Bundesliga'da buldu: Simon Falette.

Eintracht Frankfurt forması giyen Simon Falette için oyuncunun kulübüyle masaya oturan sarı lacivertli yönetim, resmi teklifini iletti.

Gineli futbolcuyu kiralık olarak kadrosuna katan Fenerbahçe, Falette ile 6 aylık sözleşme imzaladı.

Simon Falette resmen Fenerbahçe

Fenerbahçe, 27 yaşındaki stoper Simon Falette'yi sezon sonuna kadar kiraladığını açıkladı.

Fenerbahçe Kulübünden yapılan açıklamada, "Kulübümüz, Alman ekibi Eintracht Frankfurt forması giyen Simon Falette'yi satın alma opsiyonu kulübümüzde olmak üzere 2019-2020 sezonunun sonuna kadar kiralık olarak futbol A takımımızın kadrosuna katmıştır. Falette'ye sarı-lacivert çubukluyla başarılar dileriz." denildi.

Haberin Devamı

Fenerbahçenin yeni transferi Simon Falette kimdir

Simon Falette kimdir?

19 Şubat 1992 Le Mans doğrumlu olan Falette 1.85 boyunda ve stoper olarak görev yapıyor. Gine asıllı futbolcu aynı zamanda sol bek mevkinde oynayabiliyor.

FC Tours U19'da kariyeri başlayan Falette Lorient, Stade Lavallois, Brest ve Metz formalarını giydikten sonra 2017'de 2.7 milyon avro karşılığında Eintracht Frankfurt'a transfer oldu.

Fenerbahçenin yeni transferi Simon Falette kimdir

Güncel piyasa değeri 3.5 milyon avro olan Fransız stoperin kulübüyle 2021 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!