Fenerbahçe Avrupa Ligi maç takvimi | Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi ilk maçı ne zaman oynanacak? Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi fikstürü belli oldu!

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe Avrupa Ligi maç takvimi | Fenerbahçenin UEFA Avrupa Ligi ilk maçı ne zaman oynanacak Fenerbahçenin UEFA Avrupa Ligi fikstürü belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2024 21:55

Fenerbahçe Avrupa Ligi maç takvimi açıklandı. Fenerbahçe'nin Avrupa Ligi'ndeki rakipleri dün gerçekleşen çekilişin ardından belli oldu. Bu yıl yeni format ile ilk kez mücadele edecek olan Fenerbahçe, Manchester United, Olympique Lyon ve Slavia Prag gibi önemli takımlarla eşleşti. Her takımla bir kez sahaya çıkacak olan Fenerbahçe, topladığı puana göre bir üst turda mücadele etmeye hak kazanacak. Peki, Fenerbahçe'nin Avrupa Ligi ilk maçı ne zaman oynanacak? Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi fikstürü belli oldu mu? İşte, o detaylar

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin Avrupa Ligi ilk maçı, UEFA tarafından 31 Ağustos tarihinde belirlenecek olan fikstür sonrası belli oldu.

Yeni formatıyla ilk kez düzenlenecek olan UEFA Avrupa Ligi'ne ikinci torbadan katılan Fenerbahçnin rakipleri; Slavia Prag (D), Manchester United (E), Olympique Lyon (E), AZ Alkmaar (D), Union SG (E), Midtjylland (D), Athletic Bilbao (E) ve Twente (D) olacak.

FENERBAHÇE'NİN AVRUPA LİGİ İLK MAÇI NE ZAMAN OYNANACAK?

Avrupa Ligi maç takvimi şöyle:

1. HAFTA
26 EYLÜL PERŞEMBE
19.45 FENERBAHÇE - UNION SAINT-GILLOISE

2. HAFTA
3 EKİM PERŞEMBE
22.00 TWENTE - FENERBAHÇE

3. HAFTA
24 EKİM PERŞEMBE
22.00 FENERBAHÇE - MANCHESTER UNITED

4. HAFTA
7 KASIM PERŞEMBE
23.00 AZ ALKMAAR - FENERBAHÇE

5. HAFTA
28 KASIM PERŞEMBE
23.00 SLAVIA PRAG - FENERBAHÇE

6. HAFTA
11 ARALIK ÇARŞAMBA
18.30 FENERBAHÇE - ATHLETIC BILBAO

Haberin Devamı

7. HAFTA
23 OCAK PERŞEMBE
20.45 FENERBAHÇE - LYON

8. HAFTA
30 OCAK PERŞEMBE
23.00 MIDTJYLLAND - FENERBAHÇE

 

YENİ FORMAT NASIL OLACAK?

UEFA Avrupa Ligi’nde bu sezondan itibaren klasik grup formatı yerine 36'şar takımın katılımıyla lig usulüyle düzenlenecek.

Avrupa Ligi'nde her takım, 4'ü içeride, 4'ü dışarıda olmak üzere 8'er rakiple karşılaşacak. Takımlar, 4 torbadan ikişer ekiple eşleşecek.

UEFA Avrupa Ligi’nde ilk 8'e giren takımlar doğrudan son 16 turuna yükselecek. Ligde 9-24. sırayı alan ekipler ise Play-off turunda karşılaşarak son 16 turu bileti almaya çalışacak. Play-off turundan itibaren çift maçlı eleme sistemine geçilecek.

UEFA Avrupa Ligi’nde ilk maçlar 25-26 Eylül tarihinde oynanacak. Final karşılaşması, 21 Mayıs 2025'te İspanya'nın Bilbao kentindeki San Mames Stadı'nda yapılacak. 

BAKMADAN GEÇME!