Fenerbahçe'de İsmail Kartal'dan Trabzonspor'a ayrı, Ludogorets'e ayrı çözüm!

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçede İsmail Kartaldan Trabzonspora ayrı, Ludogoretse ayrı çözüm
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2023 07:00

Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal, son dönemde özellikle stoper bölgesinde yaşanan sakatlıklar sonrası Trabzonspor ve Lodugorets maçlarına ayrı planlarla çıkacak.

Haberin Devamı

Hem Avrupa’da hem de Süper Lig’de çıktığı 19 maçı da kazanan Fenerbahçe puan olarak kayıp yaşamasa da birçok oyuncusunu yitirdi. Sarı lacivertliler özellikle son 10 günlük periyotta en büyük sıkıntıyı stoperde yaşadı. Önce antrenmanda sakatlanan Serdar Aziz ameliyat oldu, ardından Ludogorets maçında sakatlanan Djiku’nun sağ ayak metatars kemiğinde deplase kırık belirlendi. Pendik maçında zemine ayağı katılan Becao ikinci yarıya çıkamadı. Yine Samet Akaydin da problem yaşasa da durumunun ciddi olmaması teknik heyeti sevindirdi.

Genç Yusuf da şans bulabilir

Süper Lig’de hafta sonu Trabzonspor ile zorlu bir maça çıkacak olan Kanarya’da Djiku ve Becao’nun yokluğununda bu ikilinin yerine sahne Jayden Oosterwolde ile Samet Akaydin’in olacak. Bu oyuncuların hafta içinde sürecek antrenmanlarda ya da karşılaşma içinde olası bir aksilik yaşaması durumunda ise teknik ekip B planını da hazırladı. İsmail Kartal hem Mert Müldür hem de İsmail Yüksek ile görüşerek gerektiğinde stoperde oynayabileceklerini iki oyuncuya aktardı. Bir diğer seçenek de U19 takımda forma giyen 17 yaşındaki stoper Yusuf Akçiçek.

Haberin Devamı

Samet ve Mert, Avrupa'da yok

Süper Lig’deki Trabzonspor maçında stoper krizi Oosterwolde-Samet ikilisi ile çözülse de bu formül UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde Ludorogerets ile oynanacak karşılaşmada işlemeyecek. Sebebi ise Samet Akaydin’in adının UEFA’ya verilen listede yer almaması. Bu nedenle İsmail Kartal, Bulgar ekibi ile oynanacak karşılaşmada alternatif çözümlere yönelecek. Yine Mert Müldür de Samet gibi UEFA listesine yazılmaması nedeniyle forma giyemeyecek. Bu durumda stoperde Hollandalı futbolcu Oosterwolde’nin yanında İsmail Yüksek veya genç Yusuf Akçiçek sahaya sürülecek.

Üç kritik maç

Sakatlıklar yüzünden defansta yaşanan stoper krizi F.Bahçe’yi en çok Trabzonspor, Ludogorets ve Adana Demirspor maçlarında etkileyecek. Serdar Aziz, Djiku’nun milli aradan sonra takıma dönmeleri için yoğun çaba harcandığı, Fred’in de Trabzon maçını kaçırsa bile Adana Demirspor karşısında sahada olmasının beklendiği gelen bilgiler arasında.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!