Fenerbahçe evinde Tofaş'ı farklı geçti!

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe evinde Tofaşı farklı geçti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2017 18:57

EUROLEAGUE şampiyonu apoletiyle çıktığı ilk maçta Fenerbahçe, Spor Toto Basketbol Ligi Play-Off'larına Tofaş galibiyetiyle başladı ve seride 1-0 öne geçti: 92-76.

Haberin Devamı

Salon: Ülker Sports Arena
Hakemler: Yener Yılmaz, Özlem Yalman, Mehmet Serdar Ünal
Fenerbahçe: Ali Muhammed 9, Nunnally 11, Bogdanovic 10, Vesely 12, Udoh 4, Melih Mahmutoğlu 8, Sloukas 13, Ahmet Düverioğlu 9, Datome 11, Barış Hersek 2, Egehan Arna 3, Berk Uğurlu
TOFAŞ: Barış Ermiş 7, Mejia 12, Micic 13, Copeland 9, Kaya Peker 12, Ivanov 4, Palacios 3, Kadir Bayram 4, Yiğit Arslan 12
1. Periyot: 22-23
Devre: 44-37
3. Periyot: 64-60
5 faulle çıkan: 39.13 Ahmet Düverioğlu (Fenerbahçe)

İlk çeyrek sonunda büyük zaferin rehaveti takım üzerinde hissedilse ve Tofaş önde olsa da sarı lacivertliler taraftar desteğinin yanı sıra kenardan gelen oyuncularının ekstra katkısıyla maçı galip bitirdi.

İlk çeyrekte sakatlık geçiren Bogdanovic yürekleri ağza getirdi ama Sırp oyuncunun kısa süre sonra oyuna dönmesi taraftarı sevindirdi.
Ahmet Düverioğlu'nun hem hücum hem savunmadaki başarısına, Sloukas, Vesely ve Datome de eşlik edince F.Bahçe, yarın Bursa'da oynanacak 2. karşılaşma öncesi yolu yarıladı.

Haberin Devamı

OBRA ÇILGINA DÖNDÜ!
Obradovic ikinci çeyrekte 3.18 oynanırken ve Fenerbahçe 38-31 öndeyken Melih Mahmutoğlu'nun girdiği bir pozisyonda topun Tofaş'a verilmesi sonrası çılgına döndü.


Sırp koç mola sonrası maçın hakemlerinden Özlem Yalman ile konuşmak için sahanın ortasına kadar girdi ve uzun süre itirazlarını sürdürdü.


Öte yandan Koç Obradovic, 2015'teki Euroleague Final Four'u sonrasında iç sahadaki ilk maça sadece 2 bin taraftar gelince çok üzülmüştü. Maçta ise Ülker Arena neredeyse tamamen doluydu.


Maçın sonunda uzun süre Obradovic tezahüratı yapılmasına rağmen Sırp koç sürekli dönüp bench ve sahadaki oyuncularını gösterdi.

"YENİ BİR ENERJİYE İHTİYACIMIZ VAR"
Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Obradovic, şampiyon tamamladıkları THY Avrupa Ligi Dörtlü Final organizasyonu sonrası sadece 1 antrenman yapabildiklerini belirterek, "Yeni bir enerjiye ihtiyacımız var. Bazı oyuncularımız gerçekten çok yorgun. Güzel olan, süreyi tüm oyunculara paylaştırabildim." dedi.

Haberin Devamı

Play-off etabında 1 gün arayla maç yapacaklarını hatırlatan Sırp teknik adam, "Saygı duyduğumuz bir rakibe karşı oynadık. Ligin en iyi asist yapan ekibi ve bu da iyi bir takım olduklarını gösteriyor. Nasıl oynamaları gerektiğini çok iyi biliyorlar. Bursa'daki ikinci maça hazırlıklı olmamız lazım çünkü gerçekten zor geçecek." diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!