Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2018 14:50

Fenerbahçe'de bir süredir merakla beklenen başkanlık seçimini son günlerin en çok konuşulan konusu oldu. Fenerbahçe taraftarları heyecanla, başkanlık seçimlerinin hangi tarihte yapılacağını sorgulamaya başladı. Peki, Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman yapılacak?

Haberin Devamı

Aziz Yıldırım ve Ali Koç'un yarışacağı Fenerbahçe başkanlık seçimi için geri sayım başladı. Sonuçlarını tüm spor camiasının merakla beklediği başkanlık seçiminin ne zaman yapılacağını merak eden Fenerbahçe taraftarları ise, 2017-2018 sezonunun da bitmesiyle birlikte aramalarını yoğunlaştırdı. İşte, Fenerbahçe başkanlık seçimi hakkında merak edilen detaylar...

FENERBAHÇE BAŞKANLIK SEÇİMİ NE ZAMAN?

Aziz Yıldırım ile Ali Koç arasında geçecek olan Fenerbahçe Spor Kulübü başkanlık seçimi,  toplantıya katılma hakkı olan üyelerin salt çoğunluğunun hazır bulunması halinde 26-27 Mayıs tarihlerinde Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi Fenerium Tribünü’nde gerçekleştirilecek. İlk toplantıda tüzük gereği aranan salt çoğunluk sağlanamadığı takdirde ise Genel Kurul, 02 - 03 Haziran 2018 tarihlerinde aynı yer ve saatte çoğunluk aranmaksızın toplanacaktır.

Haberin Devamı

AZİZ YILDIRIM KİMDİR?

Aziz Yıldırım, 2 Kasım 1952 tarihinde Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde dünyaya gelmiş, ilkokul ve lise eğitimini Düzce'de almıştır. Eğitimine devam ettiği Düzce'de sportif olarak da bir kariyere başlayan Yıldırım, Hamidiyespor Kulübünde amatör futbol oynamıştır.

Üniversite eğimini almak üzere Ankara'ya gitmiş, Ankara Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisinde (şu anki adıyla Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakultesi) inşaat mühendisi olarak tahsilini tamamlamıştır. Eğitiminin ardından Maktaş Mühendislik firmasını kuran Yıldırım, savunma sektöründe altyapı ve üstyapı müteahhitlik hizmetleri vermektedir.

15 Şubat 1998 yılından bu yana yapılan seçimlerle 12 kez Fenerbahçe Kulübü Başkanı seçilen Aziz Yıldırım, Kulüp tarihine ismini en uzun süre başkanlık yapan kişi olarak yazdırmıştır.

ALİ KOÇ KİMDİR?

Ali Koç, 2 Nisan 1967 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Londra'da Harrow School'dan mezun oldu. Rice University'den diplomasını aldı. Harvard University'de yüksek lisans yaptı. ABD'de çeşitli kuruluşlarda çalıştı ve Koç Holding yönetim kurulu üyesi kurumsal iletişim ve bilgi grubu başkanı oldu. Ali Koç, Nevbahar Koç ile evli ve 2 çocuğu bulunmakta.

Haberin Devamı

Ali Koç Fenerbahçe Spor Kulübü'nün eski yöneticisidir. Fenerbahçe Spor Kulübü kongre üyesidir ve 1907 Fenerbahçe Derneği'nin başkanlığını yapmaktadır. 30 Mayıs 2015 tarihindeki Fenerbahçe Spor Kulübü olağan kongresinde bir sonraki kongrede başkan adayı olacağını açıklamıştır.

22 Şubat 2016 tarihinde Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanvekilliğine getirilmiştir.

Ali Koç aynı zamanda Endeavor Türkiye Yönetim Kurulu üyelerindendir. Ali Koç, Forbes Türkiye'nin 2017'de hazırladığı “En Zengin 100 Türk” listesinde 700 milyon dolarlık servetiyle 50. sırada yer almaktadır.

BAKMADAN GEÇME!