Güncelleme Tarihi:
Onursal başkan Aydın'ın kendisine yönelik açıklamalara cevap niteliğinde yaptığı basın açıklaması ise şu şekilde:
"MKE Ankaragücü Spor Kulübü 1910 yılında kurulmuş Kamu Yararına bir Dernektir. Son günlerde yazılı ve görsel basında yer almak için kulüp üyesi dahi olmayan bazı kişilerin "eski yönetici" sıfatıyla beyan verdikleri Ankaragücü camiasınca hayretle izlenmektedir.
Ankaragücü eski yöneticisi olabilmek için evvel emirde kulüp üyesi olmak gerekmektedir. Yargı kararı ile bu sıfatı taşıyamayacağınız açıkça belirtilmiştir. MKE Ankaragücü Spor Kulübü'nde 30.08.2009 tarihli Genel Kurul ve sonrasında yapılan Genel Kurullardaki hukuksuzluk, şahısların beyanları ile değil mahkeme kararıyla sabit olmuştur. Bu nedenle bu davaları açan delegeleri suçlamak yerine onlara teşekkür etmek gerekmektedir. Yargı kararına rağmen birden ziyade kişilerin yazılı ve görsel basına çıkarak direnişlerini sürdürdükleri, başta şahsım olmak üzere eski yönetici ve çalışanları hedef göstermek gayreti içinde oldukları net bir şekilde görülmektedir. Hatta hadleri olmayan istifa istemleriyle de hedef gösterme eylemlerini pekiştirmektedirler. Hangi suçu işlemek üzere olduklarının farkında bile olmadıkları ortadadır. Bu kişiler 30.08.2009 tarihinde MKE Ankaragücü Spor Kulübünü yönetmeye talip olduklarında biz " Olağan Üstü Genel Kurula misafir olarak gittik. Tüzüğü ve yasayı bilmiyorduk." Şeklindeki komik ifadeleri kabul edilemez. Bu kişiler kamuoyunda sık sık tekrar ettikleri bu tür beyanları ile Kanunu bilmemek mazaret sayılmaz prensibini görmemezlikden geldikleri gibi, genel kurulun oyuna sunulmayan 400 kişiyi sunulmuş gibi göstermek sureti ile yapmış oldukları bu ve benzeri hukusuzluklarınıda örtbas etme gayreti içerisine girmişlerdir. Anlaşılıyor ki bu kişiler 15 ve 16 Ağustos tarihlerinde birlik ve beraberlik çağrısı içeren beyanları dahi anlayamamışlardır.
Kamuoyu ve MKE Ankaragücü Camiasının dikkatini bir noktaya çekmek isterim. MKE Ankaragücü Spor Kulübünde görev teslimleri mahkeme kararlarına gerek kalmamaksızın 1910 yılından bugüne kadar yapılagelmiştir. Devir teslim işlemlerinin en uzunu yirmi dakika bile sürmemiştir. Örneklemek gerekirse Sn. Osman Kolsuz Kasım 1997 yılında Cemal Aydın yönetimine görev teslimini on dakika içinde tamamlamıştır. Ben ve diğer göreve gelen yöneticiler yine on dakika içinde görevlerini kendilerinden sonra gelenlere devretmişlerdir. Gökçek yönetimide yine kısa bir zaman dilimi içinde görevi teslim almıştır.
Çağ bilişim ve bilgisayar çağıdır. Kulübün evrakları dosyalarda işlemleride bilgisayarda yüklüdür.Hal böyle iken mevcut şahıslar 12.07.2011 tarihli Yargıtay Kararından sonra geçen bir ayı aşkın sürede kulübü kime, nasıl teslim edeceklerine karar verememişlerdir. Bu süreçte de suç işlemeye devam etmişlerdir.
MKE Ankaragücü Spor Kulübü'nün bir bütçesi olması ve harcamalarının bu bütçe doğrultusunda yapılması gerekmektedir. Gelinen mali tablo Türkiye Futbol Federasyonu Ana Statüsünün ve UEFA kriterlerinin nasıl katledildiğini açıkça göstermektedir. Yetkili kurum ve kuruluşların dikkatlerini bu hazin tabloya çekmek isterim.
Sonuç olarak şunları belirtmek istiyorum: Herkes ama herkes Yargı kararına uymak zorundadır. Zaman birlik zamanıdır. Herkesin omuz omuza verme zamanıdır. Kimin suçlu kimin suçsuz olduğu değil, bundan sonra ne yapılması gerektiği üzerinde çalışmalar yapmak zamanıdır."