Eric Bailly kimdir, nereli, kaç yaşında? Eric Bailly hangi takımlarda oynadı?

Güncelleme Tarihi:

Eric Bailly kimdir, nereli, kaç yaşında Eric Bailly hangi takımlarda oynadı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2023 11:36

Eric Bailly kariyeri ve hayatı ile merak ediliyor. Beşiktaş'a transfer olan Bailly, kariyeri boyunca pek çok takımda forma giydi. Milli Takım kariyerine de sahip olan Eric Bailly, 1,87 boyuna sahip ve sağ ayağına hakimdir. İşte, Eric Bailly hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Eric Bailly, 12 Nisan 1994 doğumlu Fildişi Sahilli futbolcudur. Genellikle savunmanın merkezinde görev alan Bailly, otoriteler tarafından hızlı, güçlü ve atletik olarak tanımlanmaktadır.

Profesyonel futbol kariyerine 2011 yılında Espanyol B takımında başlayan Bailly, 2014 yılında İspanyol kulübü Villarreal CF'ye transfer oldu. Villarreal formasıyla La Liga'da gösterdiği performansla dikkat çeken Bailly, 2016 yılında İngiliz devi Manchester United'a transfer oldu.

Manchester United'da oynadığı süre boyunca, Bailly savunmanın ortasında önemli bir rol oynadı. Hızlı ve sert müdahaleleriyle tanınan Bailly, defansif becerileri ve pozisyon alma yeteneğiyle öne çıkar. Ancak kariyeri boyunca çeşitli sakatlıklarla da mücadele etti ve bunun etkisiyle oynama süresi bazen sınırlı kaldı.

Haberin Devamı

Ayrıca milli takım düzeyinde de Fildişi Sahili'ni temsil eden Bailly, ülkesi adına Afrika Uluslar Kupası'nda forma giydi.

 

BAKMADAN GEÇME!