Electronic Arts ile FIFA'nın iş birliği neden sona erdi? CEO Wilson açıkladı: 'Yalnızca dört harf'

Güncelleme Tarihi:

Electronic Arts ile FIFAnın iş birliği neden sona erdi CEO Wilson açıkladı: Yalnızca dört harf
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2022 14:47

ABD merkezli video-oyun şirketi Electronic Arts, FIFA ile 29 yıllık ortaklığını sonlandırdı. Bu ayrılığın sebebi merak edilirken şirketin CEO'su Andrew Wilson, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Electronic Art INC (EA) şirketi, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) ile video-Oyun ortaklığını resmen sonlandırdığını duyurdu.

EA-FIFA ortaklığı bu yıl Katar'daki Dünya Kupası sonrası sona erecek.

2024'TE SON BULACAK

Dünya Kupası 2022 Aralık'ta gerçekleşecek. FIFA oyunları genellikle iki ay önce, yani Eylül/Ekim döneminde yayımlanıyor, bu da FIFA 23'ün hala mevcut anlaşmanın parametreleri dahilinde olacağı anlamına geliyor.

Ortaklığın bitmesiyle birlikte EA, 2023 yılında, dünya futbol çevrelerindeki 300'ü aşkın partneriyle işbirliği halinde 'EA Sports FC' adlı interaktif bir oyun yayınlamayı planlıyor.

1 MİLYAR STERLİN TALEBİ

EA Sports'tan dünyanın en popüler video oyununa devam etmek için FIFA'nın lisans ve isim hakları için 1 milyar sterlin talep ettiği belirtildi.

Haberin Devamı

YALNIZCA 'DÖRT HARF' ANLAMINA GELİYOR

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan EA CEO'su Andrew Wilson, "Son 30 yılda FIFA ile harika bir ilişkimiz oldu. Milyarlarca değer yarattık. Bu çok büyük bir şey. Gezegendeki en büyük eğlence tesislerinden birini yarattık. FIFA markasının, bir video oyunu olarak futbolu yöneten bir organdan daha fazla anlamlı olduğunu iddia edebilirim. Kibirli olmamaya çalışıyoruz ama temel olarak Dünya Kupası olmayan bir yılda FIFA, kutunun üstündeki yalnızca dört harf anlamına geliyor. Artık oyun dijital olarak satın alındığı için kimse kutuyu bile görmüyor" dedi.

FIFA ENGEL OLDU

Wilson sözlerine şöyle devam etti: "Geleceğe baktığımızda takımı büyütmek istiyoruz ve ironik bir şekilde FIFA lisansı buna engel oldu

Oyuncularımız dijital ekosisteme daha kapsamlı girmemizi istiyorlar. FIFA lisansları sebebiyle bu gerçekten zordu ve istediğimiz kadar hızlı hareket edemiyorduk"

İSİM HAKLARI KAYBEDİLECEK Mİ?

EA Sport'tan yapılan açıklamada "On yıllardır yatırım yapmaya devam ettiğimiz 19.000'den fazla oyuncu, 700'den fazla takım, 100'den fazla stadyum ve 30 ligden oluşan benzersiz lisans portföyümüz, en iyi şekilde EA Sports FC'de olmaya devam edecek. "Buna Premier Lig, La Liga, Bundesliga, Serie A, MLS ve daha fazlası ile özel ortaklıklar dahildir" ifadeleri yer almıştı.

Haberin Devamı

İLK KEZ 'FIFA' OLMAYACAK

EA Sports futbol oyun serisi, her zaman 'FIFA' kelimesini içeriyordu. Geçtiğimiz yıllar içinde "'FIFA International Soccer', 'FIFA Football', 'FIFA World Cup' ve 'FIFA Street' gibi küçük değişiklikler geçirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!