Dopingçi hapsedilsin

Güncelleme Tarihi:

Dopingçi hapsedilsin
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2013 23:28

Atletizm Federasyonu Başkanı Hüseyin Yıldırım, ‘Sıfır tolerans’ için çalışacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Hüseyin Yıldırım, “ABD’de doping yaptığı için hapis yatan sporcular var. Biz de yasal bir düzenleme ile bu sorunun önüne geçebiliriz. Adli cezalar daha caydırıcı olacaktır” dedi.

ÜÇ federasyonun yönetiminde yer aldı, kulüp başkanı oldu. Atletizm Federasyonu’nun 55 günlüğüne başkanlık koltuğuna oturan milli boksör, Atletizm Federasyonu’nda önce başkan, ardından iki dönem başkan yardımcısı olan, Güreş ve Boks Federasyonları’nda aynı görevlerde bulunan, Avrupa Boks Birliği (EABA) yönetim kurulunda çalışan, Sivasspor Kulübü’nün kurucu başkanı ve 10 yıllık yöneticisi Hüseyin Yıldırım, Hürriyet’e koltuğuna oturmadan doping konusunda önemli açıklamalarda bulundu. İşte Yıldırım’la yaptığımız çarpıcı röportajdan satırbaşları...

‘Polisiye önlem şart’

- FEDERASYONLARIN, ceza kurullarının verdiği cezalar, yetersiz kalıyor. Polisiye önlemler gereklidir. Polislerin, sporcu ve antrenörlerin arasına sızıp dopingle ilgili toplayacakları istihbaratın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Doping yapanlar sebebiyle dünyaya rezil olunuyor.
- ABD’de dopingten, hapis yatan sporcular var. Bir doping yasası çıkarılarak, hapis cezaları uygulanabilir. Sadece sportif değil, adli cezalar verilmelidir. Biz Mehmet Terzi federasyonu olarak dopingle mücadelede çok çaba harcadık. Verilen cezalara rağmen doping tamamen silinemedi. Bir federasyon başkanı sporcuların odalarını nasıl kontrol edebilir? Sporcu doping ilacını içmeyi kafasına koydu mu, onu her ortamda kullanabiliyor.

Haberin Devamı

İlaçların ülkeye girişi engellenmeli

DOPİNG sadece atletizm sporunda yaşanmıyor. Bakanımız Suat Kılıç’ın ‘Sıfır tolerans’ açıklamaları tüm spor dallarımızı kapsıyor. Doping ilaçlarının ülkeye girişinden, satışından, kullanımına değin geniş çaplı araştırılması gerekir.

Okullarda ders yapılsın

GÜNÜMÜZDE doping ilaçları reçetesiz satılabilirken, sokak tezgahlarında bu ilaçları alan sporcuların var olduğu bilgilerini alıyoruz. Genç yaşlarda bu ilaçları bilinçsizce, geleceğini düşünmeden alan çocuklara bir taş parçası verip “Kazanmak için bunu iç” deseniz yutacaklar. Dopingin zararları ders olarak okutulmalıdır. Doping kitapçığı hazırlanmalıdır.

Haberin Devamı

ÖDÜLLERİN miktarı düşükken doping olayları daha az görülüyordu. Ödüller hemen verilmemeli. Sporcu şampiyon mu oldu? Önce temiz kağıdı alınmalı sonra ödüller verilmelidir. Ödüllerini alıp sonra dopingli çıkan sporculardan ödülleri geri getirmeyenler var.

Ödül altınlar iştah açtı

VERİLEN iştah açıcı ödüllerden dolayı doping patladı. 500, 1000 altını, milyon liraları görmeyen, hayatları boyunca kazanamayacak çocuklar, gençler bunlara ulaşabilmek için doping ilaçlarına yöneliyor. Bir de rakiplerin rekabetlerinden ihbarda bulunanlar oluyor. Doping simsarları da var. Çocukları “Bu ilacı içersen kürsüye çıkarsın” diye kandırıyor.

Ateşten gömleği kül edeceğiz

Haberin Devamı

BEN ateşten gömleği doping olarak görüyorum. İşte bu ateşten gömleği arkadaşlarımla kül etmeye çalışacağız. Sayın Bakanımız Suat Kılıç, GSGM Mehmet Baykan’ın büyük katkı ve destekleri ile söyledikleri gibi sıfır toleransla yolumuza devam edeceğiz. Başkan yardımcılarım Ekrem Ay, Fikret Çetinkaya, Ergüder Uzun ve Selim Terzi ile iyi ilişkiler içerisinde atletizmi kalkındıracağız.

BAKMADAN GEÇME!