Doğan: ABD bütçesinin tamamı Gaziantepspor'a gol atamaz

Güncelleme Tarihi:

Doğan: ABD bütçesinin tamamı Gaziantepspora gol atamaz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2007 15:42

Fenerbahçe Kulübü'nün 100. kuruluş yılı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Fenerbahçe 100. Yıl Spor ve Bilim Kongresi, İstanbul'da devam ediyor.

Haberin Devamı

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'ndaki kongrede, Anadolu Salonu'nda Prof. Dr. Cemalettin Topuzlu'nun oturum başkanı olduğu “Spor ve Etik” paneline, Gaziantepspor Kulübü eski Başkanı Celal Doğan, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Fair Play Konseyi Başkanı Erdoğan Arıpınar ve Galatasaraylı eski futbolcu Samim Uygun konuşmacı olarak katıldı.

Celal Doğan, etik anlayışın bir yaşam biçimi olduğu zaman bir anlam ifade edeceğini söyledi.

Gaziantepspor'u 1991 yılında kayyumdan devraldıklarını anlatan Doğan, kulüp başkanlığı döneminde Fair Play anlayışı içinde kulübü yönettiğini örnekler vererek anlattı. Spor kulübü yöneticilerinin doyuma ulaşmış ve kendini aşmış insanlar olması gerektiğini kaydeden Celal Doğan, “Sporu sadece bir galibiyet olarak görürseniz, o spor olmaktan çıkar. Burada sorun, kulüp yöneticiler ve başkanlarının başarıyı sadece şampiyonluk veya elde edecekleri 3 puan olarak görmeleri. Spor kulübü yöneticileri doyuma ulaşmış ve kendini aşmış insanlardan olmalıdır” dedi.

Haberin Devamı

Doğan, soru-cevap bölümünde, “Gaziantepspor'un şampiyon olmasını hiç düşünmediniz mi?” şeklindeki bir soru üzerine, şunları söyledi:
“Bir sezonda Gaziantepspor şampiyonluğu son 3 maçta kaybetti. Fenerbahçe karşısında 67. dakikaya kadar 3-0 galibiz, 4-3 mağlup olduk. O maçtan sonra bazı imalar yapıldı. Şunu açık ve net söylüyorum. ABD'nin bütçesinin tamamı, benim olduğum yerde Gaziantepspor'a bir gol atamaz.

Gaziantep halkı asla şampiyon olmak için yatıp kalkmadı. 4-3'lük Fenerbahçe maçında 151 konuk takım seyircisi vardı, bunların 100'ü Galatasaraylı, 51'i Gaziantepliydi.

Gaziantepspor'u A.Ş yapmadım. Kimseden bir kuruş para almadık. Yetiştirdiğimiz futbolcular bizi ayakta tutmaya yetti.”
Futbolun uluslararası meselelerin çözümüne de yardımcı olabileceğini anlatan Celal Doğan, “2010 Dünya Kupası elemelerinde Ermenistan ile aynı grupta olmamız, bu konuda bazı sıkıntıları aşmak konusunda değerlendirmek için bir fırsat olabilir. Güney Kıbrıs'ın bir takımı geldi, Trabzon'da maç yaptı, gitti. Hiçbir şey olmadı” diye konuştu.

Haberin Devamı

TMOK Fair Play Konseyi Başkanı Erdoğan Arıpınar ise Türkiye'ye Fair play'in gelişini, ulusal ve uluslararası ödül alan Türkleri örnekleriyle anlattı.

Arıpınar, Fair Play'in uygulanması için eğitimin önemine dikkati çekerek, “Her şeyin başı eğitimdir. Kulüplerin programı içine mutlaka etik ve Fair Play çalışmalarının programı da konulmalıdır” dedi.

Erdoğan Arıpınar, “Fair Play ilköğretim okullarında ders olarak okutulmalı mı” sorusu üzerine, “İlköğretim okullarına dağıtılması için TMOK bir kitap hazırladı. Bu kitabın basılıp, dağıtılması için heyetimiz 3 kere Ankara'ya gitti ama Milli Eğitim Bakanlığı, TMOK'un olimpizm ve Fair Play çalışmalarına ısrarla cevap vermemekte ve destek olmamaktadır” diye konuştu.

KONGREDEN NOTLAR

“Spor ve Etik” paneline konuşmacı olarak katılacağı duyurulan Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba, oturuma gelemedi.
Oturum başkanı Cemalettin Topuzlu, Seba'nın bu sabah telgraf çekerek, hastalığı nedeniyle gelemeyeceğini bildirdiğini açıkladı.
Bu arada, “Spor ve Etik” paneline ilgi olmazken, salonda yaklaşık 40 kişinin bulunduğu gözlendi.

Haberin Devamı

Öte yandan, kongrede 15 adet poster sunumu yapıldı. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı'ndan Meltem Alkan Melikoğlu, İlhan Sezer ve Mehmet Arman ile Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi Anabilim Dalı'ndan Serhan Alkan İspirli'nin “100 yıl öncesinden bir Osmanlı Jimnastik Talimnamesi” başlıklı poster sunumu ilgi gördü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!