DERBİDE SON DAKİKA GELİŞMELERİ | Süper Kupa finali ertelendi mi, iptal mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe Süper Kupa derbi maçı ne zamana ertelendi? Ortak açıklama

Güncelleme Tarihi:

DERBİDE SON DAKİKA GELİŞMELERİ | Süper Kupa finali ertelendi mi, iptal mi oldu Galatasaray Fenerbahçe Süper Kupa derbi maçı ne zamana ertelendi Ortak açıklama
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2023 23:52

Galatasaray Fenerbahçe Süper Kupa finali iptal mi oldu, ne zamana ertelendi? soruları sporseverlerin gündeminde yer alıyor. Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad’daki Al-Awwal Park Stadı’nda oynanacak mücadeleye Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Yurtta sulh, cihanda sulh' sözünün yer aldığı pankartla çıkması planlanan takımlara Suudi yetkililer tarafından izin verilmediği öne sürülmüştü. Bu iddiaların ardından TFF'den resmi açıklama gelmişti. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile toplantı yaparken, alınan karar belli oldu. Son dakika haberine göre, TFF Galatasaray ve Fenerbahçe'den yapılan ortak açıklamada Süper Kupa maçının ertelendiği bildirildi. Yaşanan kriz sonrası gözler Süper Kupa maçı ne zamana ertelendi? sorusunun yanıtına çevrildi. Geçtiğimiz hafta sonu Süper Lig’de devre arasından önceki son maçta Fenerbahçe, ezeli rakibi Galatasaray’ı evinde konuk etmiş, karşılaşma 0-0 golsüz beraberlikle sonuçlanmıştı. Peki, Galatasaray Fenerbahçe Süper Kupa maçı ne zaman oynanacak, hangi tarihe ertelendi? İşte, Süper Kupa maçı hakkında ayrıntılı bilgiler.

Haberin Devamı

Galatasaray Fenerbahçe Süper Kupa final maçı son dakika haberine göre ertelendi. Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki Turkcell Süper Kupa maçı, Suudi Arabistan'da yaşanan kriz sonrası başlayamadı. İki takım, gün içinde çıkan pankart ve tişört krizleri sebebiyle maça çıkmama kararı aldı. TFF, Galatasaray ve Fenerbahçe'den ortak açıklama geldi. İki takımdan yapılan açıklamada, "2023 Süper Kupa müsabakası organizasyondaki bazı aksaklıklar nedeniyle Kulüplerimizle birlikte aldığımız ortak karar neticesinde ileri bir tarihe ertelenmiştir." denildi. Hem Türkiye’de hem de dünyada milyonlarca futbolseverin büyük bir heyecanla beklediği Galatasaray Fenerbahçe Süper Kupa maçının 29 Aralık'ta oynanması bekleniyordu. Gözler şimdi maçın ertelendiği tarihte. Peki, Süper Kupa Galatasaray Fenerbahçe maçı ne zaman oynanacak? Süper Kupa ertelendi mi? İşte, ayrıntılar.

Haberin Devamı

SON DAKİKA GALATASARAY FENERBAHÇE SÜPER KUPA MAÇI İPTAL Mİ OLDU?

Geçtiğimiz sezonun Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası'nın sahibi Fenerbahçe, bugün Turkcell Süper Kupa finalinde kozlarını paylaşacak. Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da TSİ 20.45’te başlaması planlanan maç öncesinde tarihi bir kriz yaşandığı öne sürülmüştü.

Al-Awwal Park Stadyumu'nda oynanacak olan müsabaka öncesi Suudi yetkililerin, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Yurtta Sulh Cihanda Sulh" sözünün yazıldığı pankartla maça çıkılmasına izin vermediği iddia edilmişti. Galatasaray ile Fenerbahçe'nin bu durumu kabul etmediği ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun görüşmelerini devam ettirdiği iddia edilmişti.

TFF, Galatasaray ve Fenerbahçe'den yapılan ortak açıklamada şu ifadeler yer aldı;

Cumhuriyetimizin ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun 100. Yılını yurtdışında da kutlamak amacıyla, Türk Futbolunun marka değerine ve kulüplerimize katkı sağlayacak şekilde kulüplerimizle organize ettiğimiz, 29 Aralık 2023 Cuma günü saat 20.45’te oynanması planlanan 2023 Süper Kupa müsabakası organizasyondaki bazı aksaklıklar nedeniyle Kulüplerimizle birlikte aldığımız ortak karar neticesinde ileri bir tarihe ertelenmiştir. Ev sahibi ülkenin Futbol Federasyonu, ilgili kurum ve kuruluşlarına şu ana kadar Süper Kupa’nın organizasyonu için göstermiş oldukları çaba nedeniyle teşekkür ederiz.

Haberin Devamı

TFF'DEN ÖĞLE SAATLERİNDE "SÜPER KUPA İPTAL" İDDİALARINA YANIT GELMİŞTİ

Türkiye Futbol Federasyonu, iddiaların ardından resmi bir açıklama yayımladı. TFF'nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı;

"Süper Kupa Maçı Türk Bayrağımız huzurunda, 100. Yıl Kutlama Etkinlikleriyle, Şehitlerimiz için saygı duruşuyla ve sanatçı Norm Ender’in okuyacağı İstiklal Marşımız ile başlayacaktır. Bu konuda yapılan dezenformasyona itibar etmeyiniz."

TFF BAŞKANI BÜYÜKEKŞİ'NİN OTELİNDE TOPLANTI

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, maça yaklaşık 3 saat kala TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin bulunduğu otele geldiler. Taraftar arasında toplantı gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

TOPLANTI SONA ERDİ: MAÇ OYNANACAK

Başkanlar arasında yapılan toplantı sona erdi. Süper Kupa maçı, planlandığı gibi 20:45'te başlayacak. Toplantı sonrası taraflar, otelin başka kapısından çıktı ve açıklama yapılmadı.

BELİRSİZLİK SÜRÜYOR! İKİ TAKIM DA OTELLERİNDEN AYRILMADI

Toplantı sonrası gelen haberlerin maçın oynanacağı yönünde olmasına rağmen belirsizlik sürüyor. İki takım da otellerinden henüz ayrılmadı. TRT Spor'un haberine göre Galatasaray, ısınmaya Atatürk tişörtleriyle çıkmalarına izin verilmemesi halinde maça çıkmayacak.

GENÇLİK VE SPOR BAKANI İLE TOPLANTI

TRT Spor'un 19:52'de geçtiği habere göre Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç toplantı halinde.

Haberin Devamı

'GALATASARAYLI OYUNCULARA MAÇIN OYNANMAYACAĞI BİLDİRİLDİ'

TRT Spor'un 20:23'te geçtiği habere göre Galatasaraylı oyunculara maçın oynanmayacağı bilgisi verildi.

SOYUNMA ODASI BOŞALTILDI

Fenerbahçe cephesinde oyunculara saat 20:40 itibarıyla bir bildirim yapılmazken Galatasaray malzemecilerl, stadyumdaki soyunma odasınjı boşalttı.

HAKEMLER STADA DOĞRU HAREKET ETMİŞTİ

Saat 18:50 sularında Süper Kupa maçını yönetecek Abdülkadir Bitigen ve ekibi, konakladıkları otelden ayrılarak maçın oynanacağı stada doğru hareket etti.

GALATASARAY FENERBAHÇE SÜPER KUPA MAÇI NE ZAMANA ERTELENDİ?

Dünyanın en büyük derbilerinden birisi olan Galatasaray Fenerbahçe maçı ertelendi. Galatasaray Fenerbahçe Süper Kupa maçının ne zaman oynanacağı henüz açıklanmadı. Konuyla ilgili açıklamalar geldiği zaman haberlerimizde yer vereceğiz. 

Haberin Devamı

DERBİDE SON DAKİKA GELİŞMELERİ | Süper Kupa finali ertelendi mi, iptal mi oldu Galatasaray Fenerbahçe Süper Kupa derbi maçı ne zamana ertelendi Ortak açıklama

SÜPER KUPA MAÇI MUHTEMEL 11'LERİ

Maç öncesi açıklanan muhtemel 11 kadrosu şöyleydi;

GALATASARAY: Muslera, Boey, Nelsson, Abdülkerim, Barış Alper, Torreira, Tete, Kerem Demirbay, Mertens, Kerem Aktürkoğlu, Icardi

FENERBAHÇE: Livakovic, Osayi-Samuel, Djiku, Oosterwolde (Serdar), Ferdi, İsmail, Fred, İrfan Can, Szymanski, Tadic, Dzeko

 

 

BAKMADAN GEÇME!