<B> Hanife BAŞ</B>
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2002 15:28
Galatasaraylı Yönetici ve İşadamları Derneği (GSYİAD), spor ve iş dünyasını aynı çatı altında buluşturuyor. İki yıl önce kurulan derneğin üye sayısı 275. Bir spor kulübü taraftarı iş insanları tarafından kurulan ilk dernek olma özelliğini taşıyor. GSYİAD, dünyanın ilk 10 kulübü arasında yer almak isteyen Galatasaray'ın bu hedefini gerçekleştirme sürecinde kulübe katkıda bulunmayı hedefliyor.
Türkiye'de sektörel, bölge, il ya da ekonomik amaçlara hitap eden pek çok işadamı derneği bulunuyor. Ancak bir
spor kulübünün taraftarı yönetici ve işadamları tarafından kurulan Galatasaraylı Yönetici ve İşadamları Derneği (GSYİAD) bu konuda bir ilk durumunda.
2001'de kurulan GSYİAD, spor ve iş dünyasını aynı çatı altında birleştiriyor. Şu anda 275 üyesi bulunan derneğe üye olabilmek için yurtdışından ve Anadolu'nun değişik bölgelerinden talepler geliyor. Dernek yönetimi önümüzdeki dönemlerde yurtiçi ve yurtdışında şube açma yönünde karar almış durumda.
Derneğe, kendi işine sahip olanlar ya da bir şirkette yönetici pozisyonunda çalışanlar üye olabiliyor. 12 kadın üyesi bulunan GSYİAD'ın ilk genel kurulunda kadınlara bazı öncelikler tanınmasına yönelik kararların alınması planlanıyor.
GSYİAD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ulvi Süvarioğlu, klasik bir taraftar derneği olmadıklarını,
Galatasaray Spor Kulübü'ne gerektiğinde hem maddi hem de manevi katkılarda bulunacaklarını belirtiyor.
Derneğin kuruluş öyküsünü şöyle anlatıyor:
‘‘Galatasaray'ın yurtdışındaki başarılarına paralel olarak maçlara giden seyirci sayısında artış oldu. Gerek yurtdışında gerekse yurtiçinde maçlara giderken daha fazla iş insanı ve yönetici tesadüfen bir araya gelmeye başladı. GS, Türkiye'nin yurtdışındaki markası olmaya başladı. Biz de bu markayı kurumsallaştırmak istedik. Dernek bu seyahatlerde sık sık karşılaşan iş insanlarının ortak girişimiyle kuruldu.‘‘
GSYİAD, dünyanın ilk 10 spor kulübü arasında yer almak isteyen Galatasaray'ın bu hedefini gerçekleştirmesi için katkıda bulunmayı amaçlıyor. Bu amaçla ilk olarak voleybol takımına parasal destekte bulunmuşlar. Ligden çekilme kararı alan ve daha sonra vazgeçen GS voleybol takımı GSYİAD'ın öncelikli el attığı alanlardan biri olmuş.
Süvarioğlu, markalaşma sürecinde GS'ye destek vereceklerini söylüyor: ‘‘Galatasaray'ın markalaşma süreci büyüdükçe toplumun kulüpten beklentisi büyüyor. Biz bu beklentiyi karşılamada kulübe gücümüz ölçüsünde destekte bulunmaya çalışacağız. Galatasaray'ın dünyanın ilk 10 kulübü arasında yer alabilmesi için üç yıl içerisinde 300 milyon dolara yaklaşan bir gelire sahip olması gerekiyor. Başarı sıralamasında GS ilk 10’da fakat ekonomik ve iş koşulları açısından 35'inci sırada. GS'nin ekonomik ve iş koşullarını 10'uncu sıradaki duruma uygun hale getirmemiz gerekiyor.‘‘
GSYİAD kısa süre önce Galatasaray'a yönelik iki etkinlik düzenledi. Ekim ayı içerisinde sporda markalaşma konusunda bir konferans yapıldı. '1905-2002 Dünden Bugüne Sarı-Kırmızı Kareler' konulu fotoğraf yarışması başlatıldı. Derneğin bundan sonraki hedefi ise, tribünlerde küfürü yok etmeye ve centilmenliğe yönelik bir kampanya başlatmak.
Bilgi için www.1905gsyiad.com