ÇILGIN TÜRKLER!

Güncelleme Tarihi:

ÇILGIN TÜRKLER
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2017 11:04

Genç sporcularımızın başarıları gelecek için umut vaadediyor. 17 yaşındaki İbrahim Ahmed Acar, 94 yıllık eskrim tarihine önce Avrupa ardından da dünya şampiyonluğuna ulaşan ilk Türk sporcu oldu...

Haberin Devamı

Uluslararası arenadaki altyapı organizasyonlarında Türk sporcuların aldığı dereceler gelecek için umut vaadediyor. Son aylarda, tekvando, eskrim, güreş, modern pentatlon, halter ve cimnastik gibi branşlardaki başarılar göğsümüzü kabartıyor. En başta, 17 yaşındaki İbrahim Ahmet Acar, adeta 94 yıllık eskrim tarihini değiştirdi. Olimpiyat oyunları için devşirme sporcu aldığımız bu dalda, Acar geçtiğimiz ayki Avrupa Yıldızlar ve Gençler Şampiyonası’nda altın madalya kazanarak bir ilke imza attı. Milli sporcumuz bununla da yetinmedi, başarısını dünya arenasına taşıyarak, bu kulvarda da altın madalyanın sahibi oldu.

Tekvandoda 2. altın Lazoğlu’ndan

Dünya ve Avrupa Şampiyonalarını sallayan bir diğer genç sporcumuz ise, tekvandocu Hakan Reçber’di. O da, 5 ay içinde çifte altın zaferi yaşadı. Reçber, kasım ayındaki Dünya Gençler Şampiyonası’nda 59 kiloda altın madalya kazandı. 18 yaşındaki tekvandocu, önceki gün de Avrupa Ümitler Şampiyonası’nda 63 kiloda birincilik kürsüsüne çıktı.
Aynı şampiyonada ayrıca, daha önce dünya ikincisi olan Hasan Lazoğlu da (80 kilo) altın madalyaya uzanan bir diğer isim oldu.

Haberin Devamı

İkra Kayır (57), Deniz Dağdelen (54) ikincilik, İpek Çidem (49) Zeliha Ağrıs (53) ve Simge Erensayın (67) üçüncülük kürsüsüne çıktı.

Yıldız halterciler gözdoldurdu

Türkiye’nin son aylardaki başarısı sadece bu branşlarda sınırlı kalmadı. Halterde, Dünya Yıldızlar Şampiyonası’nda iki sporcumuz kürsüye çıktı. Nuray Levent, 58 kiloda koparmada 84 kiloyla gümüş, silkmede 107 kiloyla altın madalya kazanırken, toplamda 191 kiloyla Dünya Şampiyonu olurken 56 kiloda yarışan Caner Topbaş da, koparmada 109 kiloyla, silkmede 128 kiloyla ve toplamda 237 kiloyla dünya üçüncüsü olarak 3 bronz madalya kazandı.

Güreşte Avrupa’ya Türk damgası

Ata sporumuz güreşte 23 Yaş Altı Avrupa Güreş Şampiyonası’nda Osman Yıldırım (130), Süleyman Atlı (57) ve Murat Ertürk (86) altın madalyanın sahibi olurken, şampiyonada ayrıca 3 gümüş ve 2 bronz madalya daha elde edildi.

İlke’den dünya 2.’liği

2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda ülkemizi modern pentatlonda temsil eden 20 yaşındaki milli sporcu İlke Özyüksel, Dünya Kupası’nda toplamda 1326 puan elde ederek gümüş madalyanın sahibi oldu.

Cimnastikte de 22 yaşındaki İbrahim Çolak. halka branşında yaptığı hareketle ‘The Colak’ ismi ile literatüre giren ikinci Türk cimnastikci unvanını aldı. Öte yandan takım sporlarında da 22 Yaş Altı Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası’nda Genç Milli Takımımız, namağlup olarak şampiyonluğa ulaştı. (Fanatik)

BAKMADAN GEÇME!