Call To Victory'den buruk veda

Güncelleme Tarihi:

Call To Victoryden buruk veda
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2020 18:44

Şampiyon sakatlanıp yarışı bırakınca Trıple Crown’ın son ayağını kazamadı, at sahipleri ve jokeyler için bu büyük hayal böylece 20 yıla çıktı. 6 atın koştuğu yarışta otoritelerin sonuncu at olarak gösterdiği Uğurbey, jokeyi Mehmet Kaya ile büyük bir sürprize imza atarak Ankara koşusunu kazandı ve sahibine 400 bin lira ikramiye getirdi.

Haberin Devamı

Türk yarışçılığı için büyük anlam taşıyan Trıple Crown’ı 19 yıl sonra gerçekleştirmek için Ankara'da piste çıkan Call To Victory sakatlanarak yarışı bırakması camiada üzüntü yarattı. Erkek Tay Deneme ve Gazi Koşularından sonra Ankara Koşusunu da rahat kazanarak Trıple Crown’u başaracak at olarak gösterilen ve bu zaferi gerçeği dönüştürmek için start alan Call To Victory, yarışın 2 bin 200 startı geçilirken sakatlanarak dışa açıldı ve jokeyi Ahmet Çelik'in kararıyla yarışı bıraktı.

Böylece en son Yalçın Akağaç’ın Grand Ekinoks’la 2001 yılında gerçekleştirdiği Trıple Crown hayali 20 yıla çıkmış oldu.

Call To Victory, Handsome Hero, Kingsman, Lord Of Game, Powerman ve Uğurbey isimli atların start aldığı Ankara Koşusunu Uğurbey isimli at jokeyi Mehmet Kaya ile 2.53.83'lük dereceyle kazanarak büyük bir sürprize imza attı. Uğurbey sahibi Atilla Seriner'e 400 bin lira kazandırdı. Şanslı at sahibi Uğurbey isimli atı yaklaşık 4 ay önce Müthiş Ölçer isimli at sahibinden satın almıştı.

Haberin Devamı

Uğurbey Ankara Koşusu tarihinde Old Bond ve Hafız'dan' sonra en iyi üçüncü dereceyi elde etmiş oldu.

Türk atçılığında bu güne kadar 1970 yılında Sadettin, 1971 yılında Minimo, 1973 yılında Karayel, 1983 yılında Seren 1, 1985 yılında Uğurtay, 1986 yılında Hafız, 1996 yılında Bold Pilot ve 2001 yılında Grand Ekinoks bu üçlü başarıyı kazanmıştı.

"Sanal Oyunlar" ilk defa ve sadece Misli.com'da! Hemen oyna...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!