A.A.
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2010 16:17
Beşiktaş Kulübü 2010 yılı 2. olağan divan kurulu toplantısı yapılırken, toplantıda söz alan üyeler özellikle borçlanma konusunda eleştirilerde bulundu.
Geçmiş dönemlerde başkanlığa da adaylığını koyan üyelerden Fikret Orman, borçların bu noktaya geleceğini 5.5 yıl önce söylediğini ve bu borçlanmanın herkesin gözü önünde olduğunu söyledi.
Ceylan Intercontinental Otel'de gerçekleştirilen toplantıda söz alan Orman, yaptığı eleştirilere rağmen yeni yönetim kurulunun Beşiktaş için şans olduğunu dile getirdi.
Yönetim kurulunun icraatlarını doğru bulduğunu vurgulayan Fikret Orman, şunları söyledi: “Borcun 3 haneli rakamlara geleceği söylendiğinde herkes isyan ediyordu. Eleştiriler yönetim kuruluna yakın veya uzak olma noktasında değişiyor. Beşiktaş ciddi borç yükü içinde. Bu borcun nereye gideceği de belli değil. 75 milyon dolarlık krediyi onaylıyorum. Beşiktaş'ın birçok davası var. Ödemeleri yapamaması nedeniyle bu davalar arttı. Mesele borcun artmasını engellemektir. Borç artışını durdurabilirsek, bir adım atmış oluruz. Borcun 3 ay sonra da, 6 ay sonra da artacağını göreceğiz. Bir planlamanın yapılması gerekiyor. Küçülerek bu borcu ödeme şansı kalmamıştır. Beşiktaş bundan büyüyerek çıkmalı. Bunun için gelirleri arttırmamız lazım.”
Kulübün stat konusunu da çözmesi gerektiğini kaydeden Orman, “Antalyaspor, Kayserispor, Bursaspor ve Trabzonspor bunu yapıyor. Beşiktaş yapamıyorsa bence bu biraz da devletin ayıbıdır. Onlara yapılıyorsa bize de yapılmalı. Yine de umutluyuz. İyi gidiyoruz. Sorunları bu yönetim kurulu oluşturmadı” diyerek sözlerini tamamladı.
Divan kurulu üyelerinden Atıf Keçeci ise kredi alınması konusunda bilgilendirmenin yapılmamasına değinerek, “Bırakın divan kurulu üyelerini, divan yönetim kurulunun bile haberi yok. 250 milyon lira borç gözüküyor. Ancak bunun içinde Quaresma, Guti'nin yanı sıra 31 Mayıs 2011 yılına kadar teknik direktör ve futbolcu ödemeleri gözükmüyor. Borç 350 milyon liraya gelir. Gelirler ise temlik altında” dedi.
Kulüp içindeki genelge konusuna değinen Keçeci, “Genelgenin gizliliği olmasına rağmen dışarı sızabiliyor. Bir sıkıntı yoksa denetleme kuruluna kapılar ardına kadar açılmalı” derken kaynağı belli olmayan harcamalar konusunda da eleştirilerde bulundu ve “Bu kulübün kaynaklarını ailemden yiyen varsa Allah gözünden dizinden çıkarsın” dedi.
KILIÇ: “BANKALAR BİZE GÜVENMİYOR”
Üyelerden Kadir Kılıç da borçlar konusunda sert eleştirilerde bulundu.
Bankalardan alınan krediyi Sevr Anlaşması'na benzeten Kılıç, şunları söyledi: “Bankalar parayı bize vermeyecek. Çünkü bize güvenmiyorlar. Beşiktaş bu krediyi 100 milyon
dolar olarak geri veriyor.
Futbol Federasyonu ve CAS'ta 25 dosya var. Beşiktaş Kulübü hiçbir zaman bir ailenin yönetimi altına girmemeli. Reel borcu 290 milyon lira olarak gösteriliyor. Liverpool Kulübü'nün değeri kadar borç var. Beşiktaş elden gidiyor. Sahip çıkalım. Beşiktaş bu borçlarla büyüyemez. Devamlı artan borçlar var.”
Toplantıda söz alan Ali Rıza Dizdar ise stadın isminin sponsorluk karşılığı değiştirilmesine karşı çıkarak, bu yönde girişimlerde bulunacağını ifade etti.
Stadın isminin İnönü Şeref Bey Beşiktaş Stadı olabileceğini anlatan Dizdar, “Ancak hiçbir zaman FİYAPI olamaz. Reklam panoları onların olsun. Protokol tribünündeki anıtsal isim değiştirilemez. Yarından itibaren gerekli mercilerde başvurularımı yapacağım. Gerekirse idari mahkemeye başvuracağım. Bunu durduracağım. Bağımsızlık bizim şiarımızdır” dedi.