Güncelleme Tarihi:
BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Samet Aybaba, dün sabah Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’ndeki antrenmanda oldukça keyifliydi. Futbolcular ısınma hareketleri için koşu yaparken kendisini izleyen medya mensuplarına “merhaba” demek için yaklaştı. Ve “Ligde son 3 maçı kazanıp şampiyonluk yarışına ortak olmak için çalışıyoruz” demesi ile karşılıklı sohbeti başlattı.
Bu arada kameralar ağızlardan çıkacakları kaydetmeye başlamıştı.
- Hocam gündemi menemen olayı kapladı. Geçmiş dönemlerde Ümraniye’de balıklı, karidesli, ıstakozlu davetler veriliyordu. Şimdi moda menemen mi?
BEŞİKTAŞ’TA LALE DEVRİ BİTTİ
SAMET Hoca kısık gözleriyle gülümseyerek, eliyle para işareti yaptı ve ekledi:
- Sorma, Lale Devri bitti. Biz o döneme yetişemedik. O zamanlar durum daha iyiymiş. Para sorunu yoktu. Balıkların, böceklerin yenmesi normal. Şimdi kulübün ekonomik olarak zor zamanı. Istakoz buraya girerse, bizim çıkmamız lazım.
İkimiz de gülümsedik. Samet Aybaba daha sonra medya mensuplarına şunları söyledi: “Biz aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz. Adım adım gideceğiz. Şimdi Eskişehirspor maçını düşünüyoruz.
İMKANLARIMIZ BU KADAR
ARDINDAN da kupa maçımız var. Yoğun bir trafiğimiz olacak. Eskişehirspor iyi bir takım. Maçımız da zorlu geçecek. Ligde ilk defa böyle oluyor. Puan kayıpları başlayınca devamı geliyor ve büyük takımlar da puan kaybediyor. Biz ilk haftalarda futbol olarak değil ama puan olarak krize girmiştik. Elimizdeki mevcut kadroyu en iyi şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Bu her mevki için geçerli. Necip zaten iyi bir oyuncu. Sadece sorumluluk alması gerekiyordu.”
Aybaba isim vermeden devre arasında bazı genç oyuncuların başka takımlara kiralık olarak verileceğini de sözlerine ekledi.
Doktorlardan itiraz geldi
BEŞİKTAŞLILARIN, Ordu deplasmanı dönüşü geceyarısı yaptıkları “menemen partisi”ne, spor hekimleri olumsuz görüş belirtti. İzmirli Spor Hekimi Aylin Çeçen, “Normal bir akşam yemeği için bile ağır olan bu yemeğin, yıpratıcı bir deplasman dönüşünde, hele ki gece yarısı yenmesi doğru değil” dedi.
Ulaş SAĞ/DHA
Beşiktaş usulü Menemen
Malzemeler:
· 10 kg domates (organik).
· 2 kg soğan.
· 2 kg sarı-kırmızı ve yeşil sivri biber.
· 20 yumurta (organik).
· 6 yemek kaşığı zeytinyağı.
· 6- Tuz.
· 7- Karabiber.
· 8- Acı biber.
· 9- İnce doğranmış maydanoz.
· 10- Nane.
Yapılışı:
· SOĞAN ve biberler önce yağda kavrulur. Kabuğu soyulan ve rendelenen domatesler ilave edilir. Dibi yanmaması için pembe kıvama gelene kadar karıştırılır. Tuz, nane, maydanoz, karabiber ve isteğe bağlı acı biber konur. Malzemelerden buhar çıktığında ise çatalla çırpılan yumurtalar tek tek konur. Yumurtalar piştikten 15 dakika sonra üstüne rendelenmiş taze kaşar serpiştirilir. Güveç tavasında daha lezzetli olur.