Güncelleme Tarihi:
KÜÇÜK bir tesadüf bir yaşamı değiştirebilir mi?
Büyük olasılıkla okuduktan sonra tesadüflere siz de inanacaksınız...
Sosyal medyada Fenerbahçe ile ilgili yazdıklarım için başka takım taraftarlarından bir çok şikayet gelir. Bunlardan biri gazeteme kadar ulaşmıştı. Şenol Özçakıcı isimli bir avukat gazetedeki yöneticilerime hakkımda eleştirilerde bulunmuştu. Bense bu şikayetleri sonradan tesadüf eseri öğrenmiştim...
Özçakıcı, sosyal medyadan da sürekli beni eleştiriyor ve koyu bir Galatasaraylı olarak genellikle yazdıklarımın tersini yazıyordu. Sürekli diyalog halinde olduğumuz için ismini hiç unutmadım.
*
Bir gün bir çekim için Mecidiyeköy’e gittim. Çekim bittikten sonra işhanının merdivenlerinden inerken bir kapıda ‘Avukat Şenol Özçakıcı’ levhasını gördüm.
Çok şaşırdım ve o anda verdiğim bir kararla kapıyı çaldım. Kendisi açtı... Hemen tanıdı, mahcup bir iadeyle, “Hoş geldin” dedi.
Tepki göstereceğimi düşünüyordu. Hiçbir gerilim olmadı, medenice konuştuk ve dost olarak ayrıldım oradan.
*
Aradan kısa bir süre geçti... Şenol Özçakıcı’dan bir mesaj geldi. Fethiye’de Ulaş Yöntem isminde engelli bir çocuk olduğunu ve Fenerbahçe tasarımları yaptığını söyledi. Çocuğun kulübe bir türlü ulaşamadığını ekledi ve yardımcı olup olamayacağımı sordu. “Tabii” dedim.
Fenerium Genel Müdürü Mümtaz Karakaya’yı aradım. Çok sıcak bir şekilde ilgileneceğini söyledi. Ulaş’ın bilgilerini aldı ve o gün süreç başladı. Doğrusunu söylemek gerekirse bu olayın unutulup gideceğinden de çekinmiyor değildim.
*
Dün saat 12.00 civarında aynı anda 2 ayrı yerden, iki ayrı kişiden haber geldi. Şenol Özçakıcı Whatsapp’tan mesaj atmıştı.
Ulaş’ın tasarımlarının akıbetini soruyordu. Aynı anda telefonum çaldı. Arayan Mümtaz Karakaya’ydı. Tesadüfler devam ediyordu.
Karakaya, Ulaş’ın yaptığı tasarımların iki gün sonra satışa çıkacağını ve kendisine müjdeyi benim vermemi istediğini söyledi.
Hayatımda bir çok mutluluk yaşamıştım ama bu bambaşka bir duyguydu. Sanki kendi çocuklarım bir şeyler başarmış gibi sevindim.
*
Fenerium ilk kez kendi ekibinin değil başka birinin tasarımını kullanacaktı. Engelli bir taraftarın tasarımı ilgilerini çekmişti.
Son yıllarda süre gelen bir çok yoğun çabaya rağmen genellikle evlerinde toplundan ayrı yaşamak durumunda bırakılan engelliler için belki bir umut olabilirdik.
Karakaya müjdesine devam etti. “Normalde biz böyle şeyleri yapmıyoruz. Ama tasarımından dolayı Ulaş’a bir miktar para da vereceğiz.”
Bitmemişti, “Ulaş’ın açtığı yoldan ilerleyeceğiz. Başta engelli vatandaşlarımızın katılacağı bir tasarım yarışması da açacağız. Kazananların tasarımlarıyla ürünler yapıp mağazalarımızda satacağız.”
*
Bir minik tesadüf Ulaş’ın yaşamında bir pencere açmıştı...
Belki öfke ile başlayan ve iki kulübün ezeli rekabetinden doğan bir dostluk Ulaş Yöntem’in yaşamını değiştirmişti.
Şimdi sıra Ulaş’ın kendisi ile aynı hastalıktan dolayı yatalak olan Galatasaraylı kardeşi Uysal Yöntem’in Galatasaray aşkı için bir şeyler yapmakta...
Evet, Uysal, Galatasaray maçlarında hasta yatağında ayağa kalkabilecek derecede heyecanlanacak kadar koyu Galatasaraylı...
Acaba Galatasaraylılar veya kulüp yönetimi de Uysal için bir şeyler yapmak ister mi?
SON 24 SAATTE YAŞANANLAR