İlhan SÖYLER/Sadi Kemal YAŞAR
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2006 00:00
F.Bahçe’nin ana yemeklerini tavuk ve sebze yemekleri oluşturuyor. G.Saray’ın tercihi ise daha çok balık üzerine. İki takımın da salata ve tatlı mönüsü zengin. G.Saray’da özellikle yabancı futbolcuların tercihi pilav.
FENERBAHÇE-Galatasaray derbisi öncesi iki takım futbolcularının teknik ve taktik hazırlıkları yanı sıra yiyeceklerine de büyük özen gösteriliyor. İki takımın kampında bir tek kuş sütü eksik. F.Bahçe kampında kulüp doktoru
Ethem Kavukçu ile aşçıbaşı
Selahattin usta, sarı lacivertli futbolculara tavuk ve sebze ağırlıklı ana
yemek mönüsü hazırladı.
İçecekler gazsız
Tavuk haşlama, tavuk but ızgara, pirzola, güveç, brokoli, ıspanak sarı lacivertlilerin ana yemekleri arasında. Olmazsa olmazlardan biri düğün çorbası. Kızarmış patates de sarı lacivertlileri mönüsünde yer alıyor.
Ton balıklı mısırlı salata, kırmızı ve yeşil lahana, yeşil salata, domates, salatalık, parmasen peyniri, beyaz peynir futbolcuların açık büfe salata çeşitlerinin ana unsurları. Yoğurt, başta ayran ve elma suyunun yer aldığı gazsız, asitsiz içeceklerin tercih edildiği mönünün en cazip bölümü tatlı çeşitlerini ise sütlü nuriye, fırın sütlaç, şöbiyet oluşturuyor.
Yabancılar pilavcı
Ayrıca ballı cevizli muz yanında elma, kivi, kırmızı üzüm, muz başta meyve çeşitleri bulunuyor. F.Bahçe bugün veya yarın maçtan önce Çengelköy Del Mare restaurantta da yemek yiyecek.
Galatasaray’ın ana mönüsünü ise daha çok deniz ürünleri oluşturuyor. Kulüp doktoru
Murat Çevik’in belirlediği yiyecek programını aşçı futbolcuların isteğini de göz önüne alarak hazırlıyor. Balıkçının Florya’ya getirdiği kalkan, çipura, levrek gibi balıklardan futbolcular istediğini seçiyor. Futbolcuların istediği tarzda pişirilen balıklar servise sunuluyor. Balık çeşitleri yanında, karides, kalamar kampın eksik olmayan deniz ürünleri arasında. Çorbanın eksik olmadığı mönü yarın et ağırlıklı olacak. Futbolculara bonfile ve patates püresi yanında, makarna ile özellikle yabancı oyuncuların istediği pilav sunulacak. Bol komposto ile salata çeşitleri, havuç dilimi ile sütlü nuriye de G.Saray mönüsünün tatlı bölümünü oluşturuyor.
F.BAHÇE’NİN MÖNÜSÜ Düğün çorbası
Pirzola
Tavuk haşlama
Tavuk but
Ispanak
Brokoli
Makarna
Kızarmış patates
Güveç
Yoğurt
Parmasen peyniri
Beyaz peynir
Meyve
Salata
Tatlı
Gazsız ve asitsiz içeceklerG.SARAY’IN MÖNÜSÜ Çorba
Balık
Karides
Kalamar
Bonfile
Patates püresi
Makarna
Pilav
Komposto
Peynir
Salata
Tatlı
Gazsız ve asitsiz içecekler