Bir kalecinin dramatik imzası

Güncelleme Tarihi:

Bir kalecinin dramatik imzası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2013 16:52

İngiliz kaleci Daniel Lloyd-Weston sadece futbol oynamak için gittiği Yunanistan'da faturalarını bile ödeyemeyecek hale geldi.

Haberin Devamı

Üyelerini "Çok para, lüks yaşam, iddialı planlar, ekstra ödemeler " şeklindeki sözlere aldanmayıp, Kıbrıs, Türkiye ve Yunanistan'a gitmemeleri konusunda uyaran Uluslararası Profesyonel Futbolcular Birliği (FIFPro)'nin dikkat çektiği transfer yalanlarının son kurbanı İngiliz kaleci Daniel Lloyd-Weston oldu.

Tonny Higgins, Declan Hill ve Steve Darby tarafından kaleme alınan "Kara Kitap" profesyonel futbolun geleceği açısından tehdit oluşturan unsurları açıklıkla ortaya koyarken, üç ülkede de oyuncularla kulüpler arasında yaşanan sorunların her geçen yıl daha da arttığı belirtiliyor.

Faturalarını bile ödeyemedi
İngiliz kaleci Daniel Lloyd-Weston ise FIFPro'nun dikkat çektiği bu zorlukları yaşayan kurbanlardan sadece biri. Kendisine telefonla ulaştığımız kaleci; Yunanistan'da yaşadığı transfer skandalını ve içine düştüğü zorlukları

Hürriyet'e anlattı
İngiltere'de profesyonel futbol oynayan ve M.United, Liverpool, M.City gibi önemli takımların altyapılarında görev alan Weston, "Ada futbolunda özellikle kaleciyseniz nadir şans bulursunuz. Futbolda bir yerlere gelmek istiyordum ve yeni bir fırsat istediğime karar verdim. Hem futbol oynayabilecek hem de yeni bir kültür ve dil öğrenme şansım olacaktı. Yunanistan'ın Kalloni takımında oynayan arkadaşım Nikos Galas, kulübün başkanıyla konuşarak transferimi gerçekleştirdi. Kalloni kulübü bana 2011 yılının Ağustos ayında 3 bin Euro karşılığında imza attırdı. Haftalık 250 Euro için anlaşmıştım ancak bana verilen ev ve araba sözü tutulmadı. Kulüp bana ödemesi gereken haftalıklarımı da vermeyince yaklaşık 2 bin Euro alacaklı hale geldim. Yunanistan'da faturalarımı bile ödeyemeyecek duruma düştüm ve sözleşmem bir yıl sonra bitecek olmasına rağmen orada yaşamayı daha fazla göze alamadım" diye konuştu.

Türkiye fantastik bir ülke
FIFPro’nun Türkiye hakkındaki yorumlarını da değerlendiren Weston, “Şimdilerde Hereford United forması giyiyorum ve oldukça mutluyum. Türkiye’nin FIFPro’nun dikkat çektiği ülkelerden biri olmadığını düşünüyorum. Türkiye, harika insanları ve farklı kültürüyle fantastik bir ülke. Eğer ülkenizden ciddi bir teklif almış olsaydım kesinlikle kabul ederdim” ifadelerini kullandı.

Tek istisna Avrupa
FIFPro, oyuncuları bu ülkelere gitmemeleri konusunda "iki kere düşünün" sözleriyle uyarıyor. Avrupa kupalarında mücadele etmeye hak kazanan takımların UEFA’nın kulüp lisans sistemine üye olma zorunluluğu bulunduğundan hukuksuz işlemleri azaltması FIFPro tarafından tek istisna olarak gösteriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!