‘Binlerin Derbisi’ cumartesi saat 15.30'da

Güncelleme Tarihi:

‘Binlerin Derbisi’ cumartesi saat 15.30da
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2017 15:29

Almanya’da ‘Binlerin Derbisi’ olarak bilinen ve dünya çapında sayılı derbilerden biri olarak kabul edilen Borussia Dortmund ile Schalke, yarın saat 15.30’da yine karşı karşıya geliyor...

Haberin Devamı

DORTMUND’un sahasında oynanacak maça Schalke rahat çıkıyor. Son haftalarda üst üste galibiyet alan mavi-beyazlılarda moraller yüksek. Maçı kaybetmesi durumunda sadece üç puan kaybedecek ve taraftarının kalbi kırılacak. Ancak karşı tarafta durum hiç de öyle değil. Dortmund tam bir kriz içinde. Ligde üst üste puan kaybetti, liderlikten oldu, beşinci sıraya kadar geriledi. Şampiyonlar Ligi’nde hayal kırıklığı yaşattı. Beş maçta sadece iki puan topladı. Hem prestij hem de mali kayba uğradı. Devler ligine şimdiden veda etti.

HOCALARIN İLK DERBİ HEYECANI
İki takım Bundesliga’da şimdiye kadar 90 kez karşılaştı. Dortmund 32, Schalke 30 kez galip gelirken, 28 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Dortmund’un sahasında oynanan 45 maçta üstünlük sarı-siyahlarda. Dortmund, bu 45 maçtan 20 kez galip ayrılırken, konuk takım ise 11 kez maç kazandı. 14 karşılaşma da berabere bitti. Dortmund sahasında rakip kaleye 78 gol atarken, kalesinde de 48 gol gördü. Geçen sezon Dortmund’da iki takım arasında oynanan maç berabere bitmişti. Bu maçın bir başka önemi ise Dortmund’u çalıştıran Peter Bosz ile Schalke’yi çalıştıran Domenico Tedesco’nun teknik direktörlük kariyerlerinde ilk kez derbi heyecanı yaşayacak olması.

Haberin Devamı

DÜŞMANLIK SEVİYESİNE ÇIKTI
Almanya’da Dortmund ile Schalke arasında oynanan maçlar, Ruhr bölgesinde binlerce takımın bulunması nedeniyle ‘Binlerin Derbisi’ ya da ‘Ruhr Derbisi’ olarak bilinir. 20. yüzyılın başlarındaki rekabet, şimdilerde aynı heyecanla devam ediyor.
Taraflar arasında oynanacak maç, üç puandan çok daha fazla anlam taşıyor. İki takım arasındaki rekabet, kömür ve maden işçileriyle başladı. Dortmund’u kömür işçileri, Schalke’yi madenciler kurdu. Bu yüzden Dortmund, siyah rengini kömürden, kurucuları çok bira içtiği için de sarı rengini de biradan alır.
İki takım arasında yüz yılı aşkın süredir devam eden rekabet İkinci Dünya Savaşı sırasında kesintiye uğradı. Hitler Schalke’yi destekledi. Nazi döneminde Schalke yedi şampiyonluk kazandı. Schalke’nin Nazilerin desteğini alması iki kulüp arasındaki rekabeti düşmanlık seviyesine kadar taşıdı.

Haberin Devamı

BUNDESLIGA’DA HAFTANIN PROGRAMI
BUGÜN
Hannover - Stuttgart: 20.30

YARIN
Dortmund - Schalke: 15.30
RB Leipzig - Werder Bremen: 15.30
Freiburg - Mainz: 15.30
Frankfurt - Leverkusen: 15.30
Augsburg - Wolfsburg: 15.30
M’gladbach - B. Münih: 18.30

PAZAR
Hamburg - Hoffenheim: 15.30
Köln - Hertha: 17.30

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!