Güncelleme Tarihi:
Türk Basketbolu'nun efsane isimlerinden olan Aytek Gürkan, BİDEV olarak daha önce bir köy projelerinin olduğunu, köylerde basketbol sahaları yaparak, orada hem antrenörlere ve beğed eğitimi öğretmenlerine hem de çocuklara basketbol eğitimi vermeyi planladıklarını, ancak tüm ülkemizi derinden sarsan deprem felaketi sonrasında projelerini değiştirdiklerini söyledi.
Erol Tabanca'ya teşekkür
Ana kurtarma işleri bittikten sonra, kalıcı olarak neler yapmaları gerektiği üzerinde düşündüklerini belirten Gürkan, "BİDEV'in Kurucular Kurulundaki arkadaşımız Polimeks Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tabanca ile konuştuk. Kendisine de çok teşekkür ediyorum. Polimeks olarak bir konteyner projesi yapacaklarını ve bunu birlikte büyütebileceğimizi söyledi. Bunun için bir organizasyon yapıp, Türkiye Basketbol Federasyonu ve TÜBAD'ın da olduğu bir online toplantıda neler yapılabileceğini konuşmak istedik. BİDEV Başkanı Hasan Arat, Polimeks Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tabanca, TÜBAD Başkanı Çetin Yılmaz ve Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu ile diğer yetkililerin de bulunduğu geniş katılımlı bir zoom toplantısı yaptık. Bu toplantıya TBF Başkan Vekili Ömer Onan da deprem bölgesindeyken katıldı. Bu işe gerçekten gönül veren, her türlü çalışmaya yürekten katılan isim oldu Ömer Onan da, kendisine de ayrıca teşekkür ediyorum. Bölgede yaşananları bize oradan aktarması da çok önemliydi. Bu toplantıda hızlı bir şekilde 100 konteynerlık bir köy kuralım, adına BasketKöy diyelim ve orada bulunacak çocuklara hem basketbolu öğretelim, hem onları ziyaret edelim, hem de yıldız basketbolcularla ünlü isimlerle buluşturalım istedik.
TBF araziyi hemen tahsis etti
Yer tahsisi için AFAD'ın öncü olması lazımdı. TBF resmi bir kuruluş olduğu için bu süreci organize etti ve yer tahsisi yapıldı. İnsanların hemen içine girip, olabildiğince rahat şekilde yaşamalarına imkan tanıyacak donanımlı konteynerlar için teklifleri aldık ve harekete geçtik. Polimeks bu konuda çok hassas ve iyi bir firma. Türkmenistan'da olimpiyat köyü yapmış bir firma olmanın tecrübesiyle hızlı bir şekilde organizasyonu yaptı. Alt yapı çalışmaları da Kaymakamlık ve AFAD tarafından yürütülüyor. Mart ayının sonuna kadar çevre düzenlemesinin de yapılıp hazır hale getirileceğini düşünüyoruz. 800 kişinin ağırlanacağı bir basketbol köyü ortaya çıkacak. Buraya öncelikli olarak basketbol ailesinden isimlerin yerleşmesini bekliyoruz ama tabii ki bu nasıl ilerleyecek, bunun kararı nasıl veriliyor, bunları da araştırıyoruz. Bu köy ile birlikte daha önceki köy projemizi de işin içine alarak, Hatay ve çevresinin yeniden basketbol kenti olmasına destek olacağız. En büyük amacımız, insanların yurtlarını bırakmamaları. Doğup büyüdükleri bölgeleri tekrar yaşanabilir hale getirmek" diye konuştu.