Beşiktaş’ın dev pastasının sırrı

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş’ın dev pastasının sırrı
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 08, 2003 00:00

GeçtiÄŸimiz pazar Ä°nönü Stadyumu'nda düzenlenen BeÅŸiktaÅŸ Spor Kulübü'nün 100. yıl kutlamalarının yankıları sürüyor. Geceye katılan 30 bin taraftar 100. yıl için hazırlanan özel pastayı afiyetle yedi. 30 bin kiÅŸilik pasta, Pelit Pastaneleri A.Åž. Yönetim Kurulu BaÅŸkanı ve pasta ustası Selahattin Ayan'ın projesiyle 10 pasta ustası ve 8 kiÅŸilik teknik ekip tarafından 1 ayda hazırlandı. 10 metre çapında, 13 metre yüksekliÄŸinde, 1.5 ton ağırlığında ve 9 katlı olan pastanın üstüne kendi etrafında dönen dev bir top ve kartal konuldu. Süslemesinde ise 20 bin gül ve 45 siyah beyaz top kullanıldı. Ama hazırlanan bu dev pastanın yalnızca ikinci katı gerçekti. 8 katı ise ahÅŸaptan yapılan bir platformdu.Maket pasta cumartesi saat 13.00'te stadyuma demonte vaziyette getirildi. Monte edilmesi pazar günü maç saatine kadar sürdü. 30 kiÅŸilik bir grup tarafından gerçekleÅŸtirildi. Son üç katı vinç yardımıyla tamamlanabildi. Pastanın gerçek olan tek bölümü, BaÅŸkan Serdar Bilgili'nin önüne denk gelen alttan ikinci katıydı. Pastanın taze olması için bu bölüm maç baÅŸlamadan önce yerleÅŸtirildi. Pelit Pastanesi yetkilileri bir yandan bu dev pasta ile uÄŸraşırken diÄŸer yandan 30 bin taraftara dağıtılmak üzere özel ambalajlı 30 bin dilim pasta hazırladı. BeÅŸiktaÅŸ Klübü BaÅŸkanı Serdar Bilgili sanal pastayı keser kesmez, aynı anda 30 bin dilim pasta da tribünlere dağıtıldı. BeÅŸiktaÅŸ taraftar derneklerinin üyelerine dağıtılan küçük pastalar siyah beyaz renkte, üzeri 100. yıl amblemli kutulara konulmuÅŸtu. Maket pastanın gerçek olan ikinci katı ise VIP bölümüne ve basın tribününe ikram edildi. Bütün pastalar antep fıstıklı ve çikolatalıydı. Aslında BeÅŸiktaÅŸ taraftarı olmayan Pelit Pastanesi yetkilileri, BeÅŸiktaÅŸ'ın 100. yıl kutlamalarına katkı saÄŸlamak için hazırladıkları bu pasta için hiçbir ücret almadı.Â
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!