“Beni hayata futbol bağladı”

Güncelleme Tarihi:

“Beni hayata futbol bağladı”
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2012 12:52

Ampute takımında yer almak için bacağın sakat olmalı dediler, o da kolu sakat olduğu icin kaleci oldu. Babasına ait iş yerinde kıyma makinesine kaptırdığı kolunu kaybeden Furkan Aslan (19) sakatlığı nedeniyle futbol oynadığı kulübe kabul edilmeyince bir türlü kopamadığı futbolda kendisine Medical Park Samsun Engelli Gücü takımında yer buldu.

Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, futbol tutkusunun küçük yaşta başladığını ancak geçirdiği kaza sonrası kolunu kaybetmesinin yanında futbola da ara vermek zorunda kaldığını söyledi.

Yaklaşık 10 yıl önce babasına ait iş yerinde kolunu kıyma makinesine kaptırması sonucu sakatlandığını ifade eden Aslan, “Babama ait kasap dükkanında köpeğime kıyma vermek için içine et attığım makineden kıyma çekmek istedim. Bu sırada kolumu makineye kaptırdım. Yaşadığım acı inanılmaz derecedeydi. Tedavim çok uzun sürdü. Kolumu kaybetmiştim” dedi.

Yaşadığı talihsiz kaza öncesinde Büyükşehir Belediyespor Kulübü ile Karşıyaka Spor Kulübü'nde futbol oynadığını belirten Aslan, şöyle devam etti: “Kolumu kaybettikten sonra iki yıl futboldan uzak kaldım ve hiç bir şey yapamadım. Eve kapandım ve hayata küskünlüğüm oldu ama zamanla bu duruma alıştım. Dışarıda futbol oynayanları görünce kendime engel olamıyordum ve futbolu çok özlüyordum. Hayata yeniden sarılmaya başladım. Beni hayata futbol bağladı.”

“Kulübün antrenörü oynayamaz diye beni istemedi”

Tedavinin ardından futbol oynadığı kulübe gittiğini, takımla birlikte çıktığı antrenmanlarda hep kendini göstermek için gayret ettiğini vurgulayan Aslan, “Çok çalışıyor, antrenörümüze kendimi göstermek için çaba sarf ediyordum. Ancak antrenörümüz sakatlığım nedeniyle futbol oynayamayacağımı söylediğinde ikinci kez aynı acıyı yaşadım. Bu durum beni üzmüştü. Yaşadığım o anı hiç unutamıyorum” dedi.

Futbol oynamaya nokta koymak zorunda kaldığını ancak bir türlü futboldan kopamadığının altını çizen Aslan, şöyle devam etti: “Ablam sayesinde ampute futbolu ile tanıştım. Medical Park Samsun Engelli Gücü Spor Kulübü'nde giderek futbol oynamak istediğimi belirttim. Orada futbol oynayabilmem için herhangi bir bacağımız sakat olması gerektiğini öğrendim. Ancak kalecilik yapabileceğimi belirtiler. Futbolun içinde olayım da mevkisi ne olursa olsun düşüncesiyle kabul ettim. Azmettim ve başarılı oldum. Kısa süre sonra milli takıma davet edildim. İleriye yönelik en büyük hedefim de Ampute Futbol Milli Takımı'nın as kalecisi olmak. Hedefime ulaşmak için elimden gelenin en iyisini yapacağım.”

Kendisi gibi engelli olan arkadaşlarına seslenen Aslan, “Engelli arkadaşlarımız, kardeşlerimiz hiçbir şeyden vazgeçmesinler. Bir kolunu, bir ayağını kaybetmesi hiç önemli değil. Azimli olsunlar insan isteyince her şeyi başarabiliyor” dedi.

“Katettiği mesafe ve geldiği nokta ile Furkan elit bir sporcu oldu”

Medical Park Samsun Engelli Gücü Kulübü'nün Başkanı İlhan Elmalı, Furkan'ın takımın önemli oyuncularından birisi olduğunu kaydetti.

Furkan ile üç yıl önce tanıştıklarını belirten Elmalı, şunları söyledi: “Furkan bize geldiği zaman 16 yaşındaydı. İçine kapanık, sakin, sessiz bir çocuktu ama şimdi Furkan bizim takım kaptanımız ve en iyi oyuncumuz. Kaydettiği mesafe ile Furkan elit bir sporcu oldu. Biz istiyoruz ki Furkan'ın eğitimine de katkı verelim. Furkan geleceği parlak bir sporcu. Kendim de kalecilik yaptığım için Furkan'ı gördüğümde işte bizim aradığım kaleci dedim. Ampute futbolda milli takımda görev alacak kalecilerimizin Furkan gibi gençlerden çıkacağına inanıyorum. Biz Furkan'a hedeflerini koyduk. Milli takıma da davet edildi. Furkan'ın en az 20 yıl daha oynayabileceğini düşünüyorum. Bizim için kulüp olarak futbolcularımızın geleceği her zaman önemlidir.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!