Başar Ocak: Depremin bizi yıkmadığını göstermek için spor yapıp Türkiye şampiyonu olduk

Güncelleme Tarihi:

Başar Ocak: Depremin bizi yıkmadığını göstermek için spor yapıp Türkiye şampiyonu olduk
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2023 07:10

Depremin en çok vurduğu ilçe olan Nurdağı’ndan çıkan mucize. Kadınlar Hentbol 2. Ligi’nde şampiyon olan Nurdağı Halk Eğitimi Merkezi Spor Kulübü’nün antrenörü Başar Ocak, “Depremden sonra kimse devam etmemizi beklemiyordu. Oyuncularla konuştum, depremde ölen kulübümüzün kurucusu ve başkanı Zeki Göçer’e verdiğimiz sözü tutmak için devam ettik ve şampiyon olduk” dedi.

Haberin Devamı

Şüphesiz her şampiyonluk önemlidir ve kutlanmaya değerdir. Ama bazı şampiyonluklar vardır ki, hepsinden daha özeldir. Tıpkı Nurdağı Halk Eğitimi Merkezi Spor Kulübü Kadın Hentbol Takımı’nın 2. Lig’de mutlu sona ulaşması gibi... Bir takım düşünün, bulunduğu ilçe depremde yerlebir olmuş. Kurucusu ve başkanı enkaz altında kalarak vefat etmiş. Dört oyuncusu, en yakınlarını kaybettikleri için sporu bırakmak zorunda kalmış. Durum o kadar ümitsizmiş ki, kimse takımın yola devam etmesini beklemiyormuş. Bir kişi hariç... Başar Ocak...

Deprem öncesi kulüpteki görevi antrenörlük olan Ocak, 6 Şubat’ta yaşanan felaket sonrası kapanma noktasına gelen takımın hem başkanı hem antrenörü olmuş. Bütün maddi manevi sorunları tek başına sırtlayıp takımı şampiyonluğa ulaştırmış. Bu inanılmaz başarının perde arkasını öğrenmek için Başar Ocak’la konuşup, hikayeyi en başından anlatmasını istedik...

Haberin Devamı

KULÜBÜN BAŞKANI DEPREMDE ÖLDÜ

Öncelikle kendinizi tanıtır mısınız?..

Ben, öğretmenim. Nurdağı Milli Eğitim Şube Müdürü olarak görev yapmaktaydım. Depremde evimiz yıkılınca Gaziantep merkezdeki Mehmet Cevdet Urgan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’ne (?) müdür olarak atandım.

· Kulübün mazisini anlatır mısınız?

Geçen yıl Nurdağı Belediyespor Erkek Hentbol Takımı’nın antrenörüydüm. Nurdağı Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Zeki Göçer benden kadın hentbol takımı kurmamı istedi, kabul ettim.

· Deprem sizi ve kulübü nasıl etkiledi?

Nurdağı bildiğiniz üzere depremde en çok yıkılan ilçe. Kulübün kurucusu ve başkanı Zeki Göçer’i depremde kaybettik. Bazı yöneticilerimizin, ekibimdeki antrenörlerin eşleri, çocukları hayatlarını kaybetti. Sporcularımızdan kaybımız olmadı. Bunun sebebi çoğunun il dışında yaşıyor olmalarıydı. Ancak Nurdağılı olan dört sporcumuz, ailelerinde kayıplar olduğu için takımdan kopmak zorunda kaldı. Zaten maçlara da bu yüzden 8 sporcuyla çıkabildik.

HERKES LiGDEN ÇEKiLMEMiZi BEKLiYORDU

· Depremden sonra lige devam etme kararını nasıl aldınız?

Devam etmemizi kimse beklemiyordu. Hentbol Federasyonu’ndan bizi aradılar, ‘Ligden çekilecek misiniz?’ diye sordular. Ben, oyuncularla konuştum, Zeki Göçer müdürümüze verdiğimiz sözü tutmak için lige devam etme kararı aldık. Takımın bütün maddi yükünü ve antrenörlüğünü ben üstlendim. Sağolsun Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç bize çok yardımcı oldu. Depremden sonra tüm maçlarımızı Ankara’da oynadık. Federasyonun tesislerinde kaldık.

Haberin Devamı

ÖYLE YA DA BÖYLE YOLA DEVAM EDECEĞiZ

· Öyle sıkıntılı bir ortamda oyuncuları motive etmek kolay olmasa gerek?

Tabii ki zor oldu ama Allah’a şükür bugünlere geldik. Biz sporu yaralarımızı sarmak için kullandık. Depremin bizi yıkmadığını göstermek için spora devam ettik ve sonuçta Türkiye şampiyonluğu kupasını kazandık.

· 2. Lig’de şampiyon oldunuz; peki bundan sonra ne olacak?

Biz şu anki kadromuzu bozmaz ve gereken takviyeyi yaparsak 1. Lig’de de şampiyon oluruz. Kadromuzda A Milli Takım forması giymiş Yağmur Toprak, Kezban Taş, Ümran Tosun ve Mesude İnceefe var. Gaziantep’in ileri gelenleriyle ve sanayicileriyle görüşüp destek isteyeceğim. Ama öyle ama böyle yola devam edeceğiz.

BAKMADAN GEÇME!