Avrupa Ligi'ne 2 İspanyol Daha Geliyor

Güncelleme Tarihi:

Avrupa Ligine 2 İspanyol Daha Geliyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2017 19:26

THY Avrupa Ligi'nde takım sayısının artıp, artmayacağı tartışmaları yapılırken, 3 olan İspanyol temsilcisi sayısının gelecek sezon 5'e çıkabileceği iddia edildi.

Haberin Devamı

Avrupa Ligi CEO’su Jordi Bertomeu‘nun gelecek sezonlarda takım sayısının artacağı yolundaki açıklamalarının ardından yeni bir haber gündeme bomba gibi düştü. 

16 takımlı ligde gelecek yıl 3 olan İspanyol takım sayısının 5'e çıkabileceği ileri sürüldü.

İddialara göre İspanya ACB Ligi’nde 23. hafta sonunda lider durumda bulunan Iberostar Tenerife (18-5)’in normal sezonu ilk sırada tamamlaması halinde Euroleague vizesi alabilecek.

Real Madrid, Barcelona Lassa, Baskonia ve Tenerife‘in ardından beşinci İspanyol takımının ise Eurocup’dan gelmesi bekleniyor. Yarı final turunda ilk maçları kazanarak avantaj yakalayan Malaga ve Valencia‘nın finalde yer alması halinde kupayı kazanacak olan İspanyol takımı da 2017-18 sezonunda Avrupa Ligi'ne dahil olacak.

Haberin Devamı

TAKIM SAYISI 16’DAN 18’E Mİ ÇIKACAK?

Barcelona merkezli Avrupa basketbolunun bu en önemli bu organizasyonunu genişletilmesi artık açık bir şekilde konuşuluyor. Takım sayısının 16 yerine 18 olması halinde takımların grupta oynayacağı toplam maç sayısı 30’dan 34’e çıkacak. Tüm takımlar açısından oldukça yorucu geçen bir takvime sahip olunması yanında kulüplerin sezon içinde kendi lig ve kupa yükümlülükleriyle bu durumun tüm takımları zorlayacağı tahmin ediliyor.

Gelecek sezon (2017-2018) beş İspanyol takımı dışında şu 11 kulüp THY Avrupa Ligi'nde yine mücadele edecek:
Olympiakos, Panathinaikos (Yunanistan), Fenerbahçe, Anadolu Efes (Türkiye), EA7 Emporio Milano (İtalya), CSKA Moskova (Rusya-VTB Ligi), Zalgiris Kaunas (Litvanya), Maccabi Tel Aviv (İsrail), Almanya Şampiyonu, ABA (Adriyatik) Ligi Şampiyonu ve VTB (Baltık) Ligi Şampiyonu.

Udoh konusunda karar ObradovicinTarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!