Atletizmde hedef olimpiyatlarda daha fazla madalya

Güncelleme Tarihi:

Atletizmde hedef olimpiyatlarda daha fazla madalya
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2014 12:44

Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, 2020 Tokyo Olimpiyatları'na şimdiden hazırlandıklarını belirterek, "Yaptığımız çalışmalar sayesinde artık olimpiyatlarda daha iddialı olacağız. Bugüne kadar Avrupa ve dünya şampiyonlarında aldığımız madalya sayısından daha fazla madalya alacağız. Çünkü artık daha geniş anlamda, daha çok imkanla bakıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Çintimar yaptığı açıklamada, atletizmde yeni hedeflerin, yeni projelerin olduğunu, yenilenen bir federasyonla çok büyük bir çalıştay yaptıklarını belirterek, bu çalıştaydan elde ettikleri veriler doğrultusunda olimpik kadronun tamamını 24 Ocak'ta İzmir'de kampa alacaklarını söyledi. Olimpik kadrodaki sporcuların tamamına, bilimsel testler ışığında, aerobik, anaerobik ölçümleri, laktat ölçümleri, fiziksel sakatlığı olan sporcular varsa fizyoterapistlerin aracılığıyla bunların testlerinin yapılmasını sağlayacaklarını anlatan Çintimar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bundan sonra da sporcularımızın sağlık ve bilim kurulu, eğitim kurulu, teknik kurul ortaklaşa çalışarak, bütün sporcularımızı olimpiyata 6-7 ay kala böyle sıkı bir denetim değil, biz 2,5 yıl öncesinden böyle bir denetimle bütün sporcularımızı inşallah olimpiyata kadar, daha üst seviyeye taşımak için her türlü imkanı sarfederek bunu yapacağız. Bununla birlikte Türkiye'de atletizm maalesef 81 ilde yapılıyor gözüküyor ama atletizm sadece koşu değil, 24 tane olimpik branşı var. Bu 24 olimpik branş Türkiye'de sadece 3-4 ilde yapılıyor. Biz bunun sayısını da 20'ye çıkarmayı hedefliyoruz. Yani atletizmin bütün değerleriyle, bütün branşlarıyla yapılan 20 ilin olmasını hedefliyoruz."


Atletizmin yapıldığı il sayısını 20'ye çıkardıkları zaman hem altyapı potansiyeli hem de üstteki branş potansiyelinin yükseleceğini vurgulayan Çintimar, "Yine Fas'tan antrenör getirdik. Şimdi Kenya'dan ve Romanya'dan üç adım atlamada antrenör getiriyoruz. Bunlar da yine Doğu ve Güneydoğu'da seçmeler yapacak. Seçmelerden sonra da bu çocuklarımıza, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın oluşturduğu Türkiye Olimpiyata Hazırlık Merkezleri'ne (TOHM) yerleştirerek, buralardan 2020 olimpiyatlarını hedef alarak, çocuklarımızı 2020'ye yetiştirmeye çalışacağız" diye konuştu.


Yetenekler tesadüfen keşfedilmeyecek
Türkiye genelinden, özellikle Doğu ve Güneydoğu'dan 100 kız sporcu belirlediklerini ifade eden Çintimar, Faslı antrenör Ikram Zouglali gözetiminde antrenmanlarını yapan sporcuları İzmir'de kampa alarak, onların da bilimsel ölçümlerini yapacaklarını belirtti.

Haberin Devamı

Bu ölçümler sonucunda mesafe koşucusu olabilecekleri yönlendirip, onlara antrenman yapma imkanı sağlayacaklarını ifade eden Çintimar, "Ondan sonra da bu sporcularımız inşallah önümüzdeki dönemlerde daha başarılı, daha kolektif ve sürdürülebilir başarılar elde edecek. Amacımız bu. Çünkü bizde çıkan yeteneklerin birçoğu antrenörlerin kendilerinin bulabildiği, tesadüfen bulduğu şampiyon olan sporcularımız. Biz artık tesadüflerle değil, her yıl yenilenen bir program dahilinde yapılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Önemli seçmelerden geçecek sporcuların ciddi başarılar elde edeceklerini ümit ettiklerini aktaran Çintimar, "Çok ciddi şampiyonlar çıkaracağımızı umuyorum. Aldığımız desteklerle atletizmi en üst seviye demiyorum, artık dünyanın hak ettiği yerinde olmasını ve sürdürülebilir olmasını hedefliyoruz. Bunun için antrenör eğitimine, sporcu eğitimine çok ciddi önem ve destek veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Çintimar, sözlerini, "Yaptığımız çalışmalar sayesinde artık olimpiyatlarda daha iddialı olacağız. Bugüne kadar Avrupa ve dünya şampiyonlarında aldığımız madalya sayısından daha fazla madalya alacağız. Çünkü artık daha geniş anlamda, daha çok imkanla bakıyoruz. Dünyanın verdiği bilimsel imkan neyse biz de onu veriyoruz" şeklinde tamamladı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!