Güncelleme Tarihi:
Aydınlı Grup’un moda markalarından U.S. Polo Assn. ve Galatasaray Spor Kulübü & Galatasaray Store desteğiyle, İstanbul ve Marmara Üniversitesi’nin bilimsel katkılarıyla düzenlenen proje kapsamında zihinsel engelli çocuklara ücretsiz terapi hizmeti verilecek.
Projenin tanıtım toplantısında konuşan Sağlık Bakanlığı Sağlık Eğitimi Genel Müdürü Prof. Dr. M. İ. Safa Kapıcıoğlu, Türkiye Binicilik Federasyonu (TBF) Başkanı Armağan Özgörkey, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Tarık Bitlis, U.S. Polo Assn. Genel Müdürü Levent Özkan ve GS Pazarlama A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Berber, nüfusunun yaklaşık yüzde 13’ü engelli bireylerden oluşan Türkiye için bu projenin çok önemli olduğunu belirterek herkesi bu gönül projesine destek vermeye çağırdılar.
TBF Başkanı Armağan Özgörkey, “Dünyanın pek çok ülkesinde temel tedavi yöntemlerini destekleyen bu yöntemin ülkemizde uygulanmasıyla yüzde 13'ü engelli olan nüfusumuza fayda sağlamayı amaçlıyoruz. Seminerler ve eğitim programları aracılığıyla toplumu bu konuda bilinçlendirmeyi ve üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olacak gençlere yeni iş olanakları sağlamayı hedefliyoruz” dedi.
Önemli psikolojik, sosyal ve fiziksel kazanımları var
Toplantıda söz alan U.S. Polo Assn. Genel Müdürü Levent Özkan, “Atlı sporların dünyada yaygınlaşmasını destekleyen U.S. Polo Assn. olarak engelli çocuklara önemli psikolojik, sosyal ve fiziksel kazanımlar sunacak ‘Atım Kanadım’ projesine destek vermekten heyecan duyuyoruz. Atların dostluğuyla hayata daha sıkı bağlanacak engelli çocuklarımızın 2012 Paraolimpik Oyunları’nda ülkemizi gururla temsil etmelerini arzu ediyoruz” diye konuştu.
İ.Ü. Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Resa Aydın ve Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü FDR Anabilim Dalı’ndan Dr. Semai Tuzcuoğlu da doğru uygulamanın yapılması ve standartların oluşmasıyla zihinsel engelli çocukların tedavilerine destek vermekten mutluluk duyduklarını belirttiler.
Türkiye’de ilk kez...
Türkiye’de ilk kez sertifikalı uzmanlar tarafından verilecek atla terapi eğitimi için ABD’li Narha Organizasyonu, sertifikalı uzman altyapı çalışmalarının tamamlanması, kuralların ülke şartlarına göre hazırlanması ve eğitim programlarının şekillendirilmesiyle ilgili olarak projeye bir yıldır katkıda bulunuyor. At terapisi uzmanı Patricia Lea Williams tarafından hazırlanan programın uygulama aşamasında Marmara Üniversitesi PDR bölümünden 80 üniversite öğrencisi de gönüllü olarak projede çalışacak. İstanbul’da başlayıp kısa sürede Türkiye’deki tüm atlı spor kulüplerine yayılması planlanan projeyi TBF ve TOSSF, aylık periyotlarla denetleyerek ilgili resmi kurumlara rapor sunacak.
“Atım Kanadım” projesiyle ayrıca, uluslararası standartlar doğrultusunda, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın desteğinin sağlanması amaçlanarak, projenin Türkiye çapında uygulanması, uzun vadede zihinsel engellilerin Paraolimpik Oyunları’na katılmalarına destek verilmesi ve üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olacak gençlere yeni iş olanakları sağlanması hedefleniyor.