Güncelleme Tarihi:
Medicana International İzmir Hastanesi; Ulusal Kanser Haftası’nda Arkaslı voleybolcuları ağırladı.
Medicana Sağlık Grubu’nun kansere karşı toplumsal farkındalık oluşturma çalışmaları kapsamında Medicana International İzmir Hastanesi’ni ziyaret eden Arkas Erkek Voleybol A Takımı oyuncularından Nicholas Hoag, Jordan Canham, Emre Çevik, Ulaş Onur Topbaşlı, Gökçen Yüksel, Erhan Hamarat ve Baş Antrenör Glenn Hoag onkoloji servisinde tedavi gören hastalarla bir araya geldi.
Medicana International İzmir Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Dilek Aslanca, Medikal Onkoloji Uzmanları Prof. Dr. Lütfiye Demir ve Doç. Dr. Gülcan Bulut ile hastaları ziyaret eden sporcular, günün anısına hastalara küçük hediyeler verdi.
’YANLARINDA OLDUĞUMUZU GÖSTERMEK ÇOK ÖNEMLİ’
Arkas Baş Antrenörü Glenn Hoag, "Onkoloji hastalarını ziyaret ederek, onların yanlarında olduğumuzu göstermek bizim için son derece önemli. Umarız hastaların yüzlerinin gülmesinde bir nebze payımız olmuştur. Tüm hastaların bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını içtenlikle diliyoruz. Kanser Haftası’nda düzenlenen bu etkinliğin, farkındalık oluşturma açısından büyük bir önemi olduğuna inanıyoruz" ifadelerini kullandı.
’HASTALARIMIZA DA EKİBİMİZE DE MORAL VE MOTİVASYON OLDU’
Medicana International İzmir Hastanesi Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Lütfiye Demir, etkinliğin ardından yaptığı açıklamada, "Dünyada her yıl 19 milyondan fazla kişi kansere yakalanıyor. Modern çağın hastalığı olarak nitelendirilen kanserle ilgili farkındalığı artırmak için Kanser Haftası’nda çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor. Medicana olarak bu konuya dikkat çekmek için sporun iyileştirici gücünden faydalanarak böyle bir etkinlik yapmak istedik. Hastalarımıza da ekibimize de moral ve motivasyon oldu" dedi.
ERKEN TEŞHİS ÖNEMLİ
Doç. Dr. Gülcan Bulut ise "Kanser bir halk sağlığı sorunu olduğundan dolayı bu konu farkındalık yaratmak oldukça önemli. Kanser tedavisindeki gelişmelerle, günümüzde bu hastalık bir son değil. Son yıllarda kanser tedavisinde özellikle akıllı ilaç ve immünoterapi gibi gelişmelerle tedavide yüz güldürücü sonuçlar sağlanıyor. Kanser tanısı alanlar artık çaresiz değil ancak ne kadar erken fark edilir ve tedavi başlarsa, bu süreç o kadar başarılı geçiyor" dedi.